Woning isoleren Hensies

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hensies? Grondige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij een paar maatregelen zoals bodemisolatie en radiatorfolie aanbrengen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties met een prima rendement. Op ons isolatie portaal bekijk je uiteenlopende informatie over isolatie Hensies. Je komt meer te weten over items als de schuur isoleren en minerale wol. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-hensies-7350

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Kies voor duurzame warmte
 • Meer stilte in huis
 • Gunstiger energielabel van de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteHensies
Postcode7350
Gasverbruik23.850 kWh
Stroomverbruik3425 kWh
Gemiddelde energierekening€176,44

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een energielabel A of B zijn standaard degelijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze pagina lees jij de populairste toepassingen om een woning in Hensies te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Jouw woning gaat zuiniger om met de warmte in huis met als effect een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Hensies is voordeling (plusminus € 860 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €230 op jaarbasis (kosten april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €1725 en het resultaat is zo’n €255 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is door gebruik te maken van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, isolatiechape, chips, isolatiematrassen. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hensies kost zo’n €5500. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1230. Je energiekosten dalen flink, tot wel €780 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De investering is ongeveer €12000. Dit levert op pakweg €830 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder kennen we nog een aantal alternatieve opties. Hierna beschrijven we de populairste mogelijkheden.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Hensies (april 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten en tegelijk een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van de woning in Hensies is dan een uitstekende oplossing. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2350 m3. Dat komt neer op €1200 (jaarlijks). Hieronder komen we met de uiteindelijke kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Hensies. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak heeft men terugverdien in +/- 7,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3600)
€605
(€4850)
€1160
(€8150)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€290
(€2200)
€325
(€3550)
Spouwmuur€295
(€1225)
€430
(€2775)
€890
(€3250)
HR++ glas€245
(€2350)
€340
(€3075)
€385
(€5275)
isolatie hensies 7350

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Meuwissen
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Hensies?

Waarom zou ik mijn woning in Hensies isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een maatschappij als Eneco en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3875 en geeft een besparing van €270 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Zo achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. Hierna bekijk je een korte omschrijving van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Gamma, Dema, Brico, Handy Home, Hubo. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: redelijk dik maar ook goedkoop materiaal
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Informatie rondom isolatiepremie in Hensies

Door een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt woningisolatie nog uitnodigender. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Hensies in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hensies
Het is overduidelijk: je kunt fors besparen met isolatie van dak, vloer of gevel. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met een rente van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? D.m.v. tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Hensies wat schikt naar jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan check je waar de zwakke plekken liggen. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, traditionele muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hensies voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: de winst van een woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Hensies. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een optimaal wooncomfort en bespaart veel energie. Wat je als eerste doet is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een gezond leefklimaat. Onder andere via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.Alle plaatsen in deze gemeente

Leave a Comment