Woning isoleren Neufmaison

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Neufmaison? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een investering zoals triple glas en tochtwering worden je stookkosten een stuk lager. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over isolatie Neufmaison. We gaan aan de slag met topics als gevelisolatie en soorten isolatiewaarden. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-neufmaison-7332

 • Een structureel lagere energierekening
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder vervuiling
 • Je kunt veel zelf doen
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieHenegouwen
GemeenteSaint-Ghislain
Postcode7332
Gasverbruik21.680 kWh
Stroomverbruik3540 kWh
Gemiddelde energierekening€169,98

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn standaard solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Later isoleren leidt tot lagere energielasten, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de paragraaf hierna bekijk jij de meest rendabele methodes om jullie woning in Neufmaison te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Het woonobject houdt de warmte binnenboord, met als effect een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Neufmaison kan zeer goedkoop (vanaf zo’n € 820 voor een rijwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €215 op jaarbasis (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven bedragen zo’n €1775 en het rendement ligt op zo’n €190 p/jaar. De makkelijkste vorm is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Neufmaison kost gemiddeld €4450. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €960. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €880 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte verliest niet onnodig warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €13300. De winst is circa €990 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er allerlei populaire werkzaamheden. In de volgende paragraaf beoordelen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Isolatie van garage: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder-isoleren: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren van dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Neufmaison (februari 2024)?

Wil jij graag bezuinigen op de energiekosten of bijdragen aan een energiebewuste samenleving? Isoleren van de woning in Neufmaison is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. Het isoleren van een bestaande woning bespaart aardgas tot maarliefst 2150 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1175 per jaar. Op deze website komen we met de kosten (bij benadering) zodra het laat doen door een isolatiespecialist in Neufmaison. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de onkosten veel aantrekkelijker.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren heeft men terugverdien in +/- 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€475
(€4100)
€875
(€4700)
€1250
(€9250)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€290
(€2500)
€330
(€3600)
Spouwmuur€235
(€850)
€580
(€2025)
€875
(€3375)
HR++ glas€220
(€2275)
€300
(€3125)
€395
(€5125)
isolatie neufmaison 7332

Erkende Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Neufmaison?

Waarom zou ik mijn woning in Neufmaison isoleren?

Een grondige woningisolatie biedt jou lagere energiekosten bij een maatschappij als Essent of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een comfortabel leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3000, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €330 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Bekijk eerst wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier zie je hoeveel warmte de woning verliest en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Grote werkzaamheden zoals isolatie van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van heel wisselende materialen. Hierna komen we met nuttige informatie over het huidige assortiment. Te koop bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Gamma, Big Mat, Brico, Dema. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: een dure oplossing

Info over isolatiepremie in Saint-Ghislain

Dankzij de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en controleer wat de gemeente Saint-Ghislain in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Besparen met de hele straat? In het geval van ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Saint-Ghislain
Het is simpel: je kunt flink bezuinigen met dak-, gevel of vloerisolatie. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Op basis van onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Neufmaison wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Via een warmtescan ziet u wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, gammele muren of een lekkend rioleringssysteem. Zoek een isolatiedeskundige in Neufmaison voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het helder de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Neufmaison. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een gezond wooncomfort en je verbruikt minder energie. Wat je als eerste aanpakt heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel energie, maar het is erg belangrijk voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment