Woning isoleren Ecaussinnes-Lalaing

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Ecaussinnes-Lalaing? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en radiatorfolie kan je al veel geld besparen. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden die ontzettend rendabel zijn. Onderstaand bekijk je belangrijke informatie over isolatie Ecaussinnes-Lalaing. Je leest uitvoerig over topics als de binnengevel isoleren en spouwanker. Weten waar voor jou de kansen liggen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-ecaussinnes-lalaing-7191

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Een prettig leefklimaat
 • Een verantwoorde keuze
 • Je kunt veel zelf doen
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieHenegouwen
GemeenteEcaussinnes
Postcode7191
Gasverbruik21.610 kWh
Stroomverbruik3505 kWh
Gemiddelde energierekening€168,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand check jij de meest rendabele onderdelen om jullie woning in Ecaussinnes-Lalaing te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woning verliest niet onnodig warmte met als effect een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Ecaussinnes-Lalaing is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 950 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €185 per 12 maanden (prijzen februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De kosten fluctueren rond de €1750 en de potentiële besparing ligt op €200, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, chips, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Ecaussinnes-Lalaing kost gemiddeld €5800. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1110. Het rendement is al snel €880 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12900. Hiermee bespaar je plusminus €770 op jaarbasis. Wordt er geen vergunning verleend/ Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0bestaan er diverse populaire opties. Hierna bespreken we de meest rendabele oplossingen.

 • Isolatie van garage: Altijd een warme garage
 • Isolatie van schuur: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de kosten van isolatie in Ecaussinnes-Lalaing (februari 2024)?

Wil jij lagere energielasten en ook een groenere samenleving? Isoleren van een huis in Ecaussinnes-Lalaing is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning kan een aardgas besparing realiseren van 2725 m3. Dat is dus al gauw €1350 (jaarlijks). Hieronder komen we met de totale prijs op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Ecaussinnes-Lalaing. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik je over spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 8,5 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3550)
€605
(€5700)
€1010
(€8650)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€205
(€2650)
€320
(€3550)
Spouwmuur€305
(€1475)
€680
(€2300)
€905
(€3550)
HR++ glas€215
(€2425)
€315
(€3875)
€380
(€4600)
isolatie ecaussinnes-lalaing 7191

Bekende Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Ecaussinnes-Lalaing?

Waarom zou ik mijn woning in Ecaussinnes-Lalaing isoleren?

Een solide woningisolatie biedt jou een lagere energienota bij een energiebedrijf als Engie en Elegant, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het gevolg daarvan is een gezonde leefomgeving en ook een hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert veel beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat wat resulteert in lagere stookkosten. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3500 en dat levert gemiddeld op €240 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan adviseren wij nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Vandaar ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de quick win zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is duurder i.v.m. ander opties. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil jij ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende maatregelen als gevel-, vloer of dakisolatie zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, kopen van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder komen we met een beknopte omschrijving de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Dema, Hubo, Gamma, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Ecaussinnes

Dankzij de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Ecaussinnes in dit verhaal kan kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kom je zelfs nog in aanmerking voor een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ecaussinnes
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag door te isoleren. Echter, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Meteen werk van maken? Middels onderstaande tips maak je zelf een isolatieplan Ecaussinnes-Lalaing wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld enkel glas, ouderwetse muren of een verouderd dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Ecaussinnes-Lalaing voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Ecaussinnes-Lalaing. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een lekker warm huis en maken dat je minder energie gebruikt. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een goede ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een aangenaam wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment