Woning isoleren Saint-Médard

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Saint-Médard? Grondige isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een aantal stappen zoals bijvoorbeeld de zolder isoleren en tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand tref je handige informatie over isolatie Saint-Médard. We bespreken vraagstukken over binnenmuren isoleren en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-saint-medard-6887

 • Significant lagere energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Milieuvriendelijke keuze
 • Ook voor doe-het-zelver
 • Innovatieve manier van verwarmen

ProvincieLuxemburg
GemeenteHerbeumont
Postcode6887
Gasverbruik20.910 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€162,61

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een geschikt energielabel van A of B zijn solide geïsoleerd. Bij oude huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. De woning aanpakken heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand vind jij de meest toegepaste manieren om jullie woning in Saint-Médard te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Saint-Médard kan zeer goedkoop beginnend bij € 840 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €215 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en een fors lagere energierekening. De prijzen bedragen zo’n €1800 en de winst ligt rond de €240 p/jaar. De eenvoudigste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is mogelijk als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, steenwol, folie, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Saint-Médard kost zo’n €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €980. De besparing loopt op tot €850 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Een huis verliest veel minder warmte. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Positieve aspecten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De investering is ongeveer €11600. De winst is ong. €940, ieder jaar weer. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder noemen we meerdere alternatieve uitvoeringen. In het gedeelte hierna benoemen we de meest rendabele uitvoeringen.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Altijd een warme schuur
 • Zolder isolatie: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere woning

Wat zijn de kosten van isolatie in Saint-Médard (juni 2024)?

Wil jij een lagere energierekening en natuurlijk een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Saint-Médard is voor jou misschien wel de juiste investering. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2125 m3. Dat komt neer op €1425 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand kijken we naar de totale kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Saint-Médard. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totale kosten zijn dan een stuk lager.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Dak-isolatie kent een terugverdientijd van plus minus 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per actie kan jij kijken hoeveel het oplevert met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€575
(€7350)
€1140
(€8900)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€215
(€2250)
€345
(€3100)
Spouwmuur€305
(€850)
€420
(€2275)
€950
(€3600)
HR++ glas€225
(€2200)
€280
(€3700)
€375
(€4975)
isolatie saint-medard 6887

Populaire Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Saint-Médard?

Wat is het voordeel van mijn woning in Saint-Médard isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals OCTA+ en Elegant, en is goed voor het milieu. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een aangenaam binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas + triple glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Tevens merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3675 en geeft een besparing van €335 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Probeer de warmtescan. Dan check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de aandacht naar uit moet gaan. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Omvangrijke investeringen zoals dak-, vloer of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kun jij al veel betekenen. Je kunt denken aan het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met een heleboel materialen. Op deze website vind je meer info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij de erkende bouwmarkten als Brico, Handy Home, Gamma, Big Mat, Dema, Hubo. Kies een A-merk zoals Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Herbeumont

Met hulp van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker verleidelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Netwerkbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te weten te komen wat de gemeente Herbeumont aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw woning of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herbeumont
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Saint-Médard wat schikt naar jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en pols bij de oude bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Op basis van een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere enkel glas, traditionele muren of een lekkend dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Saint-Médard voor uitgebreid advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Saint-Médard. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Dergelijke investeringen bieden jou een gezonde leefomgeving en flink lagere energiekosten. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Installeer een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een aangenaam wooncomfort. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment