Woning isoleren Arville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Arville? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld triple glas of verwarmingsbuizen isoleren heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er voldoende mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal vind je nuttige informatie over isolatie Arville. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals bodemisolatie en glaswol. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-arville-6870

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Milieubewuste keuze
 • Maak je huis stiller
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieLuxemburg
GemeenteSaint-Hubert
Postcode6870
Gasverbruik20.820 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€161,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Jammer, want zo verliest je huis veel warmte door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (tot 1985) is dat veel minder het geval. Later isoleren resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Op isolatiespecialisten.be vind je de meest populaire onderdelen om jullie woning in Arville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, en het biedt een prettig binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Arville is betaalbaar (vanaf € 790 voor een kleine woning) en het bespaart flink geld, tot wel €245 (jaarlijkst, tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De kosten zijn zo’n €1900 en je profiteert van een besparing tot wel €190 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Arville kost om en nabij de €4700. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €890 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Jouw woning houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12400. De winst is plusminus €870 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0bestaan er meerdere interessante oplossingen. In het volgende overzicht praten we over de populairste uitvoeringen.

 • Garage isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isoleren schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Hoge besparing voor massieve- en houten zoldervloeren
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Arville (mei 2024)?

Willen jullie ook minder hoge stookkosten en tegelijkertijd een energiezuinige samenleving? Isoleren van jouw huis in Arville kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2675 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per 12 maanden. Op deze pagina kijken we naar de gemiddelde kosten als je dit laat doen door een isolatiespecialist in Arville. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt vaak vergeleken met 6 procent rente. Dak-isolatie heb je terugverdiend in negen jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3300)
€815
(€5950)
€990
(€8750)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€190
(€2400)
€305
(€3300)
Spouwmuur€350
(€1400)
€580
(€2625)
€945
(€3550)
HR++ glas€205
(€2050)
€285
(€3900)
€435
(€4750)
isolatie arville 6870

Interessante Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Arville?

Wat is het voordeel van mijn woning in Arville isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Poweo, en is ook een heel groene oplossing. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een aangenaam klimaat in huis en de waarde van jouw woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3900, dat betekent een winst van 310 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Bekijk de warmtescan. Daardoor ontdekt u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van vloer, dak of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Voorbeelden zijn kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie kopen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Vaak verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Big Mat, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Gamma. Bekende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Aanvragen van isolatiepremie in Saint-Hubert

Met behulp van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Saint-Hubert in dit verhaal kan kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Saint-Hubert
Het is onomstotelijk: je kunt fors besparen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direct aan de slag? D.m.v. het onderstaande stappenplan maak je zelf een isolatieplan Arville wat past bij jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Welke r-waarde heb je op dit moment? In welk jaar werd de woning gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door een warmtescan komt u erachter hoeveel warmte de woning verliest. Het kan gaan om enkel glas, traditionele muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Arville voor deskundig advies.

 2. Bepaal het budget

  Hoeveel wil je uitgeven? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Is het helder de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse lokale isolatiebedrijven in Arville. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een gezonde leefomgeving en flink lagere energiekosten. Waar jij mee start wordt mede bepaald door je budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een kwalitatief geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment