Woning isoleren Opont

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Opont? Goed toegepaste isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Middels enkele acties als binnenmuren isoleren en verwarmingsbuizen isoleren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Opont. Bijvoorbeeld onderwerpen als isolerende raambekleding en koudeval. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-opont-6852

 • Interessante jaarlijkse besparing
 • Minder problemen met vocht
 • Duurzame investering
 • Voor klein en groot budget
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieLuxemburg
GemeentePaliseul
Postcode6852
Gasverbruik20.750 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€166,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een goed energielabel zijn meestal behoorlijk geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In het volgende stukje tref je de meest rendabele stappen om een woning in Opont te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Opont is aantrekkelijk (plusminus € 880 voor rijtjeshuizen) en de potentiële besparing ligt op €215 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en lagere maandlasten door een lagere energienota. De tarieven variëren rond €1675 en de winst ligt rond de €255 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, chips, PUR schuim. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel daken van Vlaamse woningen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Opont kost gemiddeld €5150. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1000. Het rendement is al snel €740 per jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De eenmalige investering bedraagt €13400. Je profiteert van circa €920 p/jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Wat ook interessant is, is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Andere populaire vormen

Overigens zijn er allerlei interessante alternatieven. In onderstaande tekst beoordelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Verander je garage in een aangenaam klushok
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Dakkapel isoleren: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Geen last van optrekkend vocht

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Opont (juni 2024)?

Streef jij naar bezuinigen op de energiekosten en ook een bewuste samenleving? Isoleren van woning/huis in Opont kan hier uitkomst bieden. Voor woningen oud en nieuw valt er veel te krijgen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2250 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €950 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder vind je de kosten (bij benadering) zodra de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Opont. Kan je zelf goed klussen? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik je over spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar zes jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3550)
€575
(€6900)
€960
(€9350)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€205
(€2400)
€370
(€3050)
Spouwmuur€175
(€950)
€650
(€2500)
€785
(€3650)
HR++ glas€245
(€1825)
€330
(€4025)
€425
(€5225)
isolatie opont 6852

Erkende Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Meer weten over het isolatiebedrijf in Opont?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Opont isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Luminus en Poweo, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je reduceert de CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een prettig binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert veel beter dan ouderwets enkel glas (of dubbel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3925 en geeft een besparing van €230 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Doe eerst onderzoek naar wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseert u hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene stap is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar moet je op de kosten letten? Uitgebreide activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verscheidene materialen. Hierna lees je een handig overzicht van het huidige assortiment. Je kunt het ook zelf kopen bij bekende bouwmarkten als Dema, Hubo, Brico, Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veroudert niet en trekt geen schimmels aan
 • XPS: goede vochtbestendigheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Paliseul

Door een speciale premie wordt woningisolatie nog lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Paliseul aan kan bieden.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Bij minimaal 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Paliseul
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je nu te weinig geld hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Beobank ecokrediet, AXA Bank energy@home, KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Opont wat overeenstemt met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Geholpen door een warmtescan zie je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, oude muren of rotte kozijnen. Ga naar de isolatiedeskundige in Opont voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Naar welke tarieven kijk je? Maatregelen treffen rondom het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Opont. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam klimaat in huis en veel minder stookkosten. De volgorde van isoleren bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Genoeg ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is essentieel voor de gezondheid van de bewoners. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment