Woning isoleren Mirwart

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Mirwart? Gedegen isolatie kan veel energie besparen. Heb je een oudere woning? Via een paar maatregelen zoals isolatie van de gevel of isolerende deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er veel mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina komen we met nuttige informatie over isolatie Mirwart. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals isolatie van schuine dak en glaswol. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-mirwart-6870

 • De energienota gaat omlaag
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Minder stoken is milieuvriendelijk
 • Ook akoestische isolatie
 • Ruim aanbod in de regio

ProvincieLuxemburg
GemeenteSaint-Hubert
Postcode6870
Gasverbruik20.850 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€161,69

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dit scenario zal er veel warmte ontsnappen door de vloer of dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn vaak degelijk geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot 1985) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. In de paragraaf hierna lees jij de meest populaire methodes om jullie woning in Mirwart te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Mirwart kan erg voordelig beginnend bij € 770 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €205 per jaar (tarieven april 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en maakt dat je minder energie gebruikt. De kosten bedragen zo’n €1600 en het bespaart flink geld, tot wel €260, ieder jaar weer. De gemakkelijkste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als icynene, dekens, steenwol, glaswol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Mirwart kost plusminus €4750. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1130. De besparing loopt op tot €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw huis verliest niet onnodig warmte. Het is een extra schil om uw woning. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Een belangrijk voordeel is dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12800. Het voordeel is grofweg €890, ieder jaar weer. Krijg je geen vergunning? Een andere mogelijkheid is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog enkele aantrekkelijke vormen. In het volgende overzicht beschrijven we de populairste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Betrek de garage echt bij je woning
 • Schuur-isoleren: Een warme schuur voor extra gemak
 • Isoleren zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Isoleren dakkapel: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isoleren van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Mirwart (april 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Mirwart kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een bestaande woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2325 m3. De besparing komt neer op €1175 op jaarbasis. Op ons isolatie portaal calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Mirwart. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5 procent rente. Een isolatie van het dak kan men terugverdienen in zeven jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3400)
€805
(€6200)
€1150
(€9250)
Vloerisolatie€130
(€1250)
€290
(€2050)
€305
(€3200)
Spouwmuur€255
(€725)
€580
(€2175)
€890
(€3575)
HR++ glas€210
(€2675)
€300
(€3350)
€425
(€5050)
isolatie mirwart 6870

Plaatsen in de buurt:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Mirwart?

Waarom moet ook ik mijn huis in Mirwart isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Eneco of Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat houdt vervolgens in: een comfortabel binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas is stukken effectiever dan het dubbel glas (of enkel glas). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3750, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €245 p/jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Achterhaal eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ziet u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Diepgaande investeringen als isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Je kunt denken aan naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verscheidene materialen. In de box hieronder check je een beknopte omschrijving veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij de erkende bouwmarkten als Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Dema. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Informatie over isolatiepremie in Saint-Hubert

Met hulp van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker uitnodigender. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De royale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Saint-Hubert in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Saint-Hubert
Het is evident: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van gevel, dak of vloer. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? D.m.v. tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Mirwart wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door middel van een warmtescan wordt het duidelijk waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of een lekkend rioleringssysteem. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Mirwart voor deskundig advies.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Mirwart. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Kijk als eerste naar HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen bieden jou een fijn en comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. De volgorde heeft vooral te maken met het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment