Woning isoleren Jehonville

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Jehonville? Vakkundige isolatie kan veel energie besparen. Eigenaar van een ouder huis? Via enkele acties zoals vloerisolatie of schuimstrips gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Jehonville. We gaan aan de slag met items als gevelisolatie en vocht in huis of vochtproblemen. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-jehonville-6880

 • Bespaar tot wel €450 per jaar
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Je kunt klein beginnen
 • Beter energielabel

ProvincieLuxemburg
GemeenteBertrix
Postcode6880
Gasverbruik20.890 kWh
Stroomverbruik3345 kWh
Gemiddelde energierekening€162,30

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje tref je de meest interessante toepassingen om jouw woning in Jehonville te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en het biedt een optimale leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Jehonville kan zeer goedkoop (vanaf ongeveer € 840 voor rijtjeshuizen) en de besparing op de energienota loopt op tot €290 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven liggen rond €1600 en de potentiële besparing ligt op €255 op jaarbasis. De meest geschikte manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Jehonville kost +/- €4650. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1230. De potentiële besparing ligt op €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De kosten liggen op zo’n €12600. Dit levert op zo’n €760 op jaarbasis. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast kennen we verschillende vaak toegepaste opties. In het gedeelte hierna benoemen we de meest populaire werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur-isoleren: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren dakkapel: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie van kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Jehonville (juni 2024)?

Willen jullie ook een lagere energierekening en uiteraard een groenere gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Jehonville is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2100 m3. De besparing komt neer op €850 per jaar. Onderstaand kijken we naar de hoogte van de investering wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Jehonville. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de prijzen stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar en bij een spouwmuur is dat 5 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€515
(€3850)
€845
(€6400)
€1250
(€9600)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€240
(€2450)
€345
(€2750)
Spouwmuur€220
(€1125)
€730
(€2425)
€945
(€3225)
HR++ glas€210
(€2075)
€340
(€3050)
€420
(€4550)
isolatie jehonville 6880

Actuele Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Jehonville?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Jehonville isoleren?

Een vakkundige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Engie of Lampiris, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een gezond leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Tevens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3900, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €300 per jaar. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Breng eerst in kaart wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Dan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Vaak gaat het om naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze pagina bekijk je praktische info over veel toegepaste manieren. Dit ligt vaak ook in het schap bij grotere bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Big Mat, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Bertrix

Door de huidige premies wordt je woning isoleren nog interessanter. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Dat werkt als volgt:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Bertrix aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Overigens Bij minimaal 10 woningen in dezelfde straat of gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bertrix
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van gevel, vloer of dak. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Met behulp van tips van onze adviseurs kom je met een isolatieplan Jehonville wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners in welke mate de woning is aangepakt. Met een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Denk bijvoorbeeld aan enkel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Jehonville voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de quick-wins liggen? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Jehonville. Beperk je niet tot 1 aanbieder. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Standaard begint men met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze stappen hebben als resultaat een fijn en comfortabel binnenklimaat en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een optimaal binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment