Woning isoleren Auby-Sur-Semois

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Auby-Sur-Semois? Een solide isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een paar maatregelen als de gevel isoleren of radiatorfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook bij meer moderne huizen zijn er verschillende opties met een prima rendement. Onderstaand check je bruikbare informatie over isolatie Auby-Sur-Semois. Dit kan gaan om zaken als isolatie van buitenmuren en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-auby-sur-semois-6880

 • Lagere energiekosten
 • Gaat schimmel en vocht tegen
 • Draag bij aan een milieu
 • Geluidswerende werking
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieLuxemburg
GemeenteBertrix
Postcode6880
Gasverbruik20.870 kWh
Stroomverbruik3335 kWh
Gemiddelde energierekening€162,00

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Zorg dat de warmte binnen blijft. Huizen gebouwd na 2000 met een geschikt energielabel van A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Bijgaand check je de aantrekkelijkste methodes om je woning in Auby-Sur-Semois te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat resulteert in een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Auby-Sur-Semois is goedkoop (vanaf € 960 voor een rijwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €220 op jaarbasis (prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en flink lagere energiekosten. De tarieven fluctueren rond de €1800 en het bespaart flink geld, tot wel €250 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, icynene, folie, dekens. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Auby-Sur-Semois kost gemiddeld €5250. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal jij ongeveer €1110. De potentiële besparing ligt op €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het is een extra schil om uw woning. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Positieve aspecten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. De winst is om en nabij €840 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zijn er diverse aantrekkelijke uitvoeringen. In de volgende paragraaf beschrijven we de meest populaire oplossingen.

 • Isolatie garage: Ook ’s winters een fijne aangename garage
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Kruipruimte-isoleren: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Auby-Sur-Semois (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijk een milieuvriendelijke gemeenschap? Isoleren van de woning in Auby-Sur-Semois is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2350 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 per jaar. Onderstaand check je de totale kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Auby-Sur-Semois. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8,5 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid kun je de verwachte opbrengst bekijken en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€4250)
€755
(€6800)
€970
(€9400)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€170
(€1650)
€335
(€3000)
Spouwmuur€220
(€1525)
€550
(€2125)
€920
(€3425)
HR++ glas€200
(€2425)
€295
(€3325)
€445
(€4900)
isolatie auby-sur-semois 6880

Plaatsen in de omgeving:

Gangbare Isolatiemerken:

 • Soprema
 • Ursa
 • Bahco
 • Siniat
 • Unilin

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Auby-Sur-Semois?

Waarom zou ik mijn huis in Auby-Sur-Semois isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in minder energiekosten bij een energieleverancier zoals Mega en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam leefklimaat en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas heeft een betere isolerende werking dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen wat leidt tot minder energiekosten. Daarnaast merkt men een verbeterd comfort in huis: minder tocht en kou rond het raam en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3375 en besparen tot €245 op jaarbasis. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Zo analyseert u op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is goedkoper dan de ander. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Ingrijpende investeringen zoals isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee kan je al veel aanpakken. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie bestellen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je praktische info over de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Dema, Handy Home, Gamma, Brico, Big Mat, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: eenvoudig aan te brengen
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Alles over de huidige isolatiepremie in Bertrix

Met behulp van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog aanlokkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een aantal netbeheerders in België biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Bertrix aan kan bieden.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Collectief isoleren? Vanaf 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bertrix
Het is simpel: je kunt fors besparen met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Record Credits energiekrediet, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direct aan de slag? Aan de hand van ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Auby-Sur-Semois wat in lijn is met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en raadpleeg bij eerdere bewoners wat er gedaan is. Gebruikmakend van een warmtescan komt u erachter waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Informeer bij de isolatiedeskundige in Auby-Sur-Semois voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel wil je uitgeven? Maatregelen treffen rondom het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie is significant beter dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste prioriteit heeft? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Auby-Sur-Semois. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze acties resulteren gegarandeerd in een comfortabele leefomgeving en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste aanpakt wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een aangenaam wooncomfort. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment