Woning isoleren Burcht

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Burcht? Vakkundige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Aan de hand van relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de vliering en tochtbanden worden je stookkosten een stuk lager. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die je razendsnel weer terugverdient. Onderstaand tref je uitgebreide informatie over isolatie Burcht. We zoomen in op topics als schuin dak isoleren en houten vloer isoleren. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-burcht-2070

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Kies voor duurzame warmte
 • Minder last van ongedierte
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieAntwerpen
GemeenteZwijndrecht
Postcode2070
Gasverbruik22.740 kWh
Stroomverbruik3470 kWh
Gemiddelde energierekening€172,83

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dit scenario verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Onderstaand tref je de meest toegepaste toepassingen om jouw woning in Burcht te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis houdt de warmte binnenboord, en faciliteert een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Burcht is goedkoop (plusminus € 970 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €225 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel lagere gaskosten. De kosten zijn gemiddeld €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €195 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, chips, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht kan een flinke kostenpost zijn. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Burcht kost +/- €5800. Doe je het zelf? Hiervoor betaal je stukken minder, €1200. Het voordeel loopt al gauw op tot €710 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €11700. De winst is ongeveer €820, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we meerdere vaak toegepaste opties. Hierna vermelden we de interessantste vormen.

 • Garage isolatie: Betrek de garage echt bij je woning
 • Isoleren van schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isoleren kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Burcht (mei 2024)?

Wil jij minder hoge energiekosten en tegelijk een groenere wereld? Isoleren van woning/huis in Burcht kan hier uitkomst bieden. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2650 m3. Dat komt neer op €1000 per jaar. Hieronder ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Burcht. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De totaalprijs is dan erg interessant.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het geschatte rendement komt overeen met een 6% spaarrekening. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3200)
€635
(€7300)
€980
(€9400)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€210
(€2400)
€395
(€3150)
Spouwmuur€215
(€1625)
€440
(€2075)
€875
(€3225)
HR++ glas€195
(€2200)
€325
(€3250)
€405
(€5150)
isolatie burcht 2070

Gangbare Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Burcht?

Waarom zou ik mijn woning in Burcht isoleren?

Een vakkundige woningisolatie staat gelijk aan lagere energiekosten bij een energieleverancier zoals Eneco of Poweo, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evenzeer biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325, waarbij u een besparing realiseert van €325 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Op die manier kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene stap is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Onderstaand ontdek je praktische info over veel toegepaste manieren. Vaak wel op voorraad bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: stabiliteit en de samenstelling van de ringstructuur
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Zwijndrecht

Dankzij een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? Deze welbekende energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Zwijndrecht kan betekenen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Vanaf 10 woningen in 1 straat heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Zwijndrecht
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die er speciaal is voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ben jij enthousiast? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten kom je met een isolatieplan Burcht wat conformeert aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Kijk naar het bouwjaar en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Burcht voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat is het budget? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar je gaat beginnen? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Burcht. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  In de basis moet je kijken naar triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze acties leiden tot een comfortabel leefklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een gezond klimaat in huis. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment