Woning isoleren Spalbeek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Spalbeek? Grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Heb je een oudere woning? Door middel van haalbare maatregelen als bijv. de binnengevel isoleren en dakkapel isoleren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op ons isolatie portaal komen we met diverse informatie over isolatie Spalbeek. Dit kan gaan om vraagstukken over dakisolatie en lambda waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef jouw voorkeuren door en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-spalbeek-3510

 • Uitstekend rendement
 • Een optimaal binnenklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Minder last van lawaai van straat
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLimburg
GemeenteHasselt
Postcode3510
Gasverbruik23.600 kWh
Stroomverbruik3300 kWh
Gemiddelde energierekening€172,58

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een A of B energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat een stuk minder. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website tref jij de meest populaire toepassingen om jouw woning in Spalbeek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een gezond klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Spalbeek is goed te betalen (plusminus € 720 voor een rijwoning) en het bespaart je al gauw €250 op jaarbasis (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven variëren rond €1600 en het rendement ligt op zo’n €215 p/jaar. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiematrassen, isolatiechape, PUR schuim, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie kan een flinke kostenpost zijn. Veel van de Belgische daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Spalbeek kost om en nabij de €4900. Ben je zelf handig? Dan betaal jij ongeveer €1080. Het voordeel loopt al gauw op tot €720 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het een betere isolerende werking heeften dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11000. Daarmee bespaar je zo’n €880, ieder jaar weer. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een alternatief is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er verscheidene aantrekkelijke oplossingen. In de volgende paragraaf vermelden we de interessantste alternatieven.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isolatie zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Spalbeek (juli 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening of wellicht een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van jouw woning in Spalbeek is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2550 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1475 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be bekijk je de verwachte kosten op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Spalbeek. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een 5% spaarrekening. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 7,5 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3700)
€695
(€7250)
€1200
(€8850)
Vloerisolatie€140
(€1350)
€290
(€1650)
€360
(€3350)
Spouwmuur€355
(€1575)
€660
(€2675)
€900
(€3450)
HR++ glas€230
(€2975)
€300
(€3850)
€365
(€4525)
isolatie spalbeek 3510

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Spalbeek?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Spalbeek isoleren?

Een gedegen woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Engie en Lampiris, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig wooncomfort en de waarde van de woning zal toenemen. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Ook is het wooncomfort stukken beter: geen last van koudeval en/of tocht en weinig tot geen condensvorming meer. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3400 en dat levert gemiddeld op €310 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie op welke manier er nu is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Hierdoor achterhaal je op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag je huis beschermen tegen kou of warmte , maar is het gewoon te duur? Grootse werkzaamheden als vloer-, dak of gevelisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om kieren en naden dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie integreren en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be tref je nuttige informatie over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Brico, Hubo, Handy Home, Gamma, Big Mat, Dema. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: bereikt een zeer hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Hasselt

Door de huidige premies worden investeringen in de woning zeker aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Hasselt aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Overigens Vanaf 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hasselt
Het is onmiskenbaar: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, dak of vloer. Maar let op, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 met 0% rente bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Middels tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Spalbeek wat past bij jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en maak een rondje om te kijken welke maatregelen getroffen zijn. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdek je waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Spalbeek voor een speciaal consult.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar je gaat beginnen? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Spalbeek. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze 4 maatregelen dragen bij aan een gezond wooncomfort en bespaart veel energie. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is erg belangrijk voor een gezond wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment