Woning isoleren Herfelingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Herfelingen? Gedegen isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. haalbare maatregelen zoals de binnengevel isoleren en isolatie van de dakkapel kan je al veel geld besparen. Ook in een wat nieuwer huis zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hierna komen we met handige informatie over isolatie Herfelingen. We zoomen in op items als vloerisolatie en lambda waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-herfelingen-1540

 • Veel geld besparen
 • Een prettig binnenklimaat
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Weinig geluid in de woning
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHerne
Postcode1540
Gasverbruik20.990 kWh
Stroomverbruik3495 kWh
Gemiddelde energierekening€166,10

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis voldoende geïsoleerd. Bij een oude woning (bouwjaar t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Starten met isolatie zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand tref jij de meest populaire toepassingen om een woning in Herfelingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Herfelingen is interessant (vanaf plusminus € 810 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €260 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en je verbruikt minder energie. De prijzen zijn ongeveer €1650 en het resultaat is zo’n €215 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, PUR schuim, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Herfelingen kost +/- €5800. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1170. Het rendement is al snel €820 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte beter vast. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €11900. De winst is om en nabij €790 p/jaar. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke alternatieven zijn er?

Als aanvulling op bovenstaande zijn er verscheidene vaak toegepaste alternatieven. In onderstaande tekst praten we over de meest interessante uitvoeringen.

 • Isoleren van garage: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Isolatie schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isoleren zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Isoleren dakkapel: Ook een warme slaapkamer
 • Kruipruimte isoleren: Geen last van optrekkend vocht

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Herfelingen (april 2024)?

Is jouw doel ook een structureel lagere energienota en tegelijk een bewuste wereld? Isoleren van een woning in Herfelingen is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot wel 2575 m3. Dat komt neer op €1200 per jaar. Hieronder tref je de kosten (bij benadering) als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Herfelingen. Ben je een handige doe-het-zelver? De totaalprijs is dan een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het huidige rendement is te vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in 8 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per type tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€395
(€3150)
€875
(€4500)
€1210
(€8250)
Vloerisolatie€150
(€1150)
€275
(€1750)
€390
(€2900)
Spouwmuur€185
(€1475)
€490
(€2500)
€860
(€3675)
HR++ glas€245
(€2200)
€275
(€4075)
€365
(€5025)
isolatie herfelingen 1540

Bekende Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Herfelingen?

Waarom zou ik mijn huis in Herfelingen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent minder energiekosten bij een maatschappij als Eneco en Poweo, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert vele malen beter enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed geeft het extra comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3125 en dat bespaart tot €315, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Stap dan direct over op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor achterhaalt u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je je huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grote klussen als isoleren van gevel, vloer of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget is makkelijk rendement te halen. Grote winst valt te behalen met het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand komen we met praktische info over het actuele aanbod. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk zelf te plaatsen
 • PUR: let op de giftige dampen
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: voordelig per m2
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Informatie over isolatiepremie in Herne

Door gebruik te maken van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker lucratiever. Heb ik recht op zo’n subsidie? De energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Herne meebetaalt.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herne
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Echter, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als er te weinig financiële middelen zijn bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal voor de kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Door ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Herfelingen wat past bij jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of rotte kozijnen. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Herfelingen voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Hoe zit het met de kosten? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: het resultaat van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Herfelingen. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze onderdelen bieden sowieso een aangenaam warm huis en een significant lagere energierekening. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een prettig leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment