Woning isoleren Sart-Dames-Avelines

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Sart-Dames-Avelines? Een grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Heb je een oudere woning? Via haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld spouwmuurisolatie en isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die je razendsnel weer terugverdient. Hierna check je handige informatie over isolatie Sart-Dames-Avelines. We bespreken thema’s als isolatie van de gevel en ventilatieroosters. Direct actie ondernemen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-sart-dames-avelines-1495

 • Snel terugverdiend
 • Een gezond leefklimaat
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Minder storende geluiden
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieWaals Brabant
GemeenteVillers-La-Ville
Postcode1495
Gasverbruik20.950 kWh
Stroomverbruik3475 kWh
Gemiddelde energierekening€165,48

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij bestaande woningen (van 1974 t/m 1982) is dat veel minder het geval. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een aantrekkelijk rendement. Onderstaand check je de meest rendabele onderdelen om je woning in Sart-Dames-Avelines te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Sart-Dames-Avelines is financieel toegankelijk (vanaf € 990 voor een kleine woning) en je bespaart al snel €265 per 12 maanden (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en een significant lagere energierekening. De onkosten zijn zo’n €1925 en het rendement ligt op zo’n €205, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Het merendeel van de daken in België kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sart-Dames-Avelines kost plusminus €5450. Klus je zelf graag thuis? Dan kost het circa €1190. De potentiële besparing ligt op €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De investering is ongeveer €11100. Het voordeel is ong. €800 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

0noemen we nog een aantal populaire mogelijkheden. In onderstaande tekst benoemen we de populairste alternatieven.

 • Isoleren van garage: Een garage om van te genieten
 • Schuur isolatie: Altijd een warme schuur
 • Isolatie van zolder: De warmte blijft beter hangen
 • Dakkapel isolatie: Relatief goedkope methode
 • Isolatie kruipruimte: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Sart-Dames-Avelines (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en ook een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een woning in Sart-Dames-Avelines is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een bestaande woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. De besparing komt neer op €1300 p/jaar. Op ons isolatie portaal vind je de kosten (bij benadering) als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Sart-Dames-Avelines. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een royale 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in negen jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3350)
€645
(€7000)
€1170
(€8500)
Vloerisolatie€140
(€1450)
€245
(€1950)
€345
(€3200)
Spouwmuur€380
(€1350)
€530
(€2375)
€885
(€3275)
HR++ glas€195
(€2350)
€280
(€4150)
€350
(€4425)
isolatie sart-dames-avelines 1495

Professionele Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sart-Dames-Avelines?

Waarom zou ik mijn woning in Sart-Dames-Avelines isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieaanbieder als Eneco of Trevion, waar ook het klimaat van profiteert. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabel wooncomfort en het voegt waarde toe aan de woning. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Eveneens geeft het extra comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Verder hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3875, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €230 elk jaar opnieuw. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Bekijk eerst wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Op basis daarvan analyseer je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is wel duurder dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende acties als isolatie van dak, vloer of gevel moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met minimale investeringen is makkelijk rendement te halen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, kopen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Brico, Hubo, Mr. Bricolage, Gamma, Handy Home. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Aanvragen van isolatiepremie in Villers-La-Ville

Via de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Netwerkbeheerder Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Villers-La-Ville voor jou kan doen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Vanaf 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Villers-La-Ville
Het is onomstotelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente bedoeld voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Geholpen door onderstaande tips kom je met een isolatieplan Sart-Dames-Avelines wat aansluit op jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Door een warmtescan achterhaalt u op welke plekken er veel warmte lekt. Onder andere warmtedoorlatend glas, verrotte muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Sart-Dames-Avelines voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Hoeveel wil je uitgeven? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de winst van een woningisolatie ligt een stuk hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vakmannen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de focus moet liggen? Neem contact op met meerdere erkende isolatiebedrijven in Sart-Dames-Avelines. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen bieden jou een lekker warm huis en bespaart veel energie. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment