Woning isoleren Buizingen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Buizingen? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een aantal stappen als isolatie van de gevel of naden en kieren dichten gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over isolatie Buizingen. Je kunt denken aan zaken als de spouwmuur isoleren en cellulose isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Schets jouw situatie en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-buizingen-1501

 • Elke maand besparen op energie
 • Een aangename leefomgeving
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Hogere waarde van jouw huis

ProvincieVlaams Brabant
GemeenteHalle
Postcode1501
Gasverbruik20.970 kWh
Stroomverbruik3485 kWh
Gemiddelde energierekening€165,79

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt de warmte lucht in de woning door de vloer of dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij oudere woningen (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Alsnog isoleren heeft direct effect op de energierekening, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In de volgende paragraaf bekijk jij de populairste stappen om je woning in Buizingen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Het woonobject is in staat om de warmte beter vast te houden, en faciliteert een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Buizingen is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 740 voor tussenwoningen) en de besparing op de energienota loopt op tot €200 per 12 maanden (kosten mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De prijzen zijn zo’n €1950 en het bespaart circa €205, ieder jaar weer. De beste aanpak is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Voorbeelden van isolatiematerialen zijn isolatiechape, chips, vloerisolatieplaten, EPS parels. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Buizingen kost zo’n €5900. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €980. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €690 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. De woning verliest niet onnodig warmte. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Voordelen zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten liggen op zo’n €13200. De winst is grofweg €850 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Daarnaast bestaan er verscheidene interessante vormen. Hierna behandelen we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Schuur isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Buizingen (mei 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten of een bewuste samenleving? Isoleren van een woning in Buizingen kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2100 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal tref je de totale prijs als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Buizingen. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn in dat geval veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je zelf wat geld over? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij een spouwmuur is dat 5,5 jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per actie tref je de besparing in euro met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€465
(€3300)
€845
(€4750)
€1010
(€8100)
Vloerisolatie€150
(€1200)
€280
(€1650)
€380
(€2750)
Spouwmuur€250
(€1100)
€650
(€2300)
€815
(€3400)
HR++ glas€225
(€2550)
€335
(€3950)
€385
(€4650)
isolatie buizingen 1501

Professionele Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Buizingen?

Waarom juist nu mijn huis in Buizingen isoleren?

Een grondige woningisolatie mondt uit in lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Mega en Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een aangenaam leefklimaat en een hogere waarde van de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: geen koude tocht in de buurt van de ramen en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3800, waarbij u een besparing realiseert van €285, ieder jaar weer. Moeten je kozijnen worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Ga eerst eens na hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan ontdek je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. Sommige werkzaamheden zijn goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil jij ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse projecten zoals isoleren van dak, vloer of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee kun je al veel winst behalen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichtmaken, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna check je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij grotere bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Dema. De top-merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan ik elke vorm worden geperst
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Halle

Door te profiteren van de geldende premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een enkele netwerkbeheerder ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en lees eens wat de gemeente Halle aan kan bieden.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Bij minstens 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement op 3 verschillende plekken isoleert krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Halle
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, wanneer je kosten wilt besparen heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Op basis van tips van onze adviseurs creëer je een isolatieplan Buizingen wat conformeert aan jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en maak een rondje om te kijken welke onderdelen als zijn aangepakt. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn warmtedoorlatend glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Buizingen voor een speciaal consult.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat zijn financiële eisen? Een oplossing voor je dak is een stukje duurder dan de vloer. Goed om te weten: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan wat de bank aan rente betaald. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Dien verschillende aanvragen in bij plaatselijke isolatiebedrijven in Buizingen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen hebben als resultaat een prettig leefklimaat en structureel lagere energielasten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Ga aan de slag met een ventilatieplanHet vraagt wel wat stroom, maar het is essentieel voor een comfortabel wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment