Woning isoleren Ramsel

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Ramsel? Grondige isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Eigenaar van een ouder huis? Via een aantal stappen zoals isolatie van de binnengevel en radiatorfolie plaatsen kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je uiteenlopende informatie over isolatie Ramsel. Denk aan topics als radiatorfolie aanbrengen en schijntocht. Direct aan de slag? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-ramsel-2230

 • Een structureel lagere energierekening
 • Een aangenaam binnenklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Ook geluidsdicht
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieAntwerpen
GemeenteHerselt
Postcode2230
Gasverbruik22.860 kWh
Stroomverbruik3530 kWh
Gemiddelde energierekening€174,68

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (tot plusminus 1985) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand check jij de meest rendabele toepassingen om jouw woning in Ramsel te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Ramsel is financieel toegankelijk (vanaf zo’n € 950 voor rijtjeshuizen) en je profiteert van een besparing tot wel €270 (jaarlijkst, kosten juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De kosten zijn ongeveer €1625 en de besparing loopt op tot €200 elk jaar opnieuw. De gemakkelijkste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals EPS parels, isolatiechape, isolatiematrassen, chips. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Ramsel kost zo’n €5250. Ben jij een klusser? Dan betaal jij ongeveer €1020. Je energiekosten dalen flink, tot wel €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte verliest veel minder warmte. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11500. Het voordeel is om en nabij €920 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we verschillende mogelijke mogelijkheden. In onderstaande tekst beoordelen we de meest interessante vormen.

 • Isolatie garage: Altijd een warme garage
 • Schuur-isoleren: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Zolder isoleren: Tot 25% energiekosten besparen
 • Dakkapel isolatie: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Ramsel (juli 2024)?

Willen jullie ook een structureel lagere energienota of een energiezuinige toekomst? Isoleren van een woning in Ramsel is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 betekent wel een aardgas besparing van 2100 m3. Dat is dus al gauw €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be calculeren we de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Ramsel. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vier jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per oplossing tref je de besparing in euro en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4250)
€875
(€6150)
€990
(€9900)
Vloerisolatie€160
(€1350)
€205
(€2600)
€385
(€2900)
Spouwmuur€395
(€1375)
€440
(€2050)
€920
(€3100)
HR++ glas€235
(€2400)
€270
(€4025)
€440
(€5075)
isolatie ramsel 2230

Interessante Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Ramsel?

Waarom juist nu mijn huis in Ramsel isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieaanbieder zoals Mega en Wase Wind, waar ook het klimaat van profiteert. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit betekend concreet een gezond klimaat in huis en een hogere waarde van de woning. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft binnen wat resulteert in lagere stookkosten. Tevens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3525, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €255 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan analyseert u waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige acties zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Omvangrijke projecten als isolatie van gevel, dak of vloer kan men uit laten voeren door experts. Maar veel kan je ook zelf. Met een kleine portemonnee kun jij al veel betekenen. Vaak gaat het om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website check je kort & bondige info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Brico, Big Mat, Gamma, Hubo. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Herselt

Door de ondersteuning van de geldende premie wordt het investeren in je huis nog leuker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Een aantal netbeheerders in België komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Herselt kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Zodra je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert heb je ook recht op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herselt
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met isolatie van gevel, dak of vloer. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een groene lening van max. €15.000 met 0% rente speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Bekijk ook eens de groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Middels de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Ramsel wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en pols bij de oude bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Middels een warmtescan achterhaal je wat er aan warmte weglekt. Voorbeelden zijn dubbel glas, gammele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Ramsel voor een speciaal consult.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil vergt meer geld dan de vloer. Bedenk wel: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Ga op zoek naar diverse betrouwbare isolatiebedrijven in Ramsel. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vormen leiden tot een gezond klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Goede ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Implementeer een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezonde leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment