Woning isoleren Beek

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Beek? Een grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een wat ouder huis? Dankzij een investering als bijv. isolatie van de gevel of radiatorisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook bij meer moderne huizen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder komen we met belangrijke informatie over isolatie Beek. We gaan aan de slag met onderwerpen als isolerende kozijnen en EPS isolatie. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-beek-3960

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Een prettig klimaat in huis
 • Reduceer CO2 uitstoot
 • Relatief snel te plaatsen
 • Woningwaarde zal stijgen

ProvincieLimburg
GemeenteBree
Postcode3960
Gasverbruik21.270 kWh
Stroomverbruik3535 kWh
Gemiddelde energierekening€168,16

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In dat geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een geschikt energielabel van A of B zijn correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heeft een aantrekkelijk rendement. Op deze pagina tref jij de aantrekkelijkste stappen om jullie woning in Beek te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een aangenaam wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Beek is interessant (rond de € 950 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De kosten fluctueren rond de €2000 en het bespaart circa €200 p/jaar. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Veel van de Belgische daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Beek kost zo’n €5200. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan betaal jij ongeveer €1200. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €790 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Zo hoef je veel minder te stoken. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. De pre zit hem in het feit dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je weer nieuwe muren hebt. De kosten worden geschat op zo’n €11700. Je profiteert van ongeveer €900 per jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we meerdere populaire vormen. Hierna behandelen we de populairste mogelijkheden.

 • Garage isoleren: Een warme garage voor extra gemak
 • Schuur-isoleren: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Voorkomt schimmel en vocht

Wat zijn de kosten van isolatie in Beek (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota en uiteraard een energiebewuste samenleving? Isoleren van een woning in Beek kan hier uitkomst bieden. Bij de oudere woningen (deels ook nieuwe) zijn er grote voordelen. De isolatie van een oude woning kan besparingen op aardgas opleveren tot 2375 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 per 12 maanden. Hieronder vind je de kosten (bij benadering) wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Beek. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel aantrekkelijker.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Beschik je over spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 6% rente. Het isoleren van een dak kan terugverdiend worden in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3650)
€795
(€6550)
€1000
(€8750)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€275
(€2400)
€330
(€3550)
Spouwmuur€205
(€1700)
€540
(€1900)
€900
(€3600)
HR++ glas€250
(€1950)
€270
(€3450)
€385
(€5150)
isolatie beek 3960

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Beek?

Waarom zou ik mijn woning in Beek isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie staat gelijk aan structureel lagere energiekosten bij een energiebedrijf als Eneco of Trevion, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan enkel of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer geeft het extra comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €4000 en dat bespaart tot €340 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Bekijk de warmtescan. Op basis daarvan ziet u waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende projecten zoals dak-, vloer of gevelisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Grote winst valt te behalen met naden en kieren dichtkitten, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op een plafond monteren.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be check je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij erkende bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Gamma, Big Mat, Handy Home. De beste merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: relatief voordelig materiaal
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Bree

Door te profiteren van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Zo’n energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Bree kan betekenen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert is er daarbovenop een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Bree
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, gevel of vloerisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) met een rente van 0% die er speciaal is voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Middels ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Beek wat dan voldoet aan speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gebeurd is. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u op welke plekken warmte vrijkomt. Dit kan zijn de afwezigheid van dubbel glas, gammele muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Beek voor advies op maat.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de besparing die je realiseert met woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar je gaat beginnen? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Beek. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van vloer, ramen, spouw en dak.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een gezonde leefomgeving en een veel lagere energierekening. Wat je als eerste aanpakt kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Werk aan een ventilatieplanJe gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is cruciaal een gezond klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment