Woning isoleren Borsbeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Borsbeke? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie buitenkant gevel en radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er allerlei kansen die je snel terugverdient. Op deze website komen we met uitgebreide informatie over isolatie Borsbeke. Je kunt denken aan items als vloerisolatie en soorten isolatiewaarden. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-borsbeke-9552

 • Houd de warmte in huis en bespaar
 • Minder problemen met trek/tocht en vocht
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Voor iedere portemonnee
 • Toekomstbestendig

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode9552
Gasverbruik20.630 kWh
Stroomverbruik3529,82230594281 kWh
Gemiddelde energierekening€165,38

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Laat dus geen warmte ontsnappen. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal grondig geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden leidt tot lagere energielasten, draagt bij aan een beter klimaat, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Op deze pagina bekijk je de meest toegepaste methodes om een woning in Borsbeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. De woonruimte verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een prettig klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Borsbeke is financieel toegankelijk (al vanaf € 820 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €260 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten liggen rond €1875 en het resultaat is zo’n €255, ieder jaar weer. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, PUR schuim, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Borsbeke kost zo’n €4600. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1030. Het voordeel loopt al gauw op tot €730 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. De woonruimte houdt warmte beter vast. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De investering is ongeveer €13300. Het voordeel is pakweg €990 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0onderscheiden we nog een aantal alternatieve oplossingen. In de volgende paragraaf praten we over de meest interessante oplossingen.

 • Garage-isoleren: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Isoleren dakkapel: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Borsbeke (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten of bijdragen aan een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Borsbeke is dan misschien wel iets voor jou. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2700 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1325 per jaar. Hieronder berekenen we de totale kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Borsbeke. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten stukken beter.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 7,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van 6 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing kan jij kijken hoeveel het oplevert en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€355
(€4300)
€775
(€5700)
€1140
(€9100)
Vloerisolatie€115
(€1500)
€285
(€1750)
€320
(€2750)
Spouwmuur€190
(€1100)
€730
(€2575)
€890
(€3400)
HR++ glas€250
(€2425)
€295
(€3675)
€350
(€4550)
isolatie borsbeke 9552

Bekende Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Borsbeke?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Borsbeke isoleren?

Een vakkundige woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Luminus en Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een comfortabele leefomgeving en een hogere waarde van de woning. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan enkel of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je energiekosten bespaart. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen last van koudeval en/of tocht en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3650 en dat bespaart tot €300 elk jaar opnieuw. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Ga eerst eens na wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Vraag een warmtescan aan. Op basis daarvan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Uitvoerige werkzaamheden zoals vloer-, gevel of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Enkele voorbeelden zijn kieren en naden dichten, tochtstrips aanbrengen, gebruik maken van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Op deze website ontdek je meer info over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Gamma, Big Mat, Brico. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: speciale glaswol spouwplaat voor eenvoudige montage
 • Steenwol: ook steenwol rol met spijkerflens
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Alles over de huidige isolatiepremie in Herzele

Door te profiteren van de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Heb ik recht op subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en check wat de gemeente Herzele op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij minimaal tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herzele
Het mag duidelijk zijn: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als de investering nu te groot is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% die kan worden aangevraagd door de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Via het onderstaande stappenplan creëer je een isolatieplan Borsbeke wat schikt naar je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Kijk naar het bouwjaar en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan wordt het duidelijk op welke plekken warmte vrijkomt. Onder andere dun (tochtig) glas, oude muren of lekkages. Bezoek een isolatiedeskundige in Borsbeke voor deskundig advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Goed nieuws: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Heb je inzichtelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij goede isolatiebedrijven in Borsbeke. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze stappen dragen bij aan een prettig klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Bouw voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een comfortabel klimaat in huis. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment