Woning isoleren Sint-Lievens-Esse

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Sint-Lievens-Esse? Een solide isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals de kruipruimte isoleren of isolerende raamfolie worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website komen we met belangrijke informatie over isolatie Sint-Lievens-Esse. We gaan aan de slag met onderwerpen als de zolder isoleren en U-waarde. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-sint-lievens-esse-9550

 • Aantrekkelijke terugverdientijd
 • Controle over de temperatuur
 • Een duurzame oplossing
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode9550
Gasverbruik20.590 kWh
Stroomverbruik3528,57263146929 kWh
Gemiddelde energierekening€165,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In dat geval verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwe woningen met een hoger energielabel zijn solide geïsoleerd. Bij bestaande bouw (tot ongeveer 1990) valt er nog veel winst te behalen. De woning aanpakken zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf check je de meest populaire methodes om jouw woning in Sint-Lievens-Esse te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint-Lievens-Esse is aantrekkelijk (plusminus € 870 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €190 per 12 maanden (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en maakt dat je minder energie gebruikt. De tarieven zijn gemiddeld €1600 en je bespaart al snel €185 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiechape, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak is ontzettend zonde. De meeste daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Sint-Lievens-Esse kost +/- €5650. Ben jij een klusser? Dan is het een stuk voordeliger €1110. Het rendement is al snel €720 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Het huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De investering is ongeveer €13100. Daarmee bespaar je grofweg €760 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Ook bestaan er nog meer rendabele vormen. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur-isoleren: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder isolatie: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isolatie: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Lievens-Esse (juni 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of wellicht een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een huis in Sint-Lievens-Esse is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen oud en nieuw is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan besparingen op aardgas opleveren tot 2500 m3. Dat komt neer op €1175 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal kijken we naar de totale prijs op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Sint-Lievens-Esse. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? Dan zijn de kosten veel voordeliger.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Begin dan maar met afwegen. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Het dak isoleren kent een terugverdientijd van plus minus acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€4350)
€805
(€6250)
€1200
(€8150)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€235
(€2500)
€345
(€3300)
Spouwmuur€235
(€750)
€660
(€2600)
€780
(€3450)
HR++ glas€190
(€2400)
€260
(€4300)
€445
(€4750)
isolatie sint-lievens-esse 9550

Professionele Isolatiemerken:

 • Isover
 • NMC
 • Delta
 • Unilin
 • Recticel

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Sint-Lievens-Esse?

Waarom mijn woning in Sint-Lievens-Esse isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een aangename leefomgeving en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas + triple glas isoleert significant beter dan enkel glas of normaal dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Bovendien geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3175 en geeft een besparing van €265 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat er geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan wordt het duidelijk wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene stap is goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden zoals isolatie van dak, gevel of vloer kan men uit laten voeren door experts. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, tochtstrips plaatsen, gebruik maken van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je meer info over het huidige assortiment. Vaak wel op voorraad bij de erkende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Brico, Mr. Bricolage, Handy Home, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: sterk hechtende werking
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: voordelig en redelijk isolerende werking
 • Glaswol: veel dikte nodig voor goed isolatie
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: neemt geen vocht op

Aanvragen van isolatiepremie in Herzele

Door een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog uitnodigender. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie is er op meerdere niveau’s. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Herzele aan kan bieden.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opde totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herzele
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar onderschat niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door mensen met een laag inkomen. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Door middel van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Sint-Lievens-Esse wat schikt naar jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed wat er gedaan is. Dankzij een warmtescan achterhaal je waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of een lekkend riool. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Sint-Lievens-Esse voor uitgebreid advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sint-Lievens-Esse. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Dergelijke investeringen resulteren in een aangename leefomgeving en bespaart veel energie. Het werkschema wordt mede bepaald door je budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In het geval van goede isolatie kan er ongezonde lucht ontstaan. Ga aan de slag met een ventilatieplanVentileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is cruciaal een optimaal klimaat in huis. Doe dat met mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment