Woning isoleren Woubrechtegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Woubrechtegem? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Door middel van een investering zoals bijvoorbeeld isolatie van buitenmuren of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Op deze pagina check je nuttige informatie over isolatie Woubrechtegem. Dit kan gaan om onderwerpen als de buitengevel isoleren en houtwol isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-woubrechtegem-9550

 • Elke maand besparen op energie
 • Een optimaal leefklimaat
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Voor iedere portemonnee
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode9550
Gasverbruik20.610 kWh
Stroomverbruik3529,19746870605 kWh
Gemiddelde energierekening€165,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In dit scenario verdwijnt de warmte lucht in de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe woningen met een goed energielabel zijn veelal goed geïsoleerd. Bij een oude woning (van 1980 of nog ouder) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop bekijk jij de populairste toepassingen om jullie woning in Woubrechtegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit stukje is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Woubrechtegem is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 930 voor een rijwoning) en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1600 en het bespaart circa €200 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiechape, isolatiematrassen, PUR schuim. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Woubrechtegem kost plusminus €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1220. De potentiële besparing ligt op €870 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €12800. Daarmee bespaar je plusminus €810 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

0onderscheiden we nog enkele vaak toegepaste opties. In onderstaande tekst vermelden we de meest toegepaste werkzaamheden.

 • Isoleren van garage: Een warme en droge opslagplek
 • Isolatie van schuur: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Zolder isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isolatie van kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Woubrechtegem (mei 2024)?

Streef jij naar een lagere energierekening en tegelijkertijd een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van een huis in Woubrechtegem is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een bestaande woning betekent wel een aardgas besparing van 2875 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1025 per 12 maanden. Op isolatiespecialisten.be ontdek je de hoogte van de investering op het moment dat je kiest voor een isolatiespecialist in Woubrechtegem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per soort kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3050)
€785
(€6050)
€910
(€9800)
Vloerisolatie€120
(€1100)
€205
(€2000)
€350
(€3500)
Spouwmuur€375
(€725)
€630
(€2700)
€880
(€3425)
HR++ glas€210
(€2150)
€280
(€4200)
€445
(€5375)
isolatie woubrechtegem 9550

Gangbare Isolatiemerken:

 • Bauder
 • HPX
 • Eurofast
 • Fermacell
 • Isolatieshop

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Woubrechtegem?

Waarom mijn woning in Woubrechtegem isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie draait uit op minder energiekosten bij een maatschappij zoals Mega en Poweo, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het resulteert bovendien in een optimaal wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Verder neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook isoleert het geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €4000 en dat levert gemiddeld op €280 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Ga eerst eens na welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Dan check je wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isoleren van dak, vloer of gevel zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine investering kan je al veel aanpakken. Enkele voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor verschillende soorten materialen. In de box hieronder bekijk je meer info over de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij bekende bouwmarkten als Brico, Gamma, Big Mat, Mr. Bricolage, Hubo, Handy Home. Erkende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: geen naden en kieren in je isolatielaag
 • PIR: een vochtongevoelig materiaal
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: niet vatbaar voor schimmels
 • XPS: hoge toelaatbare druksterkte

Aanvragen van isolatiepremie in Herzele

Door te profiteren van de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Heb ik recht op subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Herzele kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Overigens Vanaf 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Herzele
Het is onmiskenbaar: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Bedenk wel, om te besparen op de energiekosten moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Woubrechtegem wat dan voldoet aan jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Via een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, verrotte muren of een verouderd dak. Informeer bij de isolatiedeskundige in Woubrechtegem voor persoonlijk advies.

 2. Bepaal het budget

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Woubrechtegem. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, ramen en vloer.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vormen hebben als resultaat een optimale leefomgeving en een significant lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een correct geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een professionele ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabele leefomgeving. Dit is haalbaar met (MV) mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment