Woning isoleren Vlierzele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vlierzele? Degelijke isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels relatief eenvoudige maatregelen als de vloer isoleren of isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Vlierzele. We gaan aan de slag met items als isolerende kozijnen en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Vul het formulier in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-vlierzele-9520

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Einde van vochtproblemen
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Waarde van de woning stijgt

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Lievens-Houtem
Postcode9520
Gasverbruik20.540 kWh
Stroomverbruik3527,0105383774 kWh
Gemiddelde energierekening€164,94

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo vervliegt de warmte van de woning naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Besteed hier dus aandacht aan. Woningen van na 1995 met een gunstig energielabel (A of B) zijn veelal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website ontdek je de meest populaire stappen om jouw woning in Vlierzele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. De woning houdt de warmte binnenboord, en dat resulteert in een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Vlierzele kan zeer goedkoop (al vanaf € 770 voor een tussenhuis) en je profiteert van een besparing tot wel €230 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De onkosten variëren rond €1725 en het rendement ligt op zo’n €245 elk jaar opnieuw. De meest toegepaste manier is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn PUR schuim, chips, isolatiechape, EPS parels. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie is ontzettend zonde. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Vlierzele kost om en nabij de €5250. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1130. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. De eenmalige investering bedraagt €11000. Het rendement is pakweg €790 p/jaar. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

0noemen we nog meer vaak toegepaste vormen. In onderstaande tekst praten we over de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isoleren: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Schuur-isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isoleren van zolder: Aangenaam warm op zolder
 • Dakkapel-isoleren: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte-isoleren: Minder last van ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Vlierzele (juni 2024)?

Is jouw doel ook minder hoge energiekosten en tegelijk een energiebewuste gemeenschap? Isoleren van een woning in Vlierzele is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2275 m3. De besparing komt neer op €1075 op jaarbasis. Op deze pagina komen we met de totale kosten wanneer je kiest voor een isolatiespecialist in Vlierzele. Ben jij zelf een handige klusser? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en is voor de lange termijn zeer rendabel. Beschik jij over voldoende geld? Dan kun je het zeker overwegen. Het huidige rendement is te vergelijken met een royale 4% spaarrekening. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3650)
€665
(€5750)
€1220
(€8650)
Vloerisolatie€120
(€1400)
€200
(€1800)
€375
(€2700)
Spouwmuur€250
(€875)
€430
(€2350)
€905
(€3100)
HR++ glas€195
(€2325)
€290
(€3125)
€365
(€5000)
isolatie vlierzele 9520

Interessante Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Vlierzele?

Waarom zou ik mijn huis in Vlierzele isoleren?

Een vakkundige woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ of Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je gaat direct minder aardgas stoken en je CO2 vervuiling is minder. Het resulteert bovendien in een prettig wooncomfort en een hogere waarde van de woning. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft optimaal behouden wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Overigens merk je een toename van comfort: geen tocht en kou bij de ramen en minder last van condensvorming. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3050 en dat levert gemiddeld op €200 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Probeer te achterhalen wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Check de warmtescan. Vandaar achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat en wat dus zeker aangepakt moet worden. Hierin is geen vaste volgorde. De ene keuze is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Grote maatregelen zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn er allerlei mogelijkheden. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder tref je meer info over veel gebruikte types. Je kunt het ook zelf kopen bij de erkende bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Handy Home, Brico, Gamma, Mr. Bricolage. Merken die dit leveren zijn o.a. Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: hoge isolatiewaarde en waterafstotend
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: lambdawaarde van 0,036
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Sint-Lievens-Houtem

Met hulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en check wat de gemeente Sint-Lievens-Houtem meebetaalt.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minimaal 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Wanneer je jouw woning of appartement op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Lievens-Houtem
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van gevel, vloer of dak. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% speciaal opgezet voor de kwetsbare / prioritaire doelgroep. Andere opties zijn speciale groene leningen als Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Via tips van onze adviseurs ontwikkel je het isolatieplan Vlierzele wat matcht met jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en maak een rondje om te kijken in welke mate de woning is aangepakt. Gebruikmakend van een warmtescan analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan dun (tochtig) glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Bezoek een isolatiedeskundige in Vlierzele voor uitgebreid advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat mag het project kosten? Het dak renoveren is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste besparing ligt? Dien verschillende aanvragen in bij regionale isolatiebedrijven in Vlierzele. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Dergelijke investeringen resulteren gegarandeerd in een aangename warme woning en veel lagere gaskosten. Wat je als eerste doet bepaal je op basis van het budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een zeer geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is zeker nodig voor een comfortabel binnenklimaat. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment