Woning isoleren Waarbeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Waarbeke? Goede isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Middels een paar maatregelen zoals tussenwanden isoleren of isolerende kozijnen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Hierna bekijk je belangrijke informatie over isolatie Waarbeke. Dit gaan om bijvoorbeeld vraagstukken over binnenmuren isoleren en subsidie Isolatie juni 2024. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-waarbeke-9506

 • Supersnel terugverdient
 • Een gezond leefklimaat
 • Goed bezig voor het milieu
 • Je kunt veel zelf doen
 • Minder afhankelijk van stijgende energieprijzen

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteGeraardsbergen
Postcode9506
Gasverbruik20.500 kWh
Stroomverbruik3525,76086390388 kWh
Gemiddelde energierekening€164,75

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een geschikt energielabel van A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Onderstaand tref je de interessantste methodes om een woning in Waarbeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Het woonobject houdt warmte beter vast, met als effect een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Waarbeke is voordeling (al vanaf € 740 voor een rijtjeshuis) en je bespaart al snel €195 op jaarbasis (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) houdt warmte in huis en maakt dat je minder energie gebruikt. De onkosten zijn gemiddeld €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €215, ieder jaar weer. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn icynene, folie, glaswol, steenwol. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie zorgt voor een flinke stookkosten. Het gros van de daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Waarbeke kost ongeveer €5200. Doe je het zelf? Dan is het een stuk voordeliger €1160. De potentiële besparing ligt op €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten worden geschat op zo’n €13300. Dit levert op ong. €870, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we allerlei rendabele vormen. In het volgende overzicht bespreken we de meest toegepaste uitvoeringen.

 • Isolatie van garage: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Schuur isolatie: De schuur als volwaardig deel van de woning
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie van dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isoleren van kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Waarbeke (juni 2024)?

Wil je streven naar minder hoge stookkosten of wellicht een groenere toekomst? Isoleren van woning/huis in Waarbeke is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2400 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per jaar. Op deze website berekenen we de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiespecialist in Waarbeke. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wat is de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met 6 procent rente. Een dak isoleren kan men terugverdienen in 7,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4250)
€765
(€6300)
€1210
(€8250)
Vloerisolatie€155
(€1050)
€295
(€2150)
€330
(€3250)
Spouwmuur€310
(€1350)
€500
(€2650)
€865
(€3075)
HR++ glas€205
(€2750)
€315
(€3125)
€350
(€5300)
isolatie waarbeke 9506

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Waarbeke?

Waarom zou ik mijn woning in Waarbeke isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie resulteert in lagere stookkosten bij een energiebedrijf zoals Essent of Wase Wind, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het leidt tevens tot een aangenaam wooncomfort en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas en triple glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3525 en dat bespaart tot €315 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat er geïsoleerd is, en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Hierdoor ziet u wat er aan warmte weglekt en wat dus zeker aangepakt moet worden. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meeste winst valt te behalen rondom de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Uitgebreide maatregelen als isoleren van gevel, vloer of dak kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook als je zakken niet zo diep zijn zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren dichtmaken, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren velerlei geschikte materialen. In de box hieronder komen we met praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Gamma, Handy Home, Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Brico. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: ook glaswol rol met spijkerflens
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: geen opname van vocht

Info over isolatiepremie in Geraardsbergen

Door een speciale premie wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • De netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Geraardsbergen op dit vlak doet.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Als er sprake is van 10 woningen is er de speciale burenpremie.
 • Indien je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Geraardsbergen
Het is simpel: je kunt fors besparen door het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je nu te weinig geld hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals BNP Paribas Fortis energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Direkt stappen ondernemen? Op basis van de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Waarbeke wat matcht met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er gedaan is. Met een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om enkel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Waarbeke voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het helder de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere erkende isolatiebedrijven in Waarbeke. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Start altijd met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen leiden tot een comfortabel wooncomfort en verlagen het energiegebruik. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een behoorlijk geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Installeer een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar het is absoluut noodzakelijk voor een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment