Woning isoleren Steenhuize-Wijnhuize

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Steenhuize-Wijnhuize? Vakkundige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Middels haalbare maatregelen als spouwmuren isoleren of schuimstrips kan je al veel geld besparen. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedenmet een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna check je nuttige informatie over isolatie Steenhuize-Wijnhuize. Dit kan gaan om belangrijke onderwerpen zoals isolatie van de binnengevel en U-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Voer jouw persoonlijke gegevens in en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-steenhuize-wijnhuize-9550

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Een optimaal leefklimaat
 • CO2 uitstoot beperken
 • Een warmere én stillere woning
 • Klaar voor de toekomst

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode9550
Gasverbruik20.600 kWh
Stroomverbruik3528,88505008767 kWh
Gemiddelde energierekening€165,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is je woning niet goed geïsoleerd? In zo’n geval verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn in de basis grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is er vaak nog weinig gebeurd. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden heeft direct effect op de energierekening, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Verderop tref je de meest toegepaste stappen om jullie woning in Steenhuize-Wijnhuize te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Je huis houdt de warmte binnenboord, met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Steenhuize-Wijnhuize is goedkoop (vanaf ongeveer € 710 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €270 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en je verbruikt minder energie. De tarieven fluctueren rond de €1600 en de winst ligt rond de €250 per jaar. De eenvoudigste manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als steenwol, folie, glaswol, dekens. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Steenhuize-Wijnhuize kost doorgaans €5050. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan is het een stuk voordeliger €1070. Het voordeel loopt al gauw op tot €690 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De investering is ongeveer €12600. Je profiteert van grofweg €830 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we verschillende mogelijke uitvoeringen. Hieronder praten we over de meest rendabele alternatieven.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Steenhuize-Wijnhuize (juni 2024)?

Wil jij minder hoge stookkosten en ook een CO-2 reducerende gemeenschap? Isoleren van jouw huis in Steenhuize-Wijnhuize is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen gebouwd voor 2000 is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2950 m3. Dat is dus al gauw €1325 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina bekijk je de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Steenhuize-Wijnhuize. Ben jij zelf een handige klusser? De kosten zijn dan veel betaalbaarder.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het geschatte rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Een dak isoleren verdien je terug in zo’n acht jaar en bij een spouwmuur is dat 4 jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per doel tref je de besparing in euro en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3550)
€815
(€5150)
€1000
(€8750)
Vloerisolatie€125
(€1350)
€255
(€1800)
€345
(€3450)
Spouwmuur€260
(€1550)
€560
(€2325)
€855
(€3150)
HR++ glas€210
(€2200)
€330
(€3225)
€445
(€4550)
isolatie steenhuize-wijnhuize 9550

Professionele Isolatiemerken:

 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Simson
 • Meuwissen
 • Rockwool

Meer weten over het isolatiebedrijf in Steenhuize-Wijnhuize?

Waarom zou ik mijn huis in Steenhuize-Wijnhuize isoleren?

Een gedegen woningisolatie biedt jou lagere stookkosten bij een energieleverancier als OCTA+ en Antargaz, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een aangename leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Tevens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3200 en besparen tot €210 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Bekijk eerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Vandaar zie je waar de zwakke plekken liggen en wat de eerste stappen dus zijn. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over genoeg geld? Omvangrijke acties zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook als je zakken niet zo diep zijn kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met heel wisselende materialen. In de box hieronder check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Te koop bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Dema, Gamma, Brico. De beste merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: beschikbaar op rol of als plaat
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: verschillende toepassingsmogelijkheden

Informatie over isolatiepremie in Herzele

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog interessanter. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Herzele aanbiedt.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je aanspraak doen op een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herzele
Het is onomstotelijk: de energierekening kan flink omlaag door je huis te isoleren. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken heb je wel wat geld nodig. Als de investering nu te groot is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een unieke lening van maximaal €15.000 zonder hoge lasten (0% rente) opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Op basis van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Steenhuize-Wijnhuize wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners wat er op dit moment al gedaan is. Aan de hand van een warmtescan achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn enkel glas, oude muren of een lekkend rioleringssysteem. Bezoek een isolatiedeskundige in Steenhuize-Wijnhuize voor advies op maat.

 2. Bepaal het budget

  Hoe zit het met de kosten? Maatregelen treffen rondom het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Goed om te weten: de winst van een woningisolatie is vele malen hoger dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Leveranciers benaderen

  Ben je er achter waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal plaatselijke isolatiebedrijven in Steenhuize-Wijnhuize. Vergelijk rustig een aantal offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van ramen, vloer, dak en spouw.

  Start altijd met de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een aangenaam binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw een gedegen ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar dit is bepalend voor een gezond leefklimaat. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment