Woning isoleren Letterhoutem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Letterhoutem? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Aan de hand van haalbare maatregelen zoals isolatie van de bodem of isolerende kozijnen en deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er veel mogelijkheden die je snel terugverdient. Onderstaand bekijk je bruikbare informatie over isolatie Letterhoutem. We bespreken vraagstukken over radiatorfolie en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-letterhoutem-9521

 • Ieder jaar weer energiekosten besparen
 • Een gezond binnenklimaat
 • Verantwoorde investering
 • Buitengeluid absorberen
 • Veel lokale specialisten

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Lievens-Houtem
Postcode9521
Gasverbruik20.560 kWh
Stroomverbruik3527,63537561416 kWh
Gemiddelde energierekening€165,04

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? Op dat moment verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een goed of uitstekend energielabel zijn in de basis behoorlijk geïsoleerd. Bij een oude woning (tot plusminus 1985) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand check jij de populairste methodes om een woning in Letterhoutem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt de warmte binnenboord, en dat zorgt voor een gezond binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Letterhoutem is betaalbaar (vanaf € 770 voor een tussenwoning) en je bespaart al snel €255 per jaar (tarieven mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en bespaart veel energie. De prijzen bedragen zo’n €1600 en je bespaart al snel €185 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit kan als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als glaswol, icynene, dekens, steenwol. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel daken van Vlaamse woningen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Letterhoutem kost doorgaans €5500. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1000. De potentiële besparing ligt op €830, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. De winst is ong. €950 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een andere mogelijkheid is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder noemen we diverse vaak toegepaste oplossingen. In onderstaande tekst vermelden we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage-isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur-isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Zolder isoleren: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isolatie: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Letterhoutem (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en een energiezuinige toekomst? Isoleren van een woning in Letterhoutem is dan misschien wel iets voor jou. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2100 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1150 p/jaar. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de verwachte kosten als je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Letterhoutem. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de onkosten stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dat is dan een mooie kans. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4% spaarrekening. Het isoleren van een dak kan men terugverdienen in 8,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid tonen we de maximale besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3900)
€835
(€5850)
€920
(€9700)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€260
(€1600)
€330
(€3500)
Spouwmuur€400
(€925)
€620
(€2500)
€815
(€3375)
HR++ glas€210
(€2500)
€265
(€3475)
€430
(€5350)
isolatie letterhoutem 9521

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Letterhoutem?

Waarom juist nu mijn huis in Letterhoutem isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan een lagere energierekening bij een energieaanbieder als Engie of Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal leefklimaat en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer biedt het meer comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook isoleert het geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3575, waarbij u een besparing realiseert van €235, ieder jaar weer. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en hoe dat precies is aangebracht. Check de warmtescan. Daardoor kom je erachter waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Omvangrijke activiteiten zoals isoleren van gevel, vloer of dak kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar veel kan je ook zelf. Ook met een klein budget kan je al veel aanpakken. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor heel wisselende materialen. Op deze pagina vind je praktische info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij erkende bouwmarkten als Dema, Mr. Bricolage, Hubo, Big Mat, Brico, Handy Home. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: beloopbaar en drukvast materiaal
 • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandwerende en geluidsisolerende eigenschappen
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Sint-Lievens-Houtem

Door gebruik te maken van de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De speciale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Sint-Lievens-Houtem aan kan bieden.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Sint-Lievens-Houtem
Het is onomstotelijk: je kunt enorm besparen met isolatie van vloer, dak of gevel. Vergeet niet, om te besparen op de energiekosten moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je niet over de financiële middelen beschikt bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Via onderstaande tips kom je met een isolatieplan Letterhoutem wat strookt met jouw situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan achterhaalt u hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dubbel glas, afgeleefde muren of lekkages. Ga naar de isolatiedeskundige in Letterhoutem voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het aanpakken van het dak is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Leuk detail: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan de rente bij de bank. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Probeer altijd meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Letterhoutem. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan betaal je nooit te veel.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze stappen bieden sowieso een aangenaam warm huis en veel minder stookkosten. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Slim ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar dit is bepalend voor een comfortabel wooncomfort. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, maar ook met roosters in ramen. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment