Woning isoleren Sint-Antelinks

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sint-Antelinks? Vakkundige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? D.m.v. een aantal stappen als de spouwmuur isoleren en isolatie van verwarmingsbuizen worden je stookkosten een stuk lager. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie je snel terugverdient. Hieronder check je waardevolle informatie over isolatie Sint-Antelinks. Denk aan thema’s als isolatie van muren en PIR isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-sint-antelinks-9550

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een prettig binnenklimaat
 • Goed voor het milieu
 • Voor elk budget
 • Veel keuze in leveranciers

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteHerzele
Postcode9550
Gasverbruik20.580 kWh
Stroomverbruik3528,26021285091 kWh
Gemiddelde energierekening€165,14

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Als dat het geval is verdwijnt de warmte in huis naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een goed of uitstekend energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij een oud huis (bouwjaar t/m 1982) is dat veel minder het geval. Het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden zorgt voor lagere energiekosten, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Bijgaand tref je de interessantste werkzaamheden om je woning in Sint-Antelinks te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Een woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat zorgt voor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Sint-Antelinks is interessant (vanaf € 960 voor een tussenhuis) en het bespaart je al gauw €220 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De tarieven fluctueren rond de €1725 en de winst ligt rond de €205 per jaar. De meest geschikte manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, isolatiechape, EPS parels, isolatiematrassen. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Sint-Antelinks kost ongeveer €4900. Ben jij een klusser? Hiervoor betaal je stukken minder, €1060. Het voordeel loopt al gauw op tot €820 per jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Je profiteert van grofweg €870 op jaarbasis. Mag je de buitenkant niet veranderen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0noemen we meerdere rendabele werkzaamheden. In het gedeelte hieronder benoemen we de meest aantrekkelijke oplossingen.

 • Garage-isoleren: Je spullen veilig en warm opslaan
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Antelinks (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en natuurlijk een duurzame samenleving? Isoleren van jouw huis in Sint-Antelinks is dan een uitstekende oplossing. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot wel 2050 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1325 per jaar. Hieronder vind je de gemiddelde kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Antelinks. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel voordeliger.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en het rendement wordt steeds beter. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan kun je het zeker overwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Het isoleren van je dak verdien je terug in zo’n 9 jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Hieronder een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per oplossing tonen we de maximale besparing en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3700)
€735
(€6000)
€1170
(€8750)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€235
(€2500)
€305
(€3200)
Spouwmuur€370
(€1525)
€580
(€2000)
€875
(€3525)
HR++ glas€215
(€2950)
€260
(€3725)
€415
(€4975)
isolatie sint-antelinks 9550

Bekende Isolatiemerken:

 • Petralana
 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Isolatieshop
 • Soprema

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Sint-Antelinks?

Waarom juist nu mijn huis in Sint-Antelinks isoleren?

Een goede woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij zoals Essent en Antargaz, waar ook het klimaat van profiteert. Concreet: minder aardgas gebruik en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dit betekend concreet een prettige leefomgeving en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder merkt men een verbeterd comfort in huis: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3500 en dat bespaart tot €275 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Analyseer allereerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Dan analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene oplossing is kostbaarder dan het alternatief. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende investeringen als vloer-, gevel of dakisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Ook als je zakken niet zo diep zijn kan je al veel aanpakken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. In de box hieronder vind je een samenvatting van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Handy Home, Dema, Big Mat, Gamma, Brico, Mr. Bricolage. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: zeer hoge luchtdichtheid en isolatiewaarde
 • PIR: conform aan brandregelgeving
 • Tempex / EPS: goedkoop en redelijke isolatiewaarden
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: heel eenvoudig te versnijden
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Herzele

Door gebruik te maken van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog lucratiever. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Herzele voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Besparen met de hele straat? Als er sprake is van 10 woningen in 1 gemeente of straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Herzele
Het is overduidelijk: de energierekening kan flink omlaag met vloer-, dak of gevelisolatie. Onthoud wel, om te besparen op de energiekosten zullen er wel eigen financiële middelen moeten zijn. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% speciaal opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Record Credits energiekrediet, Belfius Bank groene renovatielening, Cetelem ecologische Renovatielening, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Sint-Antelinks wat dan voldoet aan jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met een warmtescan zie je op welke plekken er veel warmte lekt. Wat we tegenkomen is dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Sint-Antelinks voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Sint-Antelinks. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, vloer, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden jou een prettig klimaat in huis en zorgen voor een laag energietarief. De volgorde van isoleren wordt mede bepaald door je budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Werk aan een werkende ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een optimale leefomgeving. Doe dat met mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment