Woning isoleren Bavegem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Bavegem? Gedegen isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? Aan de hand van haalbare maatregelen als bijv. binnenmuren isoleren en naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook bij meer moderne huizen zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hieronder tref je waardevolle informatie over isolatie Bavegem. We gaan aan de slag met items als isolatie van de gevel en thermische bruggen. Weten waar voor jou de kansen liggen? Geef je wensen door en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-bavegem-9520

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een aangenaam leefklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Eenvoudig aan te brengen
 • Betrouwbare isolatiespecialisten

ProvincieOost Vlaanderen
GemeenteSint-Lievens-Houtem
Postcode9520
Gasverbruik20.520 kWh
Stroomverbruik3526,38570114064 kWh
Gemiddelde energierekening€164,84

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? In dat geval verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn veelal prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot plusminus 1985) is dit een stuk minder op orde. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Bijgaand achterhaal jij de meest interessante stappen om jouw woning in Bavegem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. De woning is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een optimaal wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Bavegem is goed te betalen (gemiddeld zo’n € 770 voor een tussenwoning) en je profiteert van een besparing tot wel €185 per jaar (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel minder stookkosten. De tarieven liggen rond €1925 en de besparing op de energienota loopt op tot €210 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn folie, steenwol, glaswol, icynene. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Bavegem kost +/- €5000. Klus je zelf graag thuis? Hiervoor betaal je stukken minder, €1120. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. De woning houdt de warmte binnenboord. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12800. Het rendement is ongeveer €890 elk jaar opnieuw. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Overigens kennen we allerlei populaire vormen. Hieronder vermelden we de populairste werkzaamheden.

 • Isolatie garage: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isolatie: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Bavegem (juli 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge stookkosten en ook een energiezuinige toekomst? Isoleren van een huis in Bavegem is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor woningen oud en nieuw is veel winst te boeken. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2425 m3. Dat is dus al gauw €1475 (jaarlijks). Op isolatiespecialisten.be tref je de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Bavegem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de onkosten veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
De woning beschermen tegen warmte of kou wordt steeds goedkoper en de terugverdientijd wordt steeds korter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is het erg interessant. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kent een terugverdientijd van plus minus 9 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 4,5 jaar. Onderstaand een aantal prijscalculaties van de terugverdientijd in België. Per mogelijkheid vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€445
(€3600)
€775
(€4900)
€1220
(€9150)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€275
(€2250)
€400
(€2750)
Spouwmuur€285
(€1025)
€550
(€2775)
€820
(€3625)
HR++ glas€225
(€2525)
€280
(€3425)
€450
(€5150)
isolatie bavegem 9520

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Bavegem?

Waarom mijn woning in Bavegem isoleren?

Een solide woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een energieleverancier als Watz en Trevion, en is bovendien een groene investering. Je gaat direct minder aardgas stoken en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas + triple glas isoleert veel beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Verder biedt het meer comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3750, dat betekent een winst van 280 op jaarbasis. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen zijn gebruikt. Check de warmtescan. Daardoor ontdek je waar de zwakke plekken liggen en waar de focus op moet liggen. De volgorde is niet heel relevant. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande werkzaamheden als gevel-, vloer of dakisolatie zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, radiatorfolie plakken of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven maken gebruik van verschillende soorten materialen. Op deze website tref je nuttige informatie over het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij populaire bouwmarkten als Hubo, Dema, Gamma, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht, sterk en gemakkelijk te verwerken
 • PUR: geschikt is voor smalle en vervuilde spouwmuren
 • PIR: je hebt minder dikke platen nodig
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: ook op kale rol verkrijgbaar
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie over isolatiepremie in Sint-Lievens-Houtem

Door een speciale premie wordt woningisolatie nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie is er op meerdere niveau’s. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Sint-Lievens-Houtem kan betekenen.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij een minimum van 10 woningen heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Sint-Lievens-Houtem
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met gevel-, dak of vloerisolatie. Vergeet niet, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een unieke lening van maximaal €15.000 met 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als KBC groene energie- en veiligheidslening, DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Wil jij ook besparen? Door gebruik te maken van de uitleg die hierna komt creëer je een isolatieplan Bavegem wat overeenstemt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Bepaal de leeftijd van de woning en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Dankzij een warmtescan analyseer je wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, oude muren of een lekkend dak. Bezoek een isolatiedeskundige in Bavegem voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel wil je uitgeven? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Offertes opvragen

  Is het onderhand duidelijk waar de focus moet liggen? Vraag een offerte op bij een aantal regionale isolatiebedrijven in Bavegem. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Begin – indien nodig – met de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vier onderdelen resulteren in een prettige leefomgeving en een veel lagere energierekening. De volgorde van isoleren bepaal je op basis van het budget.

 5. Voldoende ventileren

  In een behoorlijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een werkende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is essentieel voor een gezond binnenklimaat. Via toepassingen als (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment