Woning isoleren Houthalen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Houthalen? Een grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Eigenaar van een ouder huis? Middels een aantal stappen zoals spouwmuurisolatie of tochtprofielen kan je een forse besparing realiseren. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Op deze website ontdek je uitgebreide informatie over isolatie Houthalen. Je kunt denken aan thema’s als buitenmuren isoleren en ventilatie. Direct aan de slag? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-houthalen-3530

 • Besparen op energienota
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Kies voor duurzame warmte
 • Beperking geluiden van buiten
 • Lange garanties en goede voorwaarden

ProvincieLimburg
GemeenteHouthalen-Helchteren
Postcode3530
Gasverbruik23.650 kWh
Stroomverbruik3325 kWh
Gemiddelde energierekening€173,35

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Jammer, want zo vervliegt de warmte van de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Moderne woningen met een energielabel A of B zijn in de basis degelijk geïsoleerd. Bij oudere woningen (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op isolatiespecialisten.be check je de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Houthalen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze open ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een optimaal klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Houthalen is aantrekkelijk (al vanaf € 720 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €250 per jaar (prijzen april 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten bedragen zo’n €2000 en je bespaart op de energierekening, tot wel €220 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, chips, isolatiematrassen, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen hebben een zeer beperkte isolatielaag. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Houthalen kost om en nabij de €5400. Ben je zelf handig? De materiaalkosten zijn dan +/- €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €870, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12300. De winst is ongeveer €910 elk jaar opnieuw. Wordt er geen vergunning verleend/ Een alternatieve optie is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Verder zien we nog enkele populaire werkzaamheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke opties.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van schuur: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Zolder isoleren: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isolatie van dakkapel: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Houthalen (april 2024)?

Wil jij lagere energielasten of wellicht een CO-2 reducerende wereld? Isoleren van een woning in Houthalen is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen valt er veel te krijgen. Het isoleren van een oude woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2200 m3. Dat is dus al gauw €900 per jaar. Op isolatiespecialisten.be berekenen we de hoogte van de investering op het moment dat je dit overlaat aan een isolatiespecialist in Houthalen. Ben jij zelf een handige klusser? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw huis beschermen tegen warmte of kou is eigenlijk toegankelijk voor elk budget en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je zelf wat geld over? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement wordt vaak vergeleken met een 6% spaarrekening. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel kun je de verwachte opbrengst bekijken en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€3050)
€885
(€5750)
€1230
(€8800)
Vloerisolatie€125
(€1050)
€240
(€2100)
€390
(€2950)
Spouwmuur€235
(€800)
€540
(€2000)
€880
(€3325)
HR++ glas€245
(€2900)
€275
(€3375)
€395
(€5175)
isolatie houthalen 3530

Plaatsen in de omgeving:

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Houthalen?

Waarom zou ik mijn woning in Houthalen isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieaanbieder zoals Watz en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimaal klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Verder zal het comfort hoger worden: geen tocht of kou rondom de ramen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3275 en geeft een besparing van €205 per jaar. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Breng eerst in kaart hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Hierdoor achterhaal je hoeveel warmte de woning verliest en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene keuze is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest rendabele onderdelen zijn de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Direct je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Ingrijpende werkzaamheden als isolatie van gevel, dak of vloer moet je laten uitvoeren door vakmannen. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met beperkte financiële middelen is makkelijk rendement te halen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtstrips aanbrengen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met een heleboel materialen. In de box hieronder bekijk je nuttige informatie over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Hubo, Brico, Handy Home, Gamma, Dema. De beste merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: goed bestand tegen vuur
 • Tempex / EPS: goedkoop en gaat lang mee
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Alles over de huidige isolatiepremie in Houthalen-Helchteren

Dankzij de premies van de gemeente wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De populaire energiepremie kan je bij diverse instanties aanvragen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Houthalen-Helchteren op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan profiteer je van de renovatiepremie van Wonen-Vlaanderen.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij ten minste 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Houthalen-Helchteren
Het is onomstotelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isolatie van dak, gevel of vloer. Bedenk wel, als de energierekening naar beneden moet, is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je onvoldoende budget hebt dan kan het Energiehuis jou hierbij helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? D.m.v. de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Houthalen wat conformeert aan jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Aan de hand van een warmtescan ontdekt u wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn enkel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Houthalen voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de rente bij de bank. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Ben je er achter waar je gaat beginnen? Neem contact op met meerdere plaatselijke isolatiebedrijven in Houthalen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vormen bieden jou een comfortabel wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventileren

  In een grondig geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezonde leefomgeving. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), maar ook met roosters in ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment