Woning isoleren Dranouter

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Dranouter? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Dankzij haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de spouwmuur en radiatorfolie plaatsen ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er isolerende maatregelen met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna lees je diverse informatie over isolatie Dranouter. Dit gaan om bijvoorbeeld onderwerpen als isolerende kozijnen en deuren en verschillende materialen. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-dranouter-8951

 • De energienota gaat omlaag
 • Een prettig binnenklimaat
 • Lagere CO2-uitstoot
 • Speciale groene leningen
 • Je huis wordt meer waard

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode8951
Gasverbruik23.290 kWh
Stroomverbruik3487,95821108005 kWh
Gemiddelde energierekening€175,52

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Als dat het geval is verdwijnt de warmte lucht in de woning via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Zorg dat de warmte binnen blijft. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de basis uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna tref jij de populairste stappen om je woning in Dranouter te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Dit stukje kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Je huis houdt warmte beter vast, en faciliteert een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Dranouter kan zeer goedkoop (rond de € 890 voor een tussenhuis) en de besparing op de energienota loopt op tot €240 op jaarbasis (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en lagere maandlasten door een lagere energienota. De onkosten liggen rond €1800 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 op jaarbasis. De eenvoudigste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals PUR schuim, EPS parels, isolatiechape, vloerisolatieplaten. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het merendeel van de daken in België zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het loont om dit te verbeteren. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Dranouter kost doorgaans €4500. Klus je zelf graag thuis? Dan betaal je alleen de materialen van €1030. De besparing loopt op tot €860 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je woning houdt de warmte binnenboord. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. De kosten liggen op zo’n €12400. Hiermee bespaar je om en nabij €920 per jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Aanvullende mogelijkheden

Ook onderscheiden we verscheidene mogelijke mogelijkheden. Hierna beschrijven we de meest populaire vormen.

 • Garage-isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Dranouter (juni 2024)?

Wil jij graag lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een energiezuinige wereld? Isoleren van jouw woning in Dranouter is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een ouder huis kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. Dat komt neer op €1150 per 12 maanden. Hieronder check je de totale kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Dranouter. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Begin dan maar met afwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing zie je welk bedrag je kunt besparen en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3650)
€615
(€5750)
€1210
(€8850)
Vloerisolatie€150
(€1400)
€250
(€1550)
€310
(€2700)
Spouwmuur€200
(€1750)
€660
(€2400)
€880
(€3125)
HR++ glas€220
(€1875)
€310
(€3825)
€420
(€4750)
isolatie dranouter 8951

Gangbare Isolatiemerken:

 • NMC
 • Delta
 • Siniat
 • Bauder
 • Petralana

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Dranouter?

Waarom zou ik mijn woning in Dranouter isoleren?

Een grondige woningisolatie leidt tot lagere stookkosten bij een energiebedrijf als Essent of Poweo, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en de waarde van de woning zal toenemen. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas en HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis waardoor je energiekosten bespaart. Daarnaast neem het leefcomfort toe: u voelt geen tocht meer bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3225, dat betekent een winst van 290 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Kies dan meteen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Bekijk eerst wat op dit moment al geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Bekijk de warmtescan. Vandaar check je hoeveel warmte de woning verliest en waar de aandacht naar uit moet gaan. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Uitgebreide activiteiten zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt klein beginnen. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstrips, radiatorfolie bestellen en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verscheidene materialen. Hierna komen we met een beknopte omschrijving de meest populaire soorten. Vaak wel op voorraad bij bekende bouwmarkten als Brico, Hubo, Gamma, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: brandwerend, stootvast, extreem belastbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: perfecte geluidsisolatie
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom isolatiepremie in Heuvelland

Door een speciale premie wordt het investeren in je huis nog leuker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De populaire energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Heuvelland in dit verhaal kan kan doen.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? In het geval van ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heuvelland
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Vergeet niet, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je nu te weinig geld hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor de meest kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als Record Credits energiekrediet, DHB Bank persoonlijke lening, Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Direct aan de slag? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan bouw jij het isolatieplan Dranouter wat past bij jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar is het huis gebouwd, en raadpleeg bij eerdere bewoners welke maatregelen getroffen zijn. Dankzij een warmtescan zie je waar er onnodig warmte verloren gaat. Wat we tegenkomen is enkel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Zoek een isolatiedeskundige in Dranouter voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het aanpakken van het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is veel lucratiever dan de rente bij de bank. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de meeste besparing ligt? Probeer altijd meerdere betrouwbare isolatiebedrijven in Dranouter. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een aangenaam wooncomfort en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Bouw voldoende ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangenaam leefklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment