Woning isoleren Elverdinge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Elverdinge? Gedegen isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Eigenaar van een ouder huis? Via een isolatiemaatregel als de garage isoleren en radiatorfolie plaatsen heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor de meer recente woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Op deze pagina bekijk je diverse informatie over isolatie Elverdinge. Dit kan gaan om items als de buitengevel isoleren en energie besparen tips. Direct aan de slag? Dien een aanvraag in en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-elverdinge-8906

 • Besparen op energienota
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Verlaag de uitstoot van CO-2
 • Kan snel aangebracht worden
 • Groot aanbod lokale installateurs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8906
Gasverbruik23.200 kWh
Stroomverbruik3485,14644351464 kWh
Gemiddelde energierekening€175,08

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Nieuwe woningen met een A of B energielabel zijn meestal gedegen geïsoleerd. Bij een oud huis (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en heeft een uitstekend rendement. Verderop vind je de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Elverdinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Elverdinge is voordeling (ongeveer € 840 voor rijwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €235 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en veel minder stookkosten. De onkosten bedragen zo’n €1675 en het bespaart flink geld, tot wel €210 op jaarbasis. De gemakkelijkste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, chips, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht verliest veel warmte. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Elverdinge kost je zo’n €5100. Doe je het zelf? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €870 per jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw huis houdt warmte beter vast. Het is een extra schil om uw woning. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pluspunten zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Het rendement is zo’n €850 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0noemen we meerdere rendabele vormen. In onderstaande tekst behandelen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isolatie schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Voorkomt aantasting van vloeren en leidingen

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Elverdinge (mei 2024)?

Wil jij graag een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste toekomst? Isoleren van een woning in Elverdinge is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2700 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €950 per jaar. Onderstaand kijken we naar de uiteindelijke kosten als je in zee gaat met een isolatiespecialist in Elverdinge. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de kosten stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop waardoor je het super snel terugverdient. Heb je wat spaargeld? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het geschatte rendement komt overeen met een royale 6% spaarrekening. Het dak isoleren heeft men terugverdien in +/- zeven jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie bijgaand een paar calculaties van de terugverdientijd in België. Per maatregel zie je welk bedrag je kunt besparen en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4250)
€725
(€4700)
€1140
(€9550)
Vloerisolatie€125
(€1500)
€275
(€2400)
€355
(€3400)
Spouwmuur€330
(€1250)
€590
(€1950)
€820
(€3625)
HR++ glas€245
(€2650)
€300
(€4050)
€385
(€4900)
isolatie elverdinge 8906

Bekende Isolatiemerken:

 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Bahco
 • Delta

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Elverdinge?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Elverdinge isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij zoals Eneco en Elegant, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas & triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evengoed neem het leefcomfort toe: geen koude tocht in de buurt van de ramen en minder last van condensvorming. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3225 en geeft een besparing van €330, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Breng eerst in kaart welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op basis daarvan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen en waar de de meeste besparing ligt. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige acties zijn goedkoper dan de ander. De meest rendabele onderdelen zijn spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Uitgebreide maatregelen zoals isolatie van dak, vloer of gevel kan men uit laten voeren door experts. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met kleine budgetten kun je al veel winst behalen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, toevoegen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor allerlei materialen. Hierna vind je meer info over de opties / soorten en toepassingen. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Dema, Gamma, Brico, Handy Home, Big Mat, Mr. Bricolage. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: is een brandveilige keuze
 • Glaswol: thermisch en geluiddempend
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: ook geschikt voor vochtige ruimtes

Belangrijke details over isolatiepremie in Ieper

Met behulp van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt energie besparen met isoleren nog aanlokkelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) keert premies uit tot €15 per m2.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en check wat de gemeente Ieper in dit verhaal kan kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ieper
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isoleren van vloer, dak of gevel. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een prachtige lening met een krediet van max. €15.000 tegen 0% rente die er speciaal is voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals AXA Bank energy@home, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Geholpen door tips van onze adviseurs bouw jij je eigen isolatieplan Elverdinge wat past bij jouw verwachtingen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Wat zijn de r-waarden van het huis? In welk jaar werd de woning gebouwd, en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Door een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Onder andere de afwezigheid van dubbel glas, ouderwetse muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Ga naar de isolatiedeskundige in Elverdinge voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het aanpakken van het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie ligt een stuk hoger dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Aanbieders vergelijken

  Is het helder je de eerste stappen gaat zetten? Neem contact op met meerdere goede isolatiebedrijven in Elverdinge. Vraag prijzen op bij minimaal 2 leveranciers. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer/bodem, spouwmuur, het dak en HR++ glas. Deze vormen leiden tot een aangenaam binnenklimaat en zorgen voor een laag energietarief. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor slimme ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is erg belangrijk voor een optimale leefomgeving. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment