Woning isoleren Langemark

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Langemark? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Met enkele acties zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en isolatie van deuren ga je naar een significant lagere energierekening. Ook voor de meer recente woningen zijn er isolerende maatregelen die je razendsnel weer terugverdient. Op deze website komen we met waardevolle informatie over isolatie Langemark. Bijvoorbeeld zaken als de gevel isoleren en cellulose isolatie. Direct aan de slag? Schets jouw situatie en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-langemark-8920

 • Interessante terugverdientijd
 • Weinig last meer van vocht
 • Veel minder fossiele brandstoffen
 • Dient ook als geluidsisolatie
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLangemark-Poelkapelle
Postcode8920
Gasverbruik23.230 kWh
Stroomverbruik3486,08369936978 kWh
Gemiddelde energierekening€175,23

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn doorgaans behoorlijk geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1980 of nog ouder) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Onderstaand achterhaal jij de meest populaire acties om jullie woning in Langemark te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte kan je volledig of gedeeltelijk opvullen met isolatie. Je woning houdt warmte beter vast, en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Langemark is goedkoop (rond de € 920 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €230 (jaarlijkst, tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn zo’n €1600 en het bespaart circa €280 op jaarbasis. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, PUR schuim, EPS parels, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak verliest veel warmte. De meeste daken kunnen veel winnen bij nieuwe isolatie. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Langemark kost +/- €4750. Dit zelfstandig uitvoeren? De materiaalkosten zijn dan +/- €1020. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €710 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning is in staat om de warmte beter vast te houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. De pre zit hem in het feit dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De tarieven kunnen oplopen tot €11100. Het voordeel is grofweg €800 elk jaar opnieuw. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Wat ook interessant is, is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

0bestaan er allerlei mogelijke vormen. In onderstaande tekst vermelden we de meest aantrekkelijke alternatieven.

 • Isoleren garage: Een warme garage voor extra gemak
 • Isoleren schuur: Ook in de winter een warme schuur
 • Isoleren zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isolatie dakkapel: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isolatie: Weert ongedierte

Wat zijn de kosten van isolatie in Langemark (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten en tegelijkertijd een CO-2 reducerende maatschappij? Isoleren van woning/huis in Langemark is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn er grote voordelen. De isolatie van een ouder huis bespaart aardgas tot wel 2975 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1400 per jaar. Hierna check je de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Langemark. Kan je zelf goed klussen? De totale kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3300)
€755
(€5400)
€990
(€9350)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€295
(€1900)
€390
(€2950)
Spouwmuur€325
(€800)
€500
(€2800)
€940
(€3450)
HR++ glas€240
(€1925)
€270
(€3275)
€370
(€4625)
isolatie langemark 8920

Gangbare Isolatiemerken:

 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Recticel
 • Blauwplaat
 • Bahco

Meer weten over het isolatiebedrijf in Langemark?

Waarom zou ik mijn woning in Langemark isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een maatschappij als Watz of Trevion, en is bovendien een groene investering. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een comfortabel leefklimaat en de waarde van jouw woning stijgt. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de opties voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter enkel glas of normaal dubbel glas. Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Verder biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3225, dat betekent een winst van 330 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Hierdoor kom je erachter op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene oplossing is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Uitvoerige projecten zoals isolatie van gevel, vloer of dak zijn niet eenvoudig en hiervoor heb je hulp nodig. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn grote winsten te boeken. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, tochtstrips plaatsen, plakken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met verschillende soorten materialen. Hierna ontdek je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Doorgaans beschikbaar bij de erkende bouwmarkten als Mr. Bricolage, Handy Home, Hubo, Big Mat, Gamma, Dema. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: blijft zeker rotvrij / schimmelvrij
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: veel variatie in diktes
 • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Langemark-Poelkapelle

Door de premies van de gemeente wordt woningisolatie nog lucratiever. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te zien wat de gemeente Langemark-Poelkapelle in dit verhaal kan kan doen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Langemark-Poelkapelle
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met het isoleren van je woning. Echter, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een groene lening van max. €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Jouw woning aanpakken? Geholpen door het advies hieronder maak je zelf een isolatieplan Langemark wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. In welk jaar is het huis gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er gebeurd is. Door gebruik te maken van een warmtescan ontdekt u waar de zwakke plekken liggen. Dit kan zijn dun (tochtig) glas, oude muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Langemark voor persoonlijk advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Bedenk altijd: de besparing op de stookkosten is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Leveranciers benaderen

  Is het onderhand duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Langemark. Vergelijk rustig een aantal offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Begin – indien nodig – met HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze vier onderdelen bieden sowieso een comfortabele leefomgeving en veel minder stookkosten. De planning wordt mede bepaald door je budget.

 5. Goede ventilatie

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Zorg dus voor een gedegen ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een gezonde leefomgeving. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilatieroosters in ruiten. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment