Woning isoleren Lauwe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Lauwe? Grondige isolatie is een relatief eenvoudig manier om te besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Aan de hand van een isolatiemaatregel zoals bijvoorbeeld isolatie van de kruipruimte en isolatie van de dakkapel gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook voor de meer recente woningen zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal vind je handige informatie over isolatie Lauwe. Denk aan zaken als je dak isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Geef je wensen door en je krijgt snel een persoonlijke offerte! isolatiebedrijven-lauwe-8930

 • Veel minder betalen voor energie
 • Bescherm tegen vocht
 • Significant lagere CO2 uitstoot
 • Geluidswerende werking
 • Stap 1 voor een gasvrije woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMenen
Postcode8930
Gasverbruik23.250 kWh
Stroomverbruik3486,70853660653 kWh
Gemiddelde energierekening€175,33

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In zo’n geval verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwhuizen met een geschikt energielabel van A of B zijn standaard solide geïsoleerd. Bij een oude woning (gebouwd voor 1980) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt voor lagere energiekosten, is een duurzame keuze ten opzichte van het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. In de volgende paragraaf tref jij de meest interessante stappen om je woning in Lauwe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het woonobject verliest niet onnodig warmte en dat zorgt voor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Lauwe is goedkoop (vanaf zo’n € 760 voor tussenwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €245 (jaarlijkst, kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en een significant lagere energierekening. De onkosten bedragen zo’n €1900 en de winst ligt rond de €205 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is het materiaal aanbrengen vanuit de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als folie, icynene, steenwol, glaswol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Lauwe kost plusminus €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1050. Het voordeel loopt al gauw op tot €840 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. De woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). De pluspunten zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Je profiteert van grofweg €770 p/jaar. Wil de gemeente niet meewerken? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Als aanvulling op bovenstaande onderscheiden we meerdere aantrekkelijke oplossingen. Hierna benoemen we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Verander koude garage in een warme hobbykamer
 • Isolatie van schuur: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Isolatie zolder: Tot 25% energiekosten besparen
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Kruipruimte isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Lauwe (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota of een bewuste samenleving? Isoleren van een huis in Lauwe kan hier direct aan bijdragen. Voor vrijwel elk type woning zijn de effecten soms enorm. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2475 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1200 op jaarbasis. Hierna bekijk je de gemiddelde kosten op het moment dat je dit laat doen door een isolatiespecialist in Lauwe. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel vind je de potentiële besparing en de geschatte onkosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3600)
€815
(€7200)
€1230
(€9050)
Vloerisolatie€140
(€1150)
€270
(€1950)
€355
(€3500)
Spouwmuur€270
(€1525)
€610
(€2325)
€900
(€3350)
HR++ glas€235
(€1850)
€295
(€3500)
€385
(€4450)
isolatie lauwe 8930

Interessante Isolatiemerken:

 • Simson
 • Illbruck
 • Isolatieshop
 • Ursa
 • NMC

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Lauwe?

Waarom zou ik mijn woning in Lauwe isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Essent of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dit heeft als resultaat een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Daarnaast merk je een toename van comfort: geen koude tocht in de buurt van de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3225, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €215 per jaar. Moeten je kozijnen worden vervangen? Ga dan direct voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat op dit moment al geïsoleerd is, en wat de kwaliteit hiervan nog is. Doe een warmtescan. Op die manier ontdekt u op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Het maakt niet veel uit waar je begint. Sommige werkzaamheden zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Ook jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je het nu niet betalen? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals gevel-, dak of vloerisolatie kan je vaak beter uitbesteden aan een expert. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met kleine budgetten zijn grote winsten te boeken. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op deze website tref je praktische info over veel toegepaste manieren. Te koop bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Handy Home, Dema, Mr. Bricolage, Gamma. Erkende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht van gewicht en snel te verwerken
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: gemakkelijk op maat te maken
 • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Menen

Dankzij de premies van de gemeente wordt een huis isoleren verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De netbeheerder Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Gebruik de pagina energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Menen meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Collectief isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kun je een beroep doen opeen totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als de pelletkachel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler kan je ook profiteren van de huidige energiepremie.

Energielening via Energiehuis Menen
Het is overduidelijk: je kunt flink bezuinigen met isolatie van gevel, dak of vloer. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) zonder rente (0%) bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Ben jij enthousiast? D.m.v. ons stappenplan kom je met een isolatieplan Lauwe wat aansluit op jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan analyseer je hoeveel warmte de woning verliest. Voorbeelden zijn het ontbreken van dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend dak. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Lauwe voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Het dak renoveren is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Vergeet niet: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Dien verschillende aanvragen in bij erkende isolatiebedrijven in Lauwe. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen hebben als resultaat een comfortabel wooncomfort en een veel lagere energierekening. De volgorde bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een prettig wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment