Woning isoleren Geluwe

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Geluwe? Gedegen isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Heb je een oudere woning? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren of isolatie van de dakkapel heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie je razendsnel weer terugverdient. Op ons isolatie portaal check je uitgebreide informatie over isolatie Geluwe. Dit gaan om bijvoorbeeld belangrijke onderwerpen zoals isolatie binnenkant gevel en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-geluwe-8940

 • Beter rendement dan spaarrekening
 • Vocht absorberend vermogen
 • Beperkte uitstoot van CO-2
 • Profiteer van lage BTW-tarief (9%)
 • Altijd plaatselijke experts

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteWervik
Postcode8940
Gasverbruik23.270 kWh
Stroomverbruik3487,33337384329 kWh
Gemiddelde energierekening€175,42

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dit scenario vervliegt de warmte van de woning door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn meestal prima geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het maken van een isolatieplan resulteert in een lagere energierekening, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Hierna lees jij de aantrekkelijkste stappen om jouw woning in Geluwe te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Het huis verliest niet onnodig warmte en dat resulteert in een comfortabel klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Geluwe is interessant (vanaf ongeveer € 950 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €245 per jaar (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De tarieven zijn ongeveer €1925 en je profiteert van een besparing tot wel €205 p/jaar. De meest geschikte manier is middels de kruipruimte techniek. Dit is mogelijk als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Geluwe kost doorgaans €5200. Ben je zelf handig? Dan betaal je alleen de materialen van €1160. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het is een extra schil om uw woning. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat je muren een flinke upgrade krijgen. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11900. Het voordeel is grofweg €800 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Verder bestaan er nog meer aantrekkelijke alternatieven. In onderstaande tekst beoordelen we de meest populaire opties.

 • Isoleren garage: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Ook ’s winters een fijne schuur
 • Zolder-isoleren: Beter wooncomfort op zolder
 • Dakkapel isolatie: Interessante optie voor klein budget
 • Isoleren kruipruimte: Duurzame investering die lang meegaat

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Geluwe (juni 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijk een bewuste wereld? Isoleren van de woning in Geluwe kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen zijn de effecten soms enorm. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2025 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1250 p/jaar. Hierna bekijk je de totale prijs in het geval je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Geluwe. Kan je zelf goed klussen? De kosten zijn dan stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is nu een stuk betaalbaarder dan 10 jaar geleden en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Begin dan maar met afwegen. Het rendement kan je vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie verdien je terug in zo’n negen jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Onderstaand een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd in België. Per soort zie je welk bedrag je kunt besparen en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€405
(€3500)
€635
(€7250)
€940
(€9050)
Vloerisolatie€135
(€1450)
€230
(€2200)
€385
(€3450)
Spouwmuur€240
(€1275)
€710
(€2800)
€925
(€3300)
HR++ glas€190
(€2850)
€295
(€3550)
€425
(€4500)
isolatie geluwe 8940

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Bahco
 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Isover
 • HPX

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Geluwe?

Waarom juist nu mijn huis in Geluwe isoleren?

Een degelijke woningisolatie draait uit op lagere stookkosten bij een energieleverancier als Mega of Antargaz, en draagt ook nog eens bij aan een beter milieu. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een optimaal wooncomfort en een significante waardevermeerdering van het huis. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert veel beter dan het dubbel glas (of enkel glas). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer biedt het meer comfort: kieren en tocht worden voorkomen en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. Uw ramen vervangen voor HR++ glas kost plusminus €3175, dat betekent een winst van 255 p/jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Analyseer allereerst hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en welke materialen hiervoor zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Daardoor komt u erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat prioriteit heeft. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Geld besparen en zelf isoleren, kan dat?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige maatregelen zoals isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met een kleine portemonnee zijn grote winsten te boeken. Vaak gaat het om kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie kopen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Te koop bij bekende bouwmarkten als Dema, Brico, Hubo, Handy Home, Mr. Bricolage, Big Mat. Bekende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: eenvoudig te plaatsen, ideaal voor vloer of dak
 • PUR: kan eenvoudig worden opgespoten
 • PIR: zeer duurzaam materiaal
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Info over isolatiepremie in Wervik

Via de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Heb ik recht op zo’n subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te achterhalen wat de gemeente Wervik voor jou kan doen.
 • Wil je jouw dak renoveren en dan ook meteen isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens 10 woningen in 1 straat kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Indien je een bestaande woning isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Wervik
Het mag duidelijk zijn: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van gevel, vloer of dak. Echter, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je het geld niet hebt zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor mensen met een laag inkomen. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Geluwe wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Check huidige situatie

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Bepaal de leeftijd van de woning en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door een warmtescan zie je wat de zwakke punten van de woning zijn. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Geluwe voor persoonlijk advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Experts vergelijken

  Is het duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Geluwe. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van vloer, spouw, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam wooncomfort en een significant lagere energierekening. De volgorde van maatregelen kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Installeer een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een comfortabel leefklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en natuurlijk ventilatierooster. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals een speciaal WTW-systeem, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment