Woning isoleren Dikkebus

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Dikkebus? Een grondige isolatie resulteert in een fors lagere energierekening. Woon je in een wat ouder huis? Via een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de gevel of isolerende raambekleding heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hieronder tref je waardevolle informatie over isolatie Dikkebus. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals isolatie buitenkant gevel en Pur Isolatieplaten. Meteen besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-dikkebus-8900

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een gezond klimaat in huis
 • Kies voor een beter milieu
 • Geluidswerende werking
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8900
Gasverbruik23.130 kWh
Stroomverbruik3565 kWh
Gemiddelde energierekening€176,59

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV door kieren, ramen of muren naar buiten. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Moderne woningen met een hoger energielabel zijn in de basis solide geïsoleerd. Bij oude huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Alsnog isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een aantrekkelijk rendement. Bijgaand lees jij de interessantste acties om jullie woning in Dikkebus te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden en dat zorgt voor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Dikkebus is aantrekkelijk (rond de € 850 voor een tussenhuis) en de potentiële besparing ligt op €250 (jaarlijkst, prijspeil mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) zorgt voor minder afkoeling in de vloer en je verbruikt minder energie. De prijzen fluctueren rond de €1975 en je bespaart op de energierekening, tot wel €280 per jaar. De meest toegepaste manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Men kan kiezen voor isolatiematerialen als vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips, EPS parels. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak dat niet geïsoleerd is is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Dikkebus kost je zo’n €4700. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1220. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €750 per jaar.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. De woning houdt de warmte binnenboord. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €12900. Hiermee bespaar je circa €990, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere mogelijkheid is buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Daarnaast noemen we verscheidene interessante mogelijkheden. In het gedeelte hieronder vermelden we de meest toegepaste mogelijkheden.

 • Garage isolatie: De garage als volwaardig deel van de woning
 • Schuur isoleren: Altijd een warme schuur
 • Isolatie zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Een drogere vloer en dus een gezonder woonklimaat

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Dikkebus (mei 2024)?

Wil je streven naar lagere maandelijkse energielasten en uiteraard een duurzame wereld? Isoleren van de woning in Dikkebus is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan besparingen op aardgas opleveren tot 2600 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1200 per jaar. Hierna tref je de uiteindelijke kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Dikkebus. Beschik jij zelf over voldoende kennis en ervaring? De kosten zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is een betaalbare manier om energiekosten te besparen waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb jij een spaarpotje voor dit soort dingen? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. Een dak isoleren wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8,5 jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€4200)
€695
(€4550)
€1100
(€8250)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€290
(€1950)
€340
(€2850)
Spouwmuur€175
(€925)
€520
(€2650)
€890
(€3050)
HR++ glas€250
(€2950)
€260
(€3300)
€400
(€4950)
isolatie dikkebus 8900

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Recticel
 • Petralana
 • Borgh
 • Illbruck
 • Meuwissen

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Dikkebus?

Waarom zou ik mijn huis in Dikkebus isoleren?

Een degelijke woningisolatie betekent een lagere gas- en stroomrekening bij een energieleverancier als OCTA+ of Elegant, en is goed voor het milieu. Je verbruikt veel minder aardgas en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Dat houdt vervolgens in: een prettig wooncomfort en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Is voordelig isoleren ook een wens van jou? Ga dan direct offertes vergelijken.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas of HR++ glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Het voorkomt dat de warmte in huis verloren gaat waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Evengoed zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3450 en dat bespaart tot €225 op jaarbasis. Kozijnen vervangen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na op welke manier er nu is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Daardoor kom je erachter op welke plekken warmte vrijkomt en waar de de meeste besparing ligt. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene oplossing is voordeliger dan een andere mogelijkheid. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je graag jouw huis beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Omvangrijke projecten zoals gevel-, vloer of dakisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn dichten van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, gebruik maken van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken allerlei materialen. Hieronder vind je een samenvatting van het actuele aanbod. Te koop bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Mr. Bricolage, Brico, Big Mat, Handy Home, Hubo, Dema. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: zeer lange levensduur
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: watervast en brandwerend
 • XPS: geen opname van vocht

Belangrijke details over isolatiepremie in Ieper

Mede door een premie vanuit overheid of gemeente wordt het investeren in je huis nog lucratiever. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De royale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Ieper kan betekenen.
 • Plannen voor een nieuw dak, en combineer je dit met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren samen met jouw buren? Bij ten minste 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op de totaalrenovovatieobonus oplopend tot €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ieper
Het is duidelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, vloer of gevel. Maar let op, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals DHB Bank persoonlijke lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Direct aan de slag? Middels de uitleg die hierna komt ontwikkel je het isolatieplan Dikkebus wat in lijn is met jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en pols bij de oude bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan wordt het duidelijk waar de zwakke plekken liggen. Bijvoorbeeld het ontbreken van dubbel glas, verrotte muren of een lekkend rioleringssysteem. Ga naar de isolatiedeskundige in Dikkebus voor deskundig advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Een actie aan het dak kan veel kostbaarder zijn dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Heb je inzichtelijk waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij professionele isolatiebedrijven in Dikkebus. Vergelijk zeker verschillende offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, vloer, ramen en dak.

  Kijk als eerste naar triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze acties dragen bij aan een lekker warm huis en bespaart veel energie. De volgorde van maatregelen is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Werk aan een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is erg belangrijk voor een gezond klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment