Woning isoleren Poelkapelle

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Poelkapelle? Goed toegepaste isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis gebouwd tussen 1974 en 1991? Via relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van muren en buisisolatie kan je al veel geld besparen. Ook als er al wel een basis isolatie is zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina tref je uiteenlopende informatie over isolatie Poelkapelle. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals de binnengevel isoleren en stappenplan woningisolatie. Meteen besparen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-poelkapelle-8920

 • Minder energielasten
 • Een comfortabel binnenklimaat
 • Duurzame investering
 • Interessante financieringsmogelijkheden
 • De waarde van de woning neemt toe

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLangemark-Poelkapelle
Postcode8920
Gasverbruik23.240 kWh
Stroomverbruik3486,39611798816 kWh
Gemiddelde energierekening€175,28

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Op dat moment verdwijnt de warmte lucht in de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn veelal kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (tot ongeveer 1990) is dat veel minder het geval. Het maken van een isolatieplan bespaart veel energiekosten, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. Bijgaand tref jij de meest populaire werkzaamheden om je woning in Poelkapelle te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit kan je laten opvullen met isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Poelkapelle is interessant (vanaf plusminus € 890 voor tussenwoningen) en het bespaart je al gauw €255 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en veel lagere gaskosten. De prijzen liggen rond €1900 en je bespaart op de energierekening, tot wel €285 elk jaar opnieuw. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Voorwaarde is wel dat de kruipruimte als ingang gebruikt kan worden. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, vloerisolatieplaten, PUR schuim, chips. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Poelkapelle kost om en nabij de €4500. Plannen dit zelf te doen? Dan kost het circa €1170. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De kosten liggen op zo’n €11200. Hiermee bespaar je om en nabij €990 per jaar. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Daarnaast zien we verscheidene rendabele uitvoeringen. In het gedeelte hierna vermelden we de interessantste oplossingen.

 • Garage isolatie: Ook in de winter een warme garage
 • Isolatie schuur: Een vorstvrije schuur, ideaal in de winter
 • Isolatie van zolder: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Maximale warmte in alle vertrekken
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Poelkapelle (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of bijdragen aan een energiezuinige gemeenschap? Isoleren van de woning in Poelkapelle is dan misschien wel iets voor jou. Voor vrijwel elk type woning is veel winst te boeken. De isolatie van een ouder huis kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2275 m3. Dat komt neer op €825 per jaar. Hieronder tref je de verwachte kosten wanneer je het laat doen door een isolatiespecialist in Poelkapelle. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? Dan zijn de tarieven veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je wat spaargeld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het huidige rendement is te vergelijken met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Het dak isoleren heb je terugverdiend in 9 jaar en bij de spouwmuur rekenen we vaak met vijf jaar. Bijgaand een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd in België. Per doel kun je de verwachte opbrengst bekijken met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€4200)
€575
(€6800)
€1170
(€8450)
Vloerisolatie€115
(€1400)
€250
(€1900)
€320
(€3200)
Spouwmuur€190
(€800)
€570
(€2475)
€930
(€3550)
HR++ glas€195
(€2550)
€270
(€4075)
€435
(€4950)
isolatie poelkapelle 8920

Populaire Isolatiemerken:

 • Delta
 • Siniat
 • Rockwool
 • HPX
 • Borgh

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Poelkapelle?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Poelkapelle isoleren?

Een goede woningisolatie betekent een lagere energierekening bij een energieleverancier als OCTA+ of Antargaz, en is goed voor het milieu. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het resulteert bovendien in een optimaal binnenklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert vele malen beter dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Evenzeer neem het leefcomfort toe: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3275 en besparen tot €245, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar moet ik beginnen met de isolatie?

Schets voor jezelf de situatie wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Probeer de warmtescan. Op die manier ziet u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Ingrijpende werkzaamheden zoals vloer-, dak of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten kan je al veel aanpakken. Je kunt denken aan kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie toevoegen en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Op isolatiespecialisten.be vind je een samenvatting van de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij populaire bouwmarkten als Hubo, Mr. Bricolage, Dema, Brico, Big Mat, Handy Home. Bekende merken zijn Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: is beloopbaar na plaatsing
 • Glaswol: geen irritante nagalm
 • Steenwol: ook geluidswerend
 • XPS: een gesloten celstructuur

Aanvragen van isolatiepremie in Langemark-Poelkapelle

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt woningisolatie nog verleidelijker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Hieronder sommen we de mogelijkheden op:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Langemark-Poelkapelle op dit vlak doet.
 • Toe aan een nieuw dak, en combineer je dat met dakisolatie? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij ten minste tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je een bestaande woning op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) krijg je ook nog eens een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Bij het installeren van duurzame producten als een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Langemark-Poelkapelle
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen met gevel-, vloer of dakisolatie. Vergeet niet, als de energierekening naar beneden moet, moet je dit vooraf kunnen financieren. Als je onvoldoende budget hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) die kan worden aangevraagd door de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als bpost bank energie lening, Crelan eco Energy, Beobank ecokrediet, DHB Bank persoonlijke lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? D.m.v. de adviezen van onze specialisten maak je zelf een isolatieplan Poelkapelle wat past bij dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Uitgangspunt is de opleverdatum en vraag vorige bewoners wat er gebeurd is. D.m.v. een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Wat we tegenkomen is enkel glas, gammele muren of een lekkend dak. Ga naar de isolatiedeskundige in Poelkapelle voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Een oplossing voor je dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: je profijt van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Specialisten vergelijken

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal erkende isolatiebedrijven in Poelkapelle. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  De standaard werkzaamheden zijn de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze acties bieden sowieso een lekker warm huis en flink lagere energiekosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een goed geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is cruciaal een prettig wooncomfort. Bijvoorbeeld met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment