Woning isoleren Zillebeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zillebeke? Goede isolatie kan veel energie besparen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels haalbare maatregelen zoals isolatie van de zolder of schuimstrips ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er voldoende mogelijkheden die financieel erg interessant zijn. Hieronder bekijk je nuttige informatie over isolatie Zillebeke. We staan stil bij zaken als isolerende kozijnen en schijntocht. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul je gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-zillebeke-8902

 • Forse besparing mogelijk
 • Een optimale leefomgeving
 • Minder impact op het milieu
 • Geluidswerende werking
 • Minder afhankelijk van energieleverancier

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8902
Gasverbruik23.170 kWh
Stroomverbruik3585 kWh
Gemiddelde energierekening€177,20

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een oudere woning met slechte isolatie? In zo’n geval zal er veel warmte ontsnappen naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn meestal voldoende geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dat een stuk minder. De woning aanpakken zorgt voor lagere energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website tref je de meest rendabele werkzaamheden om jouw woning in Zillebeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als effect een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zillebeke kan zeer goedkoop beginnend bij € 790 voor een rijtjeshuis) en het bespaart je al gauw €230 op jaarbasis (kosten juni 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een fors lagere energierekening. De onkosten fluctueren rond de €1875 en het rendement ligt op zo’n €195 per jaar. Hoe dit vaak wordt aangebracht is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Een van de voorwaarden is dat je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Men kan kiezen voor isolatiematerialen als PUR schuim, EPS parels, isolatiematrassen, isolatiechape. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een ongeïsoleerd dak zorgt voor een flinke stookkosten. Het merendeel van de daken in België zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (met plafond) onder handen laten nemen door een aannemer voor isolatie in Zillebeke kost plusminus €4500. Kun jij ook veel zelf doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €1180. Je energiekosten dalen flink, tot wel €870 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Daardoor bespaar jij op de stookkosten. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er een dikkere laag aangebracht kan worden en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De tarieven kunnen oplopen tot €11500. Je profiteert van ong. €840 per jaar. Krijg je geen vergunning? Een andere oplossing is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Andere veel voorkomende maatregelen

Als aanvulling op bovenstaande kennen we verscheidene alternatieve uitvoeringen. Hieronder bespreken we de interessantste oplossingen.

 • Isoleren garage: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isolatie van zolder: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Met EPS, PUR, PIR of Glaswol
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Zillebeke (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of bijdragen aan een groenere wereld? Isoleren van de woning in Zillebeke is dan een zeer geschikte maatregel. Voor woningen oud en nieuw zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een ouder huis kan een aardgas besparing realiseren van 2075 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1125 per jaar. Op ons isolatie portaal vind je de gemiddelde kosten wanneer je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Zillebeke. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de tarieven stukken betaalbaarder.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig waardoor je het super snel terugverdient. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het huidige rendement is te vergelijken met een 6 procent spaarrente. Een isolatie van het dak kan terugverdiend worden in acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 4,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per type tonen we de maximale besparing met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€505
(€3100)
€655
(€7450)
€1160
(€8150)
Vloerisolatie€155
(€1350)
€170
(€1550)
€380
(€3200)
Spouwmuur€215
(€800)
€730
(€2400)
€860
(€3050)
HR++ glas€200
(€2925)
€260
(€3350)
€365
(€5275)
isolatie zillebeke 8902

Professionele Isolatiemerken:

 • Meuwissen
 • Soprema
 • Ursa
 • Delta
 • Kingspan Unidek

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Zillebeke?

Waarom zou ik mijn huis in Zillebeke isoleren?

Een goede woningisolatie resulteert in een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder zoals Eneco of Comfort Energy, waar ook het klimaat van profiteert. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een optimale leefomgeving en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Dan moet je diverse offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan dubbel of enkel glas. De warmte kan niet ontsnappen wat resulteert in lagere stookkosten. Eveneens neem het leefcomfort toe: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Tevens heeft het een geluidswerende functie. De kosten van HR++ glas ramen liggen rond €3875, waarbij u een besparing realiseert van €300 p/jaar. Kozijnen vervangen? Stap dan direct over op isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Ga eerst eens na wat de huidige ‘isolatie stand van zaken’ is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor analyseer je waar de meeste warmte ontsnapt en waar de focus op moet liggen. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene keuze is goedkoper dan de ander. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Uitvoerige acties zoals isoleren van vloer, dak of gevel kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie gebruiken en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Hierna vind je praktische info over het actuele aanbod. Doorgaans beschikbaar bij de betere bouwmarkt als Hubo, Big Mat, Gamma, Mr. Bricolage, Handy Home, Brico. Toonaangevende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: volledig naad- en kierloos
 • PIR: betere R-waarde dan glas- of steenwol
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: is verkrijgbaar in diverse diktes
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Aanvragen van isolatiepremie in Ieper

Door de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog leuker. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? De speciale energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Netwerkbeheerder Fluvius 0
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Ieper voor jou kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isoleren samen met jouw buren? Vanaf 10 huizen in een straat of gemeente is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ieper
Het is onomstotelijk: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van dak, gevel of vloer. Onthoud wel, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 met 0% rente opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet, bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Geholpen door de uitleg die hierna komt bouw jij je eigen isolatieplan Zillebeke wat dan voldoet aan je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Op basis van een warmtescan komt u erachter wat de zwakke punten van de woning zijn. Het kan gaan om het ontbreken van dubbel glas, traditionele muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Zillebeke voor advies op maat.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: je profijt van de woningisolatie is veel lucratiever dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse professionele isolatiebedrijven in Zillebeke. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze onderdelen leiden tot een prettig wooncomfort en veel minder stookkosten. Waar jij mee start bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Ventilatie

  In een gedegen geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Ga aan de slag met voldoende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een comfortabel binnenklimaat. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment