Woning isoleren Nieuwkerke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Nieuwkerke? Vakkundige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Met een investering zoals bijvoorbeeld je dak isoleren en tochtbanden heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Hierna vind je belangrijke informatie over isolatie Nieuwkerke. Denk aan belangrijke onderwerpen zoals warmtereflecterende folie en XPS Isolatie. Hoe kan ik isoleren en besparen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-nieuwkerke-8950

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • CO2 uitstoot beperken
 • Minder last van ongedierte
 • Woning beter verkoopbaar

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode8950
Gasverbruik23.280 kWh
Stroomverbruik3487,64579246167 kWh
Gemiddelde energierekening€175,47

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door ramen of muren naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Besteed hier dus aandacht aan. Huizen gebouwd na 2000 met een hoger energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij een oud huis (gebouwd voor 1980) is dit vaak niet zo. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. In de paragraaf hierna ontdek je de aantrekkelijkste toepassingen om je woning in Nieuwkerke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als gevolg een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Nieuwkerke kan erg voordelig (gemiddeld zo’n € 720 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €230 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en een lager gasverbruik, en dus minder energielasten. De tarieven zijn gemiddeld €1850 en je profiteert van een besparing tot wel €225 per jaar. De beste aanpak is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte hoog genoeg is voor de vakman. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiematrassen. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. Het merendeel van de daken in België zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Je dak (en plafond) een extra laag geven door een aannemer voor isolatie in Nieuwkerke kost ongeveer €5300. Kun jij ook veel zelf doen? Dan betaal je alleen de materialen van €1040. De potentiële besparing ligt op €810, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €12500. Dit levert op ongeveer €970 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

0zien we diverse interessante mogelijkheden. Hierna bediscussiëren we de meest toegepaste alternatieven.

 • Garage isolatie: Een warme en droge opslagplek
 • Schuur isolatie: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie van zolder: Een van de effectiefste methodes
 • Dakkapel isolatie: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte isoleren: Duurzame investering die lang meegaat

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Nieuwkerke (juni 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of wellicht een groenere maatschappij? Isoleren van woning/huis in Nieuwkerke is voor jou misschien wel de juiste investering. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Het isoleren van een ouder huis bespaart aardgas tot maarliefst 2300 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1475 per jaar. Op deze pagina ontdek je de gemiddelde kosten zodra kiest voor een isolatiespecialist in Nieuwkerke. Ben je een handige doe-het-zelver? Dan zijn de kosten een stuk lager.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Beschik jij over voldoende geld? Dan heb je zeker wel geluk. Het huidige rendement is te vergelijken met een 5 procent spaarrente. Dakisolatie wordt gemiddeld terugverdiend binnen 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per maatregel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€3800)
€655
(€4650)
€1160
(€8050)
Vloerisolatie€160
(€1050)
€255
(€2600)
€370
(€2750)
Spouwmuur€180
(€1400)
€640
(€2675)
€950
(€3450)
HR++ glas€210
(€2400)
€315
(€3750)
€420
(€5250)
isolatie nieuwkerke 8950

Interessante Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Nieuwkerke?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Nieuwkerke isoleren?

Een gedegen woningisolatie mondt uit in structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals Mega of Elegant, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het gevolg daarvan is een gezond leefklimaat en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). De warmte blijft in huis waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Overigens geeft het extra comfort: geen last van koudeval en/of tocht en daarnaast weinig condens op de ruiten. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3925 en besparen tot €235, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Kies dan meteen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op basis daarvan ziet u waar eventuele luchtlekken zijn en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Ook je huis beschermen tegen warmte of kou , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Ingrijpende maatregelen zoals isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina ontdek je nuttige informatie over het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Mr. Bricolage, Dema, Hubo, Big Mat, Gamma, Handy Home. Kies een A-merk zoals Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: in verschillende diktes verkrijgbaar
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: kan eenvoudig worden gerecycled
 • Glaswol: gebruikt voor daken, vloeren, wanden en muren
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: wordt gekenmerkt door drukvastheid

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Heuvelland

Met behulp van de huidige premies wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De populaire energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te achterhalen wat de gemeente Heuvelland op dit vlak doet.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Als er sprake is van 10 huizen in een straat of gemeente heb je recht op de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning op 3 verschillende plekken isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Heuvelland
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isolatie van dak, vloer of gevel. Onthoud wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als je niet over de financiële middelen beschikt is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een unieke lening van maximaal €15.000 tegen een rentepercentage van 0% bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Crelan eco Energy, DHB Bank persoonlijke lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Direkt stappen ondernemen? Door gebruik te maken van ons stappenplan bouw jij je eigen isolatieplan Nieuwkerke wat schikt naar jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Wat zijn de r-waarden van het huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke maatregelen getroffen zijn. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk hoeveel warmte de woning verliest. Bijvoorbeeld dubbel glas, ouderwetse muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Nieuwkerke voor persoonlijk advies.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat heb je te besteden? Jouw dak behandelen is bijvoorbeeld veel duurder dan de vloer. Bedenk wel: je profijt van de woningisolatie is significant beter dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Offertes opvragen

  Ben je er achter gekomen waar de meeste besparing ligt? Ga op zoek naar diverse regionale isolatiebedrijven in Nieuwkerke. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze onderdelen resulteren in een prettig klimaat in huis en een fors lagere energierekening. De planning bepaal je op basis van het budget.

 5. Ventileren

  In een gedegen geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar dit is bepalend voor een comfortabel klimaat in huis. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment