Woning isoleren Boezinge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Boezinge? Degelijke isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van haalbare maatregelen als bijv. isolatie van platte dak of tochtstrips of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook voor de meer recente woningen zijn er tal van opties die zeker de moeite waard zijn. Op isolatiespecialisten.be tref je diverse informatie over isolatie Boezinge. Dit kan gaan om topics als schuimstrips en EPS isolatie. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-boezinge-8904

 • Veel geld besparen
 • Minder problemen met vocht
 • CO-2 uitstoot terugdringen
 • Mogelijkheid om veel zelf te doen
 • Hogere waarde voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8904
Gasverbruik23.180 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€177,36

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? In dat geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Nieuwe woningen met een energielabel A of B zijn vaak grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Alsnog isoleren bespaart veel energiekosten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Hierna achterhaal je de aantrekkelijkste acties om jullie woning in Boezinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Jouw woning kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden met als effect een aangenaam binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Boezinge is voordeling (vanaf zo’n € 930 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €210 per jaar (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) houdt warmte of koelte binnenshuis en zorgt voor een laag energietarief. De kosten zijn gemiddeld €1700 en je profiteert van een besparing tot wel €215 per jaar. De meest geschikte manier is door middel van de kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte een minimale hoogte en breedte heeft. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak resulteert in onnodige energiekosten. Het gros van de daken zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Boezinge kost zo’n €4450. Plannen dit zelf te doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €750 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. Voordelen zijn dat het een betere isolerende werking heeften dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De kosten liggen op zo’n €11800. Het rendement is plusminus €980 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Een andere oplossing is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Als aanvulling op bovenstaande noemen we verscheidene vaak toegepaste werkzaamheden. In het volgende overzicht benoemen we de meest interessante werkzaamheden.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Isoleren van schuur: Een schuur om van te genieten
 • Isoleren zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Boezinge (juni 2024)?

Wil jij graag minder hoge energiekosten of wellicht een milieuvriendelijke maatschappij? Isoleren van een woning in Boezinge kan hier direct aan bijdragen. Bij zowel oudere als nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2800 m3. Dat komt neer op €1150 p/jaar. Hierna vind je de totale kosten als je de werkzaamheden laat doen door een isolatiespecialist in Boezinge. Heb je zelf verstand van verbouwen? De kosten zijn dan een stuk lager.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Het isoleren van je dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7,5 jaar en bij een spouwmuur is dat vijf jaar. Ter verduidelijk een aantal rekenvoorbeelden van de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4200)
€735
(€4850)
€980
(€8800)
Vloerisolatie€135
(€1100)
€215
(€2450)
€380
(€3200)
Spouwmuur€295
(€925)
€610
(€2500)
€855
(€3650)
HR++ glas€190
(€2075)
€320
(€3525)
€410
(€5275)
isolatie boezinge 8904

Interessante Isolatiemerken:

 • Fermacell
 • Recticel
 • Petralana
 • Simson
 • Kingspan

Meer weten over het isolatiebedrijf in Boezinge?

Waarom zou ik mijn woning in Boezinge isoleren?

Een grondige woningisolatie resulteert in een lagere energierekening bij een energieleverancier als Luminus en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Concreet: minder aardgas gebruik en je CO2 vervuiling is minder. Dat komt uiteindelijk neer op een prettig klimaat in huis en een beter energielabel waardoor de waarde van de woning stijgt. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas of triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je energiekosten bespaart. Eveneens merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht of kou rondom de ramen en daarnaast weinig condens op de ruiten. Tevens heeft het een geluidswerende functie. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3450 en dat levert gemiddeld op €345 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Kies voor een warmtescan. Zo analyseert u waar de zwakke plekken liggen en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. De ene stap is kostbaarder dan het alternatief. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar beschik je niet over voldoende spaargeld? Diepgaande activiteiten als isolatie van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf meer dan je denkt. Met een kleine portemonnee zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie voor plafond.


Meest toegepaste isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op deze pagina vind je meer info over veel gebruikte types. Dit ligt vaak ook in het schap bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Dema, Handy Home, Gamma, Hubo, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: bij het aanbrengen komt warmte vrij
 • PIR: een van de lichtste materialen
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: zeer brandveilig
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: neemt geen vocht op

Belangrijke details over isolatiepremie in Ieper

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De speciale energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Hieronder tref je de actuele informatie:

 • Netwerkbeheerder Fluvius (voorheen Eandis en Infrax) biedt een speciale premie van €15/m2 voor muurisolatie.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Ieper op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Dan kom je in aanmerking voor de renovatiepremie Wonen-Vlaanderen.
 • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je jouw huidige woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Bij het installeren van duurzame producten als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ieper
Het is simpel: je kunt fors besparen met isolatie van vloer, gevel of dak. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als je het geld niet hebt dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor de kwetsbare inwoners. Andere opties zijn speciale groene leningen als AXA Bank energy@home, Beobank ecokrediet, bpost bank energie lening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Direct aan de slag? D.m.v. ons stappenplan bouw jij het isolatieplan Boezinge wat dan voldoet aan dat past bij jouw wensen en budget.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en pols bij de oude bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Aan de hand van een warmtescan zie je waar de meeste warmte ontsnapt. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een verouderd kozijn. Zoek een isolatiedeskundige in Boezinge voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Naar welke tarieven kijk je? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De terugverdienperiode is dus erg kort.

 3. Informeer naar prijzen

  Heb je inzichtelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Dien verschillende aanvragen in bij professionele isolatiebedrijven in Boezinge. Vergelijk zeker verschillende offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen resulteren in een prettig binnenklimaat en verlagen het energiegebruik. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren

  In het geval van goede isolatie loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Implementeer een professionele ventilatie. Hierdoor ga je wel iets meer stroom gebruiken, maar dit is bepalend voor een aangenaam klimaat in huis. Via toepassingen als mechanische ventilatie, of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment