Woning isoleren Wulvergem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Op zoek naar info over huis isoleren in Wulvergem? Goede isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een wat ouder huis? Door middel van een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de binnengevel of warmtereflecterende folie kan je al veel geld besparen. Ook bij meer moderne huizen zijn er interessante mogelijkhedendie financieel erg interessant zijn. Hieronder vind je handige informatie over isolatie Wulvergem. We zoomen in op belangrijke onderwerpen zoals de bodem isoleren en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Geef je wensen door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-wulvergem-8952

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Gebruikt duurzame energiebronnen
 • Arbeidsloon isolatie in lage BTW-tarief
 • Minder afhankelijk van energiemaatschappij

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteHeuvelland
Postcode8952
Gasverbruik23.300 kWh
Stroomverbruik3488,27062969843 kWh
Gemiddelde energierekening€175,57

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Zonde, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door de vloer of dak naar buiten. Het is belangrijk hier serieus naar te kijken. Houd de warmte in huis. Nieuwe huizen met een geschikt energielabel van A of B zijn in de regel goed geïsoleerd. Bij oudere huizen (gebouwd voor 1980) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, is een groene investering, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. In het volgende stukje check jij de populairste onderdelen om je woning in Wulvergem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met de spouw bedoelen we de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en biedt daardoor een gezonde leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Wulvergem is goed te betalen (vanaf € 860 voor een tussenwoning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €240 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De onkosten zijn zo’n €1775 en het bespaart circa €195 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals icynene, dekens, folie, steenwol. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Veel daken van Vlaamse woningen hebben een zeer beperkte isolatielaag. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Wulvergem kost gemiddeld €5550. Klus je zelf graag thuis? De materiaalkosten zijn dan +/- €1100. De potentiële besparing ligt op €870 p/jaar.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. De woonruimte gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je weer nieuwe muren hebt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13200. Je profiteert van zo’n €930 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder zijn er nog meer interessante mogelijkheden. In het gedeelte hierna beschrijven we de interessantste alternatieven.

 • Isoleren garage: Een garage om van te genieten
 • Isolatie schuur: Opties zijn muur, dak en plafond
 • Isoleren van zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Isoleren van dakkapel: Betaalbare oplossing
 • Isoleren van kruipruimte: Een drogere woning

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Wulvergem (mei 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor minder hoge energiekosten en uiteraard een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw huis in Wulvergem kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen zijn verbluffende resultaten te behalen. Het isoleren van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2475 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1275 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand kijken we naar de hoogte van de investering als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Wulvergem. Heb je zelf verstand van verbouwen? De prijzen zijn dan stukken beter.

Wat is de verwachte terugverdientijd?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Heb je zelf wat geld over? Dat is dan een mooie kans. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een isolatie van het dak kent een terugverdientijd van plus minus 8,5 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5 jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€435
(€3400)
€825
(€6150)
€1100
(€9450)
Vloerisolatie€125
(€1400)
€250
(€2400)
€385
(€3300)
Spouwmuur€245
(€1350)
€660
(€1900)
€940
(€3225)
HR++ glas€200
(€1900)
€295
(€3350)
€440
(€4650)
isolatie wulvergem 8952

Actuele Isolatiemerken:

 • Blauwplaat
 • Simson
 • Illbruck
 • Soprema
 • Isover

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Wulvergem?

Waarom zou ik mijn woning in Wulvergem isoleren?

Een solide woningisolatie staat gelijk aan minder energiekosten bij een energieleverancier als Mega of Wase Wind, en is ook een heel groene oplossing. Je verbruikt veel minder aardgas en je reduceert de CO2 uitstoot. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Vergelijk dan altijd verschillende offertes.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas + HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden wat resulteert in lagere stookkosten. Verder merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en veel minder condens op de ruiten. Ook isoleert het geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3725, dat betekent een winst van 215 elk jaar opnieuw. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn woning kan ik het beste starten?

Breng eerst in kaart wat reeds is geïsoleerd, en met welk materiaal dat is gedaan. Check de warmtescan. Op die manier komt u erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat prioriteit heeft. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene optie is voordeliger dan een andere mogelijkheid. De meest effectieve maatregelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen warmte of kou , maar is de investering nu te groot? Grootse activiteiten als isolatie van gevel, dak of vloer moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Veel mensen kunnen echter zelf ook verbouwen. Met een kleine investering kun jij al veel betekenen. Wat veel toegepast wordt is naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken uiteenlopende materialen. Op deze pagina bekijk je kort & bondige info over het huidige assortiment. Te koop bij de betere bouwmarkt als Mr. Bricolage, Handy Home, Brico, Hubo, Gamma, Big Mat. Toonaangevende merken zijn Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: ook in platen verkrijgbaar
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: voordelige met een zeer goede werking
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Informatie rondom isolatiepremie in Heuvelland

Door de geldende premie wordt energie besparen met isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) om te kijken wat de gemeente Heuvelland op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Vanaf 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Zodra je jouw bestaande huis op 3 verschillende plekken isoleert kun je aanspraak doen op een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp wordt je ook ondersteund middels een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Heuvelland
Het is evident: je kunt flink bezuinigen dankzij vloer,- dak,- of gevelisolatie. Bedenk wel, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je dit vooraf kunnen financieren. Als het nu gewoon te duur is dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een duurzame lening van maximaal €15.000 tegen een speciaal rentetarief van 0% in het leven geroepen voor mensen met een laag inkomen. Bekijk ook eens de groene leningen als Crelan eco Energy, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, Cetelem ecologische Renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Wil jij ook besparen? Door tips van onze adviseurs maak je zelf een isolatieplan Wulvergem wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Huidige staat van de woning

  Welke r-waarde heb je op dit moment? Wat is de leeftijd van het huis en vraag eventueel aan vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Via een warmtescan ontdekt u op welke plekken warmte vrijkomt. Het kan gaan om warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend riool. Bezoek een isolatiedeskundige in Wulvergem voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak vergt meer geld dan de vloer. Goed nieuws: de opbrengst van woningisolatie is significant beter dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Experts vergelijken

  Weet je waar de meeste besparing ligt? Neem contact op met meerdere lokale isolatiebedrijven in Wulvergem. Vergelijk rustig een aantal offertes. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze 4 maatregelen resulteren in een aangenaam klimaat in huis en bespaart veel energie. Wat je als eerste aanpakt is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een grondig geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Werk aan een werkende ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is zeker nodig voor een comfortabel wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie (MV), of met speciale ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment