Woning isoleren Brielen

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Brielen? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Eigenaar van een ouder huis? D.m.v. een paar maatregelen zoals bijvoorbeeld de buitengevel isoleren en schuimstrips heb je een veel lagere energierekening. Ook voor nieuwere woningen zijn er voldoende mogelijkheden die zeker de moeite waard zijn. Onderstaand ontdek je diverse informatie over isolatie Brielen. Je kunt denken aan thema’s als de kruipruimte isoleren en steenwol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-brielen-8900

  • Supersnel terugverdient
  • Een aangenaam klimaat in huis
  • Minder uitstoot van CO2
  • Voor elk budget
  • Toekomstbestendig

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8900
Gasverbruik23.120 kWh
Stroomverbruik3560 kWh
Gemiddelde energierekening€176,43

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? In zo’n geval vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn in de basis goed geïsoleerd. Bij oudere woningen (bouwjaar t/m 1982) valt er nog veel winst te behalen. Starten met isolatie heeft lagere energiekosten als gevolg, draagt bij aan een beter klimaat, en heeft een uitstekend rendement. Op deze pagina tref je de meest toegepaste stappen om jouw woning in Brielen te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. De woonruimte houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en het biedt een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Brielen is financieel toegankelijk (vanaf plusminus € 750 voor tussenwoningen) en je bespaart al snel €295 op jaarbasis (prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en verlaagt het energiegebruik. De onkosten zijn ongeveer €1825 en het rendement ligt op zo’n €285 p/jaar. De makkelijkste vorm is door gebruik te maken van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, chips, EPS parels, isolatiechape. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is ontzettend zonde. Veel van de Belgische daken zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Brielen kost doorgaans €4550. Kun jij ook veel zelf doen? Hiervoor betaal je stukken minder, €1010. Het rendement is al snel €770 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Je huis is in staat om de warmte beter vast te houden. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Ten opzichte van spouwmuurisolatie moet je wel dieper in de buidel tasten. De pre zit hem in het feit dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je woning wordt voorzien van een nieuwe gevel. De eenmalige investering bedraagt €13000. Het voordeel is zo’n €880 op jaarbasis. Lukt het niet om een vergunning te krijgen? Een alternatieve optie is voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Aanvullende mogelijkheden

Verder noemen we nog meer rendabele mogelijkheden. In het volgende overzicht bespreken we de meest aantrekkelijke mogelijkheden.

  • Isolatie garage: Een warme garage voor extra gemak
  • Schuur-isoleren: Al je bezittingen warm en droog bewaren
  • Isolatie zolder: Een van de effectiefste methodes
  • Isoleren van dakkapel: Interessante optie voor klein budget
  • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Brielen (juni 2024)?

Wil jij lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een energiezuinige toekomst? Isoleren van jouw huis in Brielen is voor jou misschien wel de juiste investering. Voor vrijwel elk type woning is de impact groot. De isolatie van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2500 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1150 p/jaar. Hieronder kijken we naar de totale prijs in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Brielen. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totale kosten zijn dan stukken beter.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte is eigenlijk toegankelijk voor elk budget waardoor je het super snel terugverdient. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Het isoleren van een dak heb je terugverdiend in 8 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd in België. Per actie vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€4300)
€575
(€5950)
€1100
(€8300)
Vloerisolatie€145
(€1500)
€220
(€1700)
€355
(€2850)
Spouwmuur€185
(€1650)
€490
(€2350)
€830
(€3500)
HR++ glas€195
(€2200)
€275
(€4225)
€410
(€5400)
isolatie brielen 8900

Betrouwbare Isolatiemerken:

  • Soprema
  • Ursa
  • Bahco
  • Siniat
  • Unilin

Meer weten over het isolatiebedrijf in Brielen?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Brielen isoleren?

Een solide woningisolatie resulteert in lagere energiekosten bij een energiebedrijf zoals Eneco en Lampiris, en is ook een heel duurzame keuze. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Het gevolg daarvan is een aangenaam binnenklimaat en ook een hogere woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen wat als belangrijkste voordeel heeft een lagere energierekening. Tevens merk je een toename van comfort: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650 en geeft een besparing van €240 op jaarbasis. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Dan adviseren wij een speciaal type isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Daardoor analyseer je waar er onnodig warmte verloren gaat en wat de snelle winsten zijn. De volgorde is niet heel relevant. Sommige acties zijn wel duurder dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar beschik je niet over genoeg geld? Ingrijpende maatregelen als isoleren van vloer, gevel of dak zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op een plafond monteren.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op deze pagina tref je een handig overzicht van het huidige assortiment. Vaak verkrijgbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Big Mat, Hubo, Gamma, Dema, Handy Home, Brico. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

  • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
  • PUR: eenvoudig dikte aan te passen
  • PIR: brandvertragende werking
  • Tempex / EPS: materiaal laat zich niet makkelijk samendrukken
  • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
  • Steenwol: bij bouwmarkt verkrijgbaar
  • XPS: een gesloten celstructuur

Informatie over isolatiepremie in Ieper

Mede door de premies die de gemeente verstrekt wordt energie besparen met isoleren nog interessanter. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? Deze welbekende energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Dat werkt als volgt:

  • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
  • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te weten te komen wat de gemeente Ieper op dit vlak doet.
  • Ga je in 1 keer jouw dak renoveren en isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
  • Wil je samen met buurtgenoten isoleren? Bij ten minste 10 woningen in dezelfde straat of gemeente is er de speciale burenpremie.
  • Zodra je jouw huis / appartement op 3 verschillende plekken isoleert heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
  • In het geval van duurzame innovaties zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ieper
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Echter, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor heb je wel een beetje budget nodig. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis van de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 tegen een rentepercentage van 0% in het leven geroepen voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals bpost bank energie lening, Belfius Bank groene renovatielening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Aan de slag met een isolatieplan

Meteen werk van maken? Met de adviezen van onze specialisten schrijf jij het persoonlijke isolatieplan Brielen wat conformeert aan jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

  1. Hoe is de situatie nu?

    Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en vraag vorige bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Geholpen door een warmtescan check je waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn warmtedoorlatend glas, verouderde muren of rotte kozijnen. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Brielen voor een speciaal consult.

  2. Wat is jou budget?

    Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is een stukje duurder dan de vloer. Het leuke is: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

  3. Informeer naar prijzen

    Is het helder de meeste prioriteit heeft? Vraag een offerte op bij een aantal goede isolatiebedrijven in Brielen. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

  4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

    De standaard werkzaamheden zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een optimaal leefklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Waar je mee begint bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

  5. Zorg voor voldoende ventilatie!

    In een kwalitatief geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Implementeer een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Dat gaat via mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment