Woning isoleren Bikschote

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Bikschote? Degelijke isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij haalbare maatregelen als isolatie van de bodem en radiatorfolie heb je direct lagere maandlasten door een lagere nota. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Onderstaand lees je uiteenlopende informatie over isolatie Bikschote. We bespreken onderwerpen als isolatie binnenkant gevel en isolatieplan. Meteen besparen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-bikschote-8920

 • Ieder jaar honderden euro’s besparen
 • Geen vochtige binnenmuren meer
 • Beperkte broeikasuitstoot
 • Minder storende geluiden
 • Stijgende woningwaarde

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteLangemark-Poelkapelle
Postcode8920
Gasverbruik23.220 kWh
Stroomverbruik3485,7712807514 kWh
Gemiddelde energierekening€175,18

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verlies je de warmte van je CV door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Laat dus geen warmte ontsnappen. Huizen gebouwd na 2000 met een gunstig energielabel (A of B) zijn meestal correct geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot plusminus 1985) is dit vaak niet zo. Het maken van een isolatieplan zorgt voor lagere energiekosten, draagt bij aan een beter milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf bekijk je de aantrekkelijkste methodes om je woning in Bikschote te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit stukje wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Een huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en biedt daardoor een comfortabel binnenklimaat. Spouwmuur isoleren in Bikschote kan zeer goedkoop (rond de € 780 voor een tussenwoning) en de potentiële besparing ligt op €240 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) zorgt voor warmere voeten, meer comfort en dat levert een enorme energiebesparing op. De kosten zijn ongeveer €1625 en de potentiële besparing ligt op €245 op jaarbasis. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn vloerisolatieplaten, isolatiematrassen, isolatiechape, EPS parels. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Het merendeel van de daken in België zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Bikschote kost om en nabij de €5600. Dit zelfstandig uitvoeren? Dan kost het circa €1090. De besparing loopt op tot €820 p/jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning verliest niet onnodig warmte. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De eenmalige investering bedraagt €12400. Dit levert op circa €890, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een alternatieve optie is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Welke alternatieven zijn er?

0kennen we verscheidene vaak toegepaste uitvoeringen. Hierna vermelden we de interessantste uitvoeringen.

 • Isolatie garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Isoleren schuur: Een warme schuur voor extra gemak
 • Zolder isoleren: Een van de effectiefste methodes
 • Isolatie dakkapel: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isoleren: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de kosten van isolatie in Bikschote (juni 2024)?

Is jouw doel ook een lagere energierekening en uiteraard een groenere maatschappij? Isoleren van woning/huis in Bikschote is dan iets waar je zeker over na moet denken. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2900 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €925 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op deze pagina ontdek je de hoogte van de investering als je kiest voor een isolatiespecialist in Bikschote. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Heb je wat spaargeld? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Een isolatie van het dak heb je terugverdiend in 9 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 4 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per doel tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3750)
€815
(€6300)
€1190
(€9700)
Vloerisolatie€125
(€1150)
€190
(€2550)
€325
(€3000)
Spouwmuur€380
(€1650)
€740
(€2375)
€815
(€3150)
HR++ glas€190
(€1875)
€280
(€3550)
€405
(€4750)
isolatie bikschote 8920

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Kingspan
 • Meuwissen
 • Soprema
 • NMC
 • Eurofast

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Bikschote?

Wat zijn de voordelen van mijn huis in Bikschote isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een maatschappij zoals OCTA+ of Lampiris, en draagt bij aan een beter klimaat. Jouw aardgas gebruik gaat flink omlaag en je reduceert de CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een aangenaam klimaat in huis en het voegt waarde toe aan de woning. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan ouderwets enkel glas (of dubbel). De warmte kan niet ontsnappen wat leidt tot minder energiekosten. Verder merk je een toename van comfort: kieren en tocht worden voorkomen en minder last van condensvorming. Ook isoleert het geluid van buiten. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3600, dat betekent een winst van 245 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Stap dan direct over op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Doe eerst onderzoek naar wat reeds is geïsoleerd, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Probeer de warmtescan. Hierdoor check je op welke plekken warmte vrijkomt en waar de aandacht naar uit moet gaan. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn financieel aantrekkelijker in vergelijk met een andere. Het is altijd rendabel om onderdelen aan te pakken als het dak, de vloer, de spouw en triple glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar kan je het nu niet betalen? Ingrijpende acties als dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar je kunt klein beginnen. Met een kleine portemonnee zijn er allerlei mogelijkheden. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, radiatorfolie aanschaffen en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Praktische isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be bekijk je nuttige informatie over het actuele aanbod. Vaak wel op voorraad bij erkende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Hubo, Gamma. De top-merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: handig op maat te maken
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: gemaakt uit polystyreen (PS)
 • Glaswol: eenvoudig op maat maken
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: een dure oplossing

Belangrijke details over isolatiepremie in Langemark-Poelkapelle

Via een premie vanuit overheid of gemeente wordt woningisolatie nog interessanter. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? Zo’n energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een enkele netwerkbeheerder 0
 • Bezoek energiesparen.be (vanuit de Vlaamse overheid) en check wat de gemeente Langemark-Poelkapelle op dit vlak doet.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? In het geval van ten minste 10 woningen in 1 straat kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw eigen huis of appartement op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler geldt meestal ook een energiepremie.

Energielening via Energiehuis Langemark-Poelkapelle
Het is evident: de energierekening kan flink omlaag met isoleren van vloer, dak of gevel. Onthoud wel, als je wilt besparen op je energierekening is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als er te weinig financiële middelen zijn is er een krediet beschikbaar bij het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) in het leven geroepen voor kwetsbare woningeigenaren. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Belfius Bank groene renovatielening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Crelan eco Energy.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een persoonlijk isolatieplan maken

Meteen werk van maken? D.m.v. ons stappenplan maak je zelf een isolatieplan Bikschote wat in lijn is met speciaal voor jouw woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Bepaal de leeftijd van de woning en vraag eventueel aan vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan analyseer je waar eventuele luchtlekken zijn. Onder andere enkel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Vraag eventueel een isolatiedeskundige in Bikschote voor een speciaal consult.

 2. Hoeveel mag het kosten?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan de huidige spaarrente. De terugverdientijd is dus zeer interessant.

 3. Leveranciers benaderen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Bikschote. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn HR++ glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze 4 maatregelen leiden tot een gezond binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste aanpakt bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Goede ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Ga aan de slag met een gedegen ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Dat gaat via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment