Woning isoleren Zuidschote

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Meer weten over jouw huis isoleren in Zuidschote? Vakkundige isolatie reduceert jouw energieverbruik enorm. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Middels een aantal stappen zoals de buitengevel isoleren of isolatie van deuren gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Op deze website vind je nuttige informatie over isolatie Zuidschote. Bijvoorbeeld items als isolatie van de binnengevel en koudebruggen. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-zuidschote-8904

 • Bespaar wel €550 per jaar
 • Een aangenaam klimaat in huis
 • Beperk CO-2 uitstoot
 • Isoleren tegen lage BTW-tarief
 • Eerste stap naar een energieneutrale woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8904
Gasverbruik23.190 kWh
Stroomverbruik3595 kWh
Gemiddelde energierekening€177,51

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dat is verspilling, want zo verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de basis correct geïsoleerd. Bij bestaande bouw (van 1974 t/m 1982) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. De woning aanpakken leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website zie je de meest rendabele stappen om jouw woning in Zuidschote te isoleren.

Spouwmuurisolatie
We omschrijven de spouw als de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw woning houdt warmte beter vast, en dat resulteert in een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Zuidschote kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 720 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €285 per jaar (prijzen mei 2024).

Vloerisolatie
Isolatie onder de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en flink lagere energiekosten. De kosten zijn zo’n €1800 en de potentiële besparing ligt op €230 op jaarbasis. Hoe dit vaak wordt aangebracht is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals chips, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. Veel daken van Vlaamse woningen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Zuidschote kost plusminus €5350. Plannen dit zelf te doen? De materiaalkosten zijn dan +/- €980. Je energiekosten dalen flink, tot wel €860, ieder jaar weer.

Gevelisolatie
Men kan kiezen voor de binnenkant of buitenkant van de gevel isoleren. Een huis houdt warmte beter vast. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Positieve aspecten zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €13000. Je profiteert van circa €880 p/jaar. Krijg je geen vergunning? Een alternatief is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

0zien we diverse alternatieve alternatieven. Hierna behandelen we de meest interessante mogelijkheden.

 • Isoleren garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Zolder-isoleren: Bespaart honderden euro’s per jaar
 • Isoleren dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de geschatte kosten van isolatie in Zuidschote (mei 2024)?

Streef jij naar minder hoge stookkosten of een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Zuidschote is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. Isolatie van een woning van voor 1974 kan aardgas besparen tot gemiddeld 2450 m3. De bezuiniging kan oplopen tot €1225 p/jaar. Hierna bekijk je de verwachte kosten in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Zuidschote. Kun jij zelfstandig de verbouwing doen? De totaalprijs is dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Je huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop wat resulteert in een zeer korte terugverdienperiode. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is vergelijkbaar met een 4 procent spaarrente. Dak-isolatie verdien je terug in zo’n acht jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n vijf jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per mogelijkheid zie je de geschatte opbrengst en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3750)
€675
(€4750)
€940
(€9000)
Vloerisolatie€140
(€1250)
€215
(€2650)
€340
(€3100)
Spouwmuur€385
(€750)
€700
(€2675)
€930
(€3050)
HR++ glas€250
(€2200)
€275
(€3875)
€430
(€5375)
isolatie zuidschote 8904

Erkende Isolatiemerken:

 • Siniat
 • Rockwool
 • Isover
 • Eurofast
 • IKO enertherm

Relevante vragen voor het isolatiebedrijf in Zuidschote?

Wat is het voordeel van mijn woning in Zuidschote isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie leidt tot een lagere energienota bij een energiebedrijf zoals Mega en Antargaz, en draagt bij aan een beter klimaat. Je gaat direct minder aardgas stoken en het leidt tot een beperkte CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een gezond leefklimaat en de waarde van de woning zal toenemen. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft binnen waardoor je energiekosten bespaart. Ook zal het comfort hoger worden: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3000, waarbij u een besparing realiseert van €290 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan adviseren wij moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Analyseer allereerst wat reeds is geïsoleerd, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Daardoor wordt het duidelijk op welke plekken er veel warmte lekt en wat de snelle winsten zijn. Over het algemeen maakt het niet veel uit waar u start. De ene maatregel is kostbaarder dan het alternatief. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de de vloer, het dak, de spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je geen financiële ruimte? Grote projecten zoals isoleren van gevel, vloer of dak moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt klein beginnen. Met minimale investeringen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Wat veel toegepast wordt is dichten van naden en kieren, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, integreren van radiatorfolie en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verschillende soorten materialen. Op deze pagina bekijk je een beknopte omschrijving het huidige assortiment. Dit ligt vaak ook in het schap bij erkende bouwmarkten als Dema, Handy Home, Big Mat, Hubo, Gamma, Brico. Kies een A-merk zoals Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: kan vrijwel overal ingezet worden, makkelijk plaatsen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: uitstekende brandwerendheid
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Ieper

Met hulp van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog lucratiever. Wordt ik ook gecompenseerd met zo’n subsidie? Zo’n energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Ieper aanbiedt.
 • Combineer je onderhoud aan het dak met dakisolatie? Je hebt dan onder bepaalde omstandigheden recht op de renovatiepremie.
 • Met de hele straat isoleren? In het geval van ten minste 10 huizen in een straat of gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een biomassaketel, zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler mag je meestal ook een energiepremie verwachten.

Energielening via Energiehuis Ieper
Het is simpel: je kunt de stookkosten flink reduceren met isolatie van gevel, vloer of dak. Maar, als je wilt besparen op je energierekening heb je wel wat geld nodig. Als je nu te weinig geld hebt kan je bijv. eens langs gaan bij het Energiehuis van de gemeente: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) in het leven geroepen voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Gebruikmakend van onderstaande tips kom je met een isolatieplan Zuidschote wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Aan de hand van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Dit kan zijn het ontbreken van dubbel glas, afgeleefde muren of een lekkend riool. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Zuidschote voor een speciaal consult.

 2. Hoe zit het met de financiën?

  Wat mag het project kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is prijstechnisch wel wat duurder dan een vloer of muur. Het leuke is: de winst van een woningisolatie ligt altijd hoger dan de rente bij de bank. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het duidelijk waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere professionele isolatiebedrijven in Zuidschote. Vergelijk zeker verschillende offertes. De tarieven zijn dan marktconform.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Begin – indien nodig – met triple glas, spouwmuur, dak en vloer. Deze stappen resulteren gegarandeerd in een gezond klimaat in huis en een significant lagere energierekening. Waar je mee begint heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een correct geïsoleerde woning kan er ongezonde lucht ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en ventilatieroosters in ruiten. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment