Woning isoleren Rekkem

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Rekkem? Vakkundige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? D.m.v. een investering als bijv. isolatie van de spouw en tochtstrips of tochtbanden kan je al veel geld besparen. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er verschillende opties die zeker de moeite waard zijn. Hieronder komen we met uiteenlopende informatie over isolatie Rekkem. Je leest uitvoerig over items als triple glas en XPS Isolatie. Weten waar voor jou de kansen liggen? Vul je gegevens in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-rekkem-8930

 • Snel terugverdiend
 • Een comfortabel wooncomfort
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden
 • Minder last van ongedierte
 • Een gunstiger energielabel voor de woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteMenen
Postcode8930
Gasverbruik23.260 kWh
Stroomverbruik3487,02095522491 kWh
Gemiddelde energierekening€175,37

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Wat kan ik het beste als eerste isoleren in mijn woning?

Heb je een matig geïsoleerde woning? In dat geval verliest je huis veel warmte door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een A of B energielabel zijn in de regel gedegen geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is dat een stuk minder. De woning aanpakken heeft lagere energiekosten als gevolg, leidt tot minder CO2 uitstoot, en is verrassend snel weer terugverdiend. Op deze website bekijk jij de meest interessante onderdelen om jullie woning in Rekkem te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Dit holle gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Het huis verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Rekkem is aantrekkelijk (gemiddeld zo’n € 810 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €290 per 12 maanden (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Je vloer isoleren (met kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en dat levert een enorme energiebesparing op. De tarieven variëren rond €1875 en het bespaart flink geld, tot wel €230 elk jaar opnieuw. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als isolatiematrassen, PUR schuim, vloerisolatieplaten, isolatiechape. Het is veel efficiënter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt zorgt voor een flinke stookkosten. De daken van de meeste huizen zijn wel geïsoleerd, maar heel matig. Dit aanpakken is dus erg lucratief voor huizenbezitters. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Rekkem kost je zo’n €4850. Kun jij ook veel zelf doen? Dan kost het circa €1030. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Jouw woning houdt warmte beter vast. Het gevolg? Minder stookkosten! Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Voordelen zijn dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €11800. Het rendement is grofweg €800 op jaarbasis. Wordt dit verboden door de gemeente? Een alternatieve optie is om te kiezen voor voorzetwanden die aan de binnenkant worden geïntegreerd.

Wat kan ik nog meer doen?

Verder zijn er meerdere vaak toegepaste vormen. Hieronder bediscussiëren we de populairste werkzaamheden.

 • Garage isoleren: Een aangenaam warme garage, ook in de winter
 • Schuur-isoleren: Een aangenaam warme schuur, ook in de winter
 • Isolatie zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isolatie dakkapel: Voor de doe-het-zelver
 • Isoleren kruipruimte: Vermindert kans op allergische reacties

Wat zijn de gemiddelde kosten van isolatie in Rekkem (juni 2024)?

Streef jij naar lagere energielasten en tegelijk een CO-2 reducerende samenleving? Isoleren van een woning in Rekkem is dan iets waar je zeker over na moet denken. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen is de impact groot. Het isoleren van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2350 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €1450 per 12 maanden. Op deze pagina tref je de gemiddelde kosten zodra dit overlaat aan een isolatiespecialist in Rekkem. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
De woning beschermen tegen warmte of kou is relatief goedkoop waardoor je de investering ook snel weer terugverdiend hebt. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5% spaarrekening. Het isoleren van een dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen negen jaar en bij een spouwmuur is dat vier jaar. Ter illustratie een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd in België voor verschillende situaties. Per type vind je de potentiële besparing en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4000)
€805
(€6800)
€1190
(€9400)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€255
(€2100)
€300
(€3000)
Spouwmuur€210
(€1250)
€590
(€2250)
€875
(€3175)
HR++ glas€235
(€2750)
€335
(€3575)
€425
(€5200)
isolatie rekkem 8930

Interessante Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Rekkem?

Waarom zou ik mijn huis in Rekkem isoleren?

Een vakkundige woningisolatie leidt tot een lagere energierekening bij een energieleverancier als Watz en Elegant, en is ook een heel groene oplossing. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

HR++ glas of triple glas heeft een betere isolerende werking dan enkel of dubbel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer geeft het extra comfort: minder tocht en kou rond het raam en geen condens aan de binnenkant van de ruiten. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3950, dat betekent een winst van 210, ieder jaar weer. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Ga dan direct voor nieuwe isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Analyseer allereerst wat er geïsoleerd is, en hoe dat precies is aangebracht. Kies voor een warmtescan. Dan analyseer je op welke plekken er veel warmte lekt en wat de eerste stappen dus zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn aantrekkelijker dan de andere. Waar altijd de nadruk op moet liggen zijn spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Wil je jouw woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig budget? Uitvoerige investeringen als isoleren van gevel, dak of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Ook met een klein budget zijn grote winsten te boeken. Voorbeelden zijn het aanpakken van naden en kieren, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op een plafond monteren.


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven werken met velerlei geschikte materialen. Op isolatiespecialisten.be check je een samenvatting van het huidige assortiment. Doorgaans beschikbaar bij toonaangevende bouwmarkten als Dema, Big Mat, Hubo, Gamma, Mr. Bricolage, Brico. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: toepasbaar in veel situaties
 • PUR: werkt goed tegen insecten
 • PIR: dun en dus ruimtebesparend materiaal
 • Tempex / EPS: is van nature zeer licht
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Info over isolatiepremie in Menen

Via de huidige premies wordt je woning isoleren nog aantrekkelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De populaire energiepremie kan je bij meerdere instanties vragen. Hierna lees je er meer informatie over:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius 0
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Menen voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij een minimum van 10 huizen in een straat of gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Op het moment dat je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • Bij het installeren van duurzame producten als de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Menen
Het is duidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met vloer-, gevel of dakisolatie. Maar let op, dit gaat niet vanzelf natuurlijk, hiervoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als er te weinig financiële middelen zijn dan kan je aankloppen bij het Energiehuis: een duurzame lening van maximaal €15.000 zonder rente (0%) speciaal voor inwoners met een laag inkomen. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als DHB Bank persoonlijke lening, Crelan eco Energy, bpost bank energie lening, AXA Bank energy@home.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Met het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Rekkem wat overeenstemt met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. Wat is de leeftijd van het huis en raadpleeg bij eerdere bewoners welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Door gebruik te maken van een warmtescan achterhaal je op welke plekken er veel warmte lekt. Voorbeelden zijn de afwezigheid van dubbel glas, traditionele muren of een verouderd kozijn. Ga naar de isolatiedeskundige in Rekkem voor deskundig advies.

 2. Wat is jou budget?

  Hoeveel geld wilt u uitgeven? Het dak renoveren vergt meer geld dan de vloer. Vergeet niet: je profijt van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan de huidige spaarrente. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Specialisten vergelijken

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Rekkem. Vergelijk altijd meerdere offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van ramen, dak, vloer en spouw.

  Kijk als eerste naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen bieden sowieso een aangenaam en prettig klimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. Wat je als eerste doet kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een kwalitatief geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Investeer in een goede ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is van wezenlijk belang voor de gezondheid van de bewoners. Dit is haalbaar met mechanische ventilatie, en unieke strips voor ventilatie. Ga bij voorkeur voor een slimme en duurzame methode zoals balansventilatie en een WTW-systeem.

Leave a Comment