Woning isoleren Voormezele

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Voormezele? Goede isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Is er in jouw woning weinig aan isolatie gedaan? Met haalbare maatregelen zoals bijvoorbeeld isolatie van de zolder of isolerende raambekleding ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een prima rendement. Hieronder komen we met diverse informatie over isolatie Voormezele. We bespreken belangrijke onderwerpen zoals de gevel isoleren en lambda waarde. Meteen besparen? Dien een aanvraag in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-voormezele-8902

 • Energiekosten gaan omlaag
 • Nauwelijks tot geen vocht in huis
 • Milieubewuste keuze
 • Je kunt veel zelf doen
 • Aantrekkelijk voor huizenkopers

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8902
Gasverbruik23.160 kWh
Stroomverbruik3580 kWh
Gemiddelde energierekening€177,05

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar te beginnen met isoleren van mijn woning?

Is je woning niet goed geïsoleerd? Zonde, want zo vervliegt de warmte van de woning door ramen of muren naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwbouwhuizen met een A of B energielabel zijn in de regel kwalitatief geïsoleerd. Bij oudere huizen (van 1974 t/m 1982) is dat een stuk minder. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, draagt bij aan een beter milieu, en heb je vaak binnen een jaar terugverdiend. Op deze website vind je de meest populaire werkzaamheden om jouw woning in Voormezele te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Een spouw is de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een aangenaam klimaat in huis. Spouwmuur isoleren in Voormezele kan zeer goedkoop (om en nabij de € 720 voor rijwoningen) en je profiteert van een besparing tot wel €230 per 12 maanden (prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) geeft de kou geen kans en maakt dat de energierekening minder wordt. De kosten zijn ongeveer €1700 en de besparing op de energienota loopt op tot €260 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Dit is mogelijk als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals chips, isolatiechape, vloerisolatieplaten, isolatiematrassen. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt kan een flinke kostenpost zijn. Het gros van de daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Investeren in je dak (plus evt. plafond) door een aannemer voor isolatie in Voormezele kost je zo’n €4950. Dit zelfstandig uitvoeren? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1220. De potentiële besparing ligt op €810 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Je huis gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het gevolg? Minder stookkosten! De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. Redenen hiervoor te kiezen zijn dat er heel dik materiaal geplaatst kan worden en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Houd rekening met totale kosten van zo’n €11100. Hiermee bespaar je plusminus €840 per jaar. Wordt er geen vergunning verleend/ Bekijk dan eens de mogelijkheden van buitenmuren van binnen isoleren met voorzetwanden.

Wat kan ik nog meer doen?

Als aanvulling op bovenstaande bestaan er nog enkele mogelijke oplossingen. Hieronder bediscussiëren we de meest interessante oplossingen.

 • Isolatie garage: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Isoleren van zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Dakkapel-isoleren: Ook een warme slaapkamer
 • Isoleren van kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Voormezele (juni 2024)?

Is jouw doel ook lagere energielasten en tegelijkertijd een bewuste wereld? Isoleren van jouw huis in Voormezele kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning bespaart aardgas tot wel 2950 m3. De besparing komt neer op €1250 op jaarbasis. Op deze website komen we met de uiteindelijke kosten in het geval je in zee gaat met een isolatiespecialist in Voormezele. Ben jij zelf een handige klusser? De prijzen zijn dan erg interessant.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Een dak isoleren heb je terugverdiend in 8,5 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts vijf jaar. Hieronder een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd in België. Per actie zie je de geschatte opbrengst met ook de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€4050)
€685
(€5350)
€1160
(€8600)
Vloerisolatie€140
(€1200)
€175
(€1700)
€385
(€3150)
Spouwmuur€295
(€1600)
€500
(€2250)
€920
(€3450)
HR++ glas€190
(€2800)
€295
(€3400)
€430
(€5300)
isolatie voormezele 8902

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Meer weten over het isolatiebedrijf in Voormezele?

Waarom moet ook ik mijn huis in Voormezele isoleren?

Een grondige woningisolatie draait uit op een lagere energierekening bij een maatschappij als Engie en Elegant, en draagt bij aan een beter klimaat. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en je stoot minder CO2 uit. Dit heeft als resultaat een gezond binnenklimaat en de woning neemt in waarde toe. Kijk jij ook naar opties voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom raden ze HR++ glas aan?

Triple glas of HR++ glas isoleert veel beter dan dubbel of enkel glas. De warmte blijft in huis wat leidt tot minder energiekosten. Bovendien is het wooncomfort stukken beter: minder tocht en kou rond het raam en veel minder condens op de ruiten. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3375 en dat levert gemiddeld op €310 elk jaar opnieuw. Zijn jouw kozijnen aan vervanging toe? Ga dan direct voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Probeer te achterhalen wat er geïsoleerd is, en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Zo ontdekt u wat de zwakke punten van de woning zijn en wat de quick win zijn. De volgorde is per woning weer verschillend. De ene maatregel is goedkoper dan de ander. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

In hoeverre kan ik zelf isolatie aanbrengen?

Wil je jouw huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je weinig budget? Grote werkzaamheden zoals dak-, vloer of gevelisolatie kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar veel kan je ook zelf. Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Vaak gaat het om naden en kieren dichten, gebruik maken van tochtstrips, aanschaffen van radiatorfolie en klimaatfolie op het plafond toepassen.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hebben toepassingen voor uiteenlopende materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een beknopte omschrijving de diverse mogelijkheden. Doorgaans beschikbaar bij populaire bouwmarkten als Mr. Bricolage, Big Mat, Handy Home, Brico, Gamma, Hubo. Kies een A-merk zoals Kingspan, Rockwool of Isover.

 • Isolatieplaten: perfect voor dak of vloer, gemakkelijk te plaatsen
 • PUR: gemakkelijk overal te spuiten
 • PIR: brandvertragende werking
 • Tempex / EPS: is niet eenvoudig te plaatsen in bouwdelen
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: verschillende platen in het assortiment
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Belangrijke details over isolatiepremie in Ieper

Door de ondersteuning van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog uitnodigender. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie is aan te vragen bij meerdere instanties. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) en controleer wat de gemeente Ieper aan kan bieden.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Zodra je een bestaande woning op 3 verschillende fronten van isolatie voorziet (o.a. dak, vloer, muur en vloer) krijg je ook nog eens een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel heb je dikwijls ook recht op een extra energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ieper
Het is evident: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van gevel, vloer of dak. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken is wel eerst een forse investering noodzakelijk. Als het nu gewoon te duur is kan je onder andere een beroep doen op het energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen 0% rente die kan worden aangevraagd door de kwetsbare inwoners. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het maken van een isolatieplan

Ga jij ook van start? Aan de hand van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Voormezele wat matcht met jouw type woning en wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Kijk naar het bouwjaar en achterhaal ook zeker wat er gedaan is. Op basis van een warmtescan zie je wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan geen HR++ glas, verrotte muren of verouderd dakbedekkingsmateriaal. Bezoek een isolatiedeskundige in Voormezele voor deskundig advies.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Maatregelen treffen rondom het dak vergt meer geld dan de vloer. Bedenk altijd: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan wat de bank aan rente betaald. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het onderhand duidelijk waar je de eerste stappen gaat zetten? Vraag een offerte op bij een aantal betrouwbare isolatiebedrijven in Voormezele. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dit kan u flink geld besparen.

 4. Isoleren van spouw, dak, vloer en ramen.

  De belangrijkste onderdelen zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen leiden tot een comfortabel binnenklimaat en een veel lagere energierekening. Waar jij mee start is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Bouw een professionele ventilatie. Dit kost natuurlijk een beetje energie, maar het is erg belangrijk voor een aangenaam binnenklimaat. Bijvoorbeeld met (MV) mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment