Woning isoleren Hollebeke

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Aan de slag met jouw huis isoleren in Hollebeke? Grondige isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? D.m.v. haalbare maatregelen als isolatie van de garage of tochtbanden kan je een forse besparing realiseren. Ook in een wat nieuwer huis zijn er allerlei kansen die zeker de moeite waard zijn. Hierna bekijk je waardevolle informatie over isolatie Hollebeke. Je komt meer te weten over onderwerpen als dakkapel isoleren en koudebruggen. Direct aan de slag? Voer jouw persoonlijke gegevens in en er volgt z.s.m. een offerte. isolatiebedrijven-hollebeke-8902

 • Bespaar tot €500 per jaar
 • Een gezond wooncomfort
 • Minder CO-2 belasting
 • Minder ongedierte
 • Voegt waarde toe aan uw woning

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8902
Gasverbruik23.150 kWh
Stroomverbruik3575 kWh
Gemiddelde energierekening€176,90

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Dan verlies je de warmte van je CV naar buiten via muren, het dak of de vloer. En dat is natuurlijk hartstikke zonde! Er is eenvoudig veel winst te behalen. Woningen van na 1995 met een goed energielabel zijn vaak correct geïsoleerd. Bij een oude woning (tot 1985) is er nauwelijks tot geen isolatie aanwezig. Het na-isoleren zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, is een groene investering, en is verrassend snel weer terugverdiend. Verderop tref je de meest toegepaste methodes om een woning in Hollebeke te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte die aanwezig is tussen de buiten- en binnenmuur. Dit gedeelte kan gemakkelijk worden opgespoten met isolatie. Jouw huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en biedt daardoor een optimaal leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Hollebeke kan zeer goedkoop (om en nabij de € 770 voor een kleine woning) en de potentiële besparing ligt op €270 (jaarlijkst, prijspeil juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer in huis isoleren (soms met de kelder) zorgt dat de temperatuur van de vloer tot 4 graden stijgt en verlaagt het energiegebruik. De kosten fluctueren rond de €1775 en de besparing loopt op tot €265, ieder jaar weer. De meest toegepaste manier is door middel van de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte minimaal 35 cm hoog is. Voorbeelden van isolatiematerialen zijn folie, dekens, icynene, steenwol. Dit heeft een voorkeur boven bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het is zeer rendabel om dit op te pakken. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Hollebeke kost doorgaans €5500. Klus je zelf graag thuis? De kosten voor materiaal liggen op zo’n €1040. De besparing loopt op tot €800 p/jaar.

Gevelisolatie
Er is de optie voor binnenkant en/of buitenkant van de gevel isoleren. Het woonobject kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. De kosten zijn echter behoorlijk (t.o.v. spouwmuurisolatie). Redenen hiervoor te kiezen zijn dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De investering is ongeveer €11300. Hiermee bespaar je plusminus €900 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatieve optie is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Welke alternatieven zijn er?

Verder zijn er nog meer rendabele oplossingen. In onderstaande tekst beschrijven we de interessantste vormen.

 • Isoleren garage: Een ruimte om kostbare bezittingen op te slaan
 • Schuur isoleren: Tover deze koude ruimte om tot een aangename plek
 • Isoleren van zolder: Beter wooncomfort op zolder
 • Isolatie dakkapel: Heerlijk comfortabel slapen
 • Kruipruimte isoleren: Minder vocht en schimmel in huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Hollebeke (juni 2024)?

Wil jij lagere energielasten en tegelijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van een woning in Hollebeke kan hier uitkomst bieden. Bij zowel oudere als nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2925 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1000 op jaarbasis. Op isolatiespecialisten.be vind je de kosten (bij benadering) wanneer je in zee gaat met een isolatiespecialist in Hollebeke. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De totaalprijs is dan veel betaalbaarder.

Wanneer heb ik het terugverdiend?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en de investering verdien je steeds sneller terug. Is er budget voor een duurzame investering? Dan is het erg interessant. Het gemiddelde rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Het isoleren van je dak kan terugverdiend worden in 7 jaar en wanneer je spouwmuur aanpakt dan verdien je het terug in zo’n 5,5 jaar. Hierbij een aantal voorbeeld calculaties van de terugverdientijd in België. Per oplossing vind je de potentiële besparing en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€375
(€3450)
€795
(€6300)
€1040
(€9100)
Vloerisolatie€125
(€1100)
€205
(€1650)
€365
(€3400)
Spouwmuur€320
(€1425)
€600
(€2075)
€810
(€3100)
HR++ glas€205
(€2200)
€315
(€4050)
€380
(€5175)
isolatie hollebeke 8902

Interessante Isolatiemerken:

 • Isolatieshop
 • Knauf Insulation
 • Blauwplaat
 • Kingspan
 • Siniat

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Hollebeke?

Waarom moet ook ik mijn huis in Hollebeke isoleren?

Een gedegen woningisolatie leidt tot een lagere gas- en stroomrekening bij een maatschappij als Engie en Elegant, en is goed voor het milieu. Je gaat significant minder aardgas gebruiken en je stoot minder CO2 uit. Dat komt uiteindelijk neer op een comfortabel klimaat in huis en een significante waardevermeerdering van het huis. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Zorg dan altijd dat je meerdere offertes vergelijkt.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas?

Triple glas & HR++ glas isoleert wel twee keer zo goed dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evengoed is het wooncomfort stukken beter: u voelt geen tocht meer bij de ramen en minder last van condensvorming. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Bestellen van HR++ glas ramen is mogelijk vanaf €3350, daarbij profiteert u van een kostenbesparing van €295, ieder jaar weer. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Ga dan direct voor innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Welk onderdeel moet ik als eerste aanpakken?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Kies voor een warmtescan. Daardoor check je waar eventuele luchtlekken zijn en waar de de meeste besparing ligt. Het maakt niet veel uit waar je begint. De ene maatregel is wel duurder dan de andere. Probeer in ieder geval te kijken naar spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik ook zelfstandig mijn woning isoleren?

Wil jij ook je huis beschermen tegen kou of warmte , maar kan je op dit moment geen grote investering doen? Grote acties zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar veel kan je ook zelf. Ook met beperkte financiële middelen zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichten, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie toevoegen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Op isolatiespecialisten.be ontdek je een korte omschrijving van de opties / soorten en toepassingen. Je kunt het ook zelf kopen bij de betere bouwmarkt als Hubo, Gamma, Handy Home, Brico, Mr. Bricolage, Big Mat. Merken die dit leveren zijn o.a. Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: geschikt voor schuren en garages
 • PUR: zeer nauwkeurig materiaal
 • PIR: eenvoudig plaatsen en hoge walkability
 • Tempex / EPS: ook bekend als tempex of piepschuim
 • Glaswol: een voordelige oplossing
 • Steenwol: speciale vloerplaten beschikbaar
 • XPS: hoge diffusieweerstand / dampdoorlatendheid

Aanvragen van isolatiepremie in Ieper

Door gebruik te maken van een premie van de overheid, gemeente of netwerkbeheerder wordt jouw woning van isolatie voorzien nog aanlokkelijker. Wat zijn mijn mogelijkheden op het gebied van subsidie? De royale energiepremie is op meerdere niveau’s van kracht. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Open de website energiesparen.be (voor Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Ieper in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je i.v.m. renovatiewerkzaamheden jouw dak vernieuwen? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Op het moment dat je jouw bestaande huis op 3 of meer niveau’s isoleert (dak, gevel, ramen of vloer) profiteer je ook nog eens van een totaalrenovovatieobonus oplopend tot bijna €5.000.
 • In het geval van duurzame innovaties zoals een zonneboiler, zonnepanelen, pelletkachel of een warmtepomp kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ieper
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met isoleren van vloer, gevel of dak. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, moet je soms eerst flinke kosten maken. Als je niet over de financiële middelen beschikt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een aantrekkelijke lening (max €15.000) zonder hoge lasten (0% rente) speciaal opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Bekijk ook eens de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, Record Credits energiekrediet, AXA Bank energy@home, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Het belang van een goed isolatieplan

Wil jij ook besparen? Aan de hand van ons stappenplan creëer je een isolatieplan Hollebeke wat past bij jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Maak een inschatting van de huidige r-waarden. Kijk naar het bouwjaar en bekijk altijd goed wat er op dit moment al gedaan is. Dankzij een warmtescan ontdekt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Denk bijvoorbeeld aan het ontbreken van dubbel glas, gammele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Hollebeke voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Hoe zit het met de kosten? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Goed om te weten: de besparing op de stookkosten ligt altijd hoger dan de huidige spaarrente. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Offertes opvragen

  Weet je waar de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij plaatselijke isolatiebedrijven in Hollebeke. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van spouw, ramen, vloer en dak.

  Start altijd met de vloer, dak, spouwmuur en triple glas. Deze stappen dragen bij aan een lekker warm huis en je verbruikt minder energie. De planning is vooral afhankelijk van uw budget.

 5. Genoeg ventileren

  In een zeer geïsoleerde woning kan een ongezond binnenklimaat ontstaan. Implementeer voldoende ventilatie. Ventileren kost vanzelfsprekend wel energie, maar het is absoluut noodzakelijk voor een optimale leefomgeving. Onder andere via (MV) mechanische ventilatie, en natuurlijk ventilatierooster. Er zijn verschillende duurzame oplossingen zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment