Woning isoleren Sint-Jan

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een huis isoleren in Sint-Jan? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Heb je een oudere woning? Aan de hand van een aantal stappen zoals isolatie buitenkant gevel en warmtereflecterende folie heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er verschillende opties die je snel terugverdient. Op ons isolatie portaal tref je uiteenlopende informatie over isolatie Sint-Jan. We staan stil bij belangrijke onderwerpen zoals vliering isoleren en Rc-waarde. Waar liggen voor mijn woning de kansen? Schets jouw situatie en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-sint-jan-8900

 • Elk jaar flink besparen op energiekosten
 • Vocht wordt geabsorbeerd
 • Minder CO2 uitstoot is goed voor milieu
 • Dempt het geluid
 • Toenemende verkoopprijs

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8900
Gasverbruik23.140 kWh
Stroomverbruik3570 kWh
Gemiddelde energierekening€176,74

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Welke vorm van isoleren heeft het hoogste rendement?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dan verliest je huis veel warmte via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Laat dus geen warmte ontsnappen. Woningen van na 1995 met een energielabel A of B zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is dit een stuk minder op orde. Het na-isoleren heeft direct effect op de energierekening, is goed voor het milieu, en is razendsnel terugverdient. In de volgende paragraaf ontdek jij de meest interessante toepassingen om jullie woning in Sint-Jan te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. De woonruimte is in staat om de warmte beter vast te houden, met als gevolg een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Sint-Jan kan erg voordelig (vanaf zo’n € 900 voor rijwoningen) en het bespaart je al gauw €250 per jaar (tarieven juni 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) geeft de kou geen kans en verlaagt het energiegebruik. De onkosten fluctueren rond de €1775 en je bespaart al snel €265 p/jaar. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Er wordt gewerkt met isolatiematerialen als chips, isolatiematrassen, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak zonder isolatie verliest veel warmte. De daken van de meeste (oudere) huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Sint-Jan kost zo’n €4950. Ben je zelf handig? Dan kost het circa €1030. De potentiële besparing ligt op €790 per jaar.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat een woning weer een frisse uitstraling krijgt. De eenmalige investering bedraagt €13500. Het rendement is grofweg €900 elk jaar opnieuw. Mag je de buitenkant niet veranderen? Bekijk dan eens de mogelijkheden van voorzetwanden aan de binnenkant plaatsen.

Andere veel voorkomende maatregelen

0kennen we nog meer alternatieve alternatieven. In onderstaande tekst benoemen we de interessantste mogelijkheden.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie schuur: Al je bezittingen warm en droog bewaren
 • Zolder isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Isolatie kruipruimte: Een droger huis krijg je sneller warm

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Sint-Jan (juni 2024)?

Ben jij op zoek naar een opllossing voor een structureel lagere energienota en tegelijk een energiezuinige wereld? Isoleren van een woning in Sint-Jan is dan misschien wel iets voor jou. Voor woningen gebouwd voor 2000 is de impact groot. De isolatie van een bestaande woning kan het aardgas verbruik beperken met +/- 2175 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €825 per 12 maanden. Op deze pagina vind je de totale prijs wanneer je dit laat doen door een isolatiespecialist in Sint-Jan. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan veel betaalbaarder.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw huis beschermen tegen kou of warmte is relatief goedkoop en het rendement wordt steeds beter. Heb je zelf wat geld over? Dan is dit een zeer interessante investering. Het rendement is overeenkomstig met een 6 procent spaarrente. Het isoleren van een dak heeft men terugverdien in +/- acht jaar. De spouwmuur kent een kortere tijd van vier jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€365
(€3150)
€715
(€5100)
€1070
(€9950)
Vloerisolatie€145
(€1400)
€185
(€1900)
€380
(€3100)
Spouwmuur€215
(€1100)
€600
(€2725)
€895
(€3225)
HR++ glas€200
(€2500)
€315
(€3725)
€390
(€4700)
isolatie sint-jan 8900

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Rockwool
 • Isover
 • NMC
 • Kingspan Unidek
 • Fermacell

FAQ m.b.t. het isolatiebedrijf in Sint-Jan?

Waarom juist nu mijn huis in Sint-Jan isoleren?

Een vakkundige woningisolatie draait uit op structureel lagere energiekosten bij een energieleverancier als Watz of Poweo, en is ook een heel duurzame keuze. Je verbruikt veel minder aardgas en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dat komt uiteindelijk neer op een aangenaam leefklimaat en ook een hogere woningwaarde. Vind jij het ook tijd voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

HR++ glas of triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Eveneens biedt het meer comfort: geen tocht of kou rondom de ramen en zeg maar dag tegen al die condens. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3650, waarbij u een besparing realiseert van €255, ieder jaar weer. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Schets voor jezelf de situatie hoe de actuele isolatie situatie er in huis is en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Vraag een warmtescan aan. Zo analyseert u op welke plekken warmte vrijkomt en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene stap is aantrekkelijker dan de andere. Experts adviseren om – indien nodig – te beginnen met de spouwmuur, vloer/bodem, dak en HR++ glas.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen warmte of kou , maar is het gewoon te duur? Grootse investeringen zoals gevel-, dak of vloerisolatie moet je niet onderschatten, dit is iets voor een vakman. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering kun je al veel winst behalen. Wat veel toegepast wordt is kieren en naden dichten, tochtstrips plaatsen, radiatorfolie integreren en plafonds afwerken met klimaatfolie.


Handige isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen verschillende soorten materialen. Op deze pagina check je een korte omschrijving van veel gebruikte types. Goed verkrijgbaar bij de grote Vlaamse bouwmarkten als Hubo, Big Mat, Handy Home, Brico, Gamma, Dema. Erkende merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: een van de meest populaire gebruikte materialen
 • PUR: wordt niet opgegeten door muizen
 • PIR: goede thermische werking
 • Tempex / EPS: is niet gevoelig voor vocht
 • Glaswol: goedkoper dan steenwol
 • Steenwol: groot watervast vermogen
 • XPS: zeer diverse toepasbaarheid

Informatie over isolatiepremie in Ieper

Met behulp van de premies van de gemeente wordt jouw woning van isolatie voorzien nog leuker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? Deze welbekende energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Dat werkt als volgt:

 • Netwerkbeheerder Fluvius komt jou tegemoet met een speciale premie.
 • Bekijk energiesparen.be (voor heel Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Ieper in dit verhaal kan kan doen.
 • Ga je het dak vervangen en direct isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Isolatieplannen met de buren? Vanaf tien huizen in dezelfde straat / gemeente kan je ook nog eens een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw huidige woning binnen 5 jaar op ten minste 3 locaties isoleert kun je aanspraak doen op een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals de zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of een biomassaketel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ieper
Het is overduidelijk: je kunt besparen op de energiekosten met isoleren van dak, gevel of vloer. Maar, als de energierekening naar beneden moet, moet je eerst wel investeren. Als je niet over de financiële middelen beschikt kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een interessante lening van max. €15.000 tegen 0% rente bedoeld voor de kwetsbare inwoners. Val jij niet onder deze doelgroep? Er zijn ook groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direkt stappen ondernemen? Met behulp van het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Sint-Jan wat matcht met jouw soort woning.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Uitgangspunt

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? In welk jaar is het huis gebouwd, en achterhaal ook zeker welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan kom je erachter wat er aan warmte weglekt. Denk bijvoorbeeld aan dubbel glas, verouderde muren of een verouderd dak. Men is aan het juiste adres bij de isolatiedeskundige in Sint-Jan voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Bedenk altijd: het resultaat van de woningisolatie is vele malen hoger dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Prijzen vergelijken

  Ben je er achter gekomen waar de aandacht naar uit moet gaan? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Sint-Jan. Vergelijk rustig een aantal offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  In de basis moet je kijken naar de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze stappen dragen bij aan een gezond leefklimaat en verlagen het energiegebruik. De volgorde van maatregelen bepaal jij aan de hand van je beschikbare financiën.

 5. Slim ventileren

  In een degelijk geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Installeer slimme ventilatie. Het vraagt wel wat stroom, maar het is erg belangrijk voor een comfortabele leefomgeving. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment