Woning isoleren Vlamertinge

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Vlamertinge? Grondige isolatie leidt tot veel minder energieverbruik. Woon je in een wat ouder huis? Middels relatief eenvoudige maatregelen zoals isolatie van de vliering of isolerende raamfolie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er veel mogelijkheden met een aantrekkelijke terugverdienperiode. Hierna vind je uiteenlopende informatie over isolatie Vlamertinge. Je kunt denken aan zaken als spouwmuurisolatie en koudeval. Hoe kan ik isoleren en besparen? Dien een aanvraag in voor een persoonlijk plan van aanpak inclusief kosten. isolatiebedrijven-vlamertinge-8908

 • Forse besparing mogelijk
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Goed bezig voor het milieu
 • Ook akoestische isolatie
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieWest Vlaanderen
GemeenteIeper
Postcode8908
Gasverbruik23.210 kWh
Stroomverbruik3485,45886213302 kWh
Gemiddelde energierekening€175,13

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Kan de isolatie van jouw huis ook beter? Als dat het geval is verlies je de warmte van je CV door de vloer of dak naar buiten. Daar moet dan echt wat aan gedaan worden. Besteed hier dus aandacht aan. Nieuwbouwwoningen met een goed energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat een stuk minder. Alsnog isoleren leidt tot lagere energielasten, leidt tot minder CO2 uitstoot, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op isolatiespecialisten.be tref jij de meest populaire toepassingen om een woning in Vlamertinge te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de ruimte van zo’n 4 tot 6 centimeter tussen een binnenmuur en een buitenmuur. Deze lege ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Jouw huis houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een gezond leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Vlamertinge kan erg voordelig (plusminus € 860 voor een rijtjeshuis) en je bespaart op de energierekening, tot wel €205 (jaarlijkst, prijzen juni 2024).

Vloerisolatie
De vloer isoleren (plus evt. de kelder) geeft de kou geen kans en veel lagere gaskosten. De kosten liggen rond €1600 en het resultaat is zo’n €215 op jaarbasis. De meest geschikte manier is aan de hand van spuitwerk in de kruipruimte. Een prima oplossing als je kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Isolatiematerialen die worden gebruikt zijn isolatiechape, EPS parels, vloerisolatieplaten, PUR schuim. Dit is qua rendement beter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht resulteert in onnodige energiekosten. De meeste daken zijn matig geïsoleerd. De meeste woningeigenaren kunnen hier dus nog flink wat besparen. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Vlamertinge kost +/- €5500. Doe je het zelf? Dan betaal je alleen de materialen van €1020. De besparing loopt op tot €750 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
Een gevel isoleren is mogelijk vanaf de buitenkant en binnenkant. Je woning houdt de warmte binnenboord. Het leefcomfort wordt zo een stuk aangenamer. In verhouding tot spouwmuurisolatie wel kostbaarder. Een belangrijk voordeel is dat je een dikkere laag kunt aanbrengen en dat de buitenmuur meteen groot onderhoud krijgt. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12300. Hiermee bespaar je ong. €790 p/jaar. Mag je de buitenkant niet veranderen? Je kunt dan kiezen voor de muren van binnenuit isoleren met speciale voorzetwanden.

Welke mogelijkheden zijn er verder?

Verder onderscheiden we nog meer aantrekkelijke opties. In het volgende overzicht vermelden we de meest populaire vormen.

 • Isolatie van garage: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Isolatie van schuur: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Zolder-isoleren: Bespaar 25% – 30% op energiekosten
 • Dakkapel-isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte isolatie: Een droger en behaaglijk huis

Wat zijn de kosten van isolatie in Vlamertinge (juni 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota of bijdragen aan een energiebewuste maatschappij? Isoleren van een woning in Vlamertinge kan hier direct aan bijdragen. Bij oude én nieuwere woningen is de impact groot. Het isoleren van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2225 m3. De potentiële energiebesparing is dan liefst €925 (jaarlijks). Op deze website vind je de kosten (bij benadering) zodra in zee gaat met een isolatiespecialist in Vlamertinge. Wil je zelf werkzaamheden uitvoeren? De kosten zijn dan erg interessant.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
De woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en de investering verdien je steeds sneller terug. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement komt overeen met een 4 procent spaarrente. Het dak isoleren verdien je terug in zo’n 8 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar 5 jaar. Onderstaand vind je een paar voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per werkzaamheden tref je de besparing in euro en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€385
(€4050)
€865
(€5450)
€940
(€9100)
Vloerisolatie€135
(€1150)
€290
(€2150)
€305
(€3350)
Spouwmuur€335
(€1250)
€570
(€2500)
€805
(€3075)
HR++ glas€220
(€2875)
€285
(€3500)
€440
(€5275)
isolatie vlamertinge 8908

Gangbare Isolatiemerken:

 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Bauder
 • Borgh
 • Simson

Actuele vragen omtrent het isolatiebedrijf in Vlamertinge?

Waarom moet ook ik mijn huis in Vlamertinge isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent lagere stookkosten bij een energieaanbieder als Engie en Comfort Energy, en is ook een heel duurzame keuze. Je hebt veel minder aardgas nodig om te verwarmen en de CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Dat houdt vervolgens in: een optimaal leefklimaat en een hogere woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Ramen vervangen voor HR++ glas?

HR++ glas & triple glas isoleert wel twee keer zo goed dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: geen tocht en kou bij de ramen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3325 en geeft een besparing van €350 p/jaar. Ga je toch al jouw kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op innovatieve isolerende kozijnen inclusief driedubbel (triple) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Breng eerst in kaart wat op dit moment al geïsoleerd is, en welk materiaal hiervoor is gebruikt. Doe een warmtescan. Hierdoor kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn en wat de quick win zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene maatregel is aantrekkelijker dan de andere. De meeste winst valt te behalen rondom triple glas, het dak, de vloer en spouwmuur.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Wil je de woning beschermen tegen kou of warmte , maar heb je geen financiële ruimte? Grote investeringen zoals isolatie van vloer, gevel of dak kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Maar misschien ben je zelf ook handig? Met minimale investeringen kun je al veel winst behalen. Grote winst valt te behalen met kieren en naden dichten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Populaire isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen allerlei materialen. Hierna ontdek je praktische info over het huidige assortiment. Goed verkrijgbaar bij bekende bouwmarkten als Dema, Brico, Handy Home, Mr. Bricolage, Gamma, Hubo. De beste merken zijn Isover, Kingspan of Rockwool.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: het is goed waterafstotend
 • PIR: gemakkelijk te bewerken (zagen of snijden)
 • Tempex / EPS: heeft een zeer hoge isolatiewaarde
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: aantrekkelijke prijs per m2
 • XPS: hogere druksterkte en een gesloten celstructuur

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Ieper

Door gebruik te maken van de premies die de gemeente verstrekt wordt je woning isoleren nog verleidelijker. Heb ik recht op subsidie? De energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Onderstaand vind je e.e.a. samengevat:

 • De Vlaamse netbeheerder Fluvius ondersteunt isolatieprojecten met een premie van €15 per vierkante meter.
 • Surf naar energiesparen.be (een initiatief vanuit Vlaanderen) om te kijken wat de gemeente Ieper op dit vlak doet.
 • Is je dak aan vervanging toe, en wil je het isoleren? Als je voldoet aan de voorwaarden ondersteunt Wonen Vlaanderen dit met de renovatiepremie.
 • Een grootschalig isolatieproject in de straat? Bij minimaal 10 woningen in 1 gemeente of straat heb je recht op de burenpremie.
 • Indien je jouw bestaande huis isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een aantrekkelijke totaalrenovovatieobonus
 • Bij het installeren van duurzame producten als een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kun je een beroep doen op een royale energiepremie.

Energielening via Energiehuis Ieper
Het is onmiskenbaar: je kunt enorm besparen met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als het nu gewoon te duur is kan je een afspraak maken bij het lokale Energiehuis: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% speciaal voor de prioritaire of kwetsbare doelgroep. Relevante alternatieven zijn groene leningen zoals KBC groene energie- en veiligheidslening, Record Credits energiekrediet, Cetelem ecologische Renovatielening, Belfius Bank groene renovatielening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Direct aan de slag? Gebruikmakend van de uitleg die hierna komt bouw jij het isolatieplan Vlamertinge wat matcht met jouw ideaalplaatje.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Nulmeting

  Kijk kritisch naar de huidige r-waarden. In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed wat er reeds is uitgevoerd. Door middel van een warmtescan kom je erachter waar eventuele luchtlekken zijn. Het kan gaan om dun (tochtig) glas, ouderwetse muren of lekkages. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Vlamertinge voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat is het budget? Jouw dak behandelen is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk altijd: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. Je hebt jouw investering dus snel weer terug.

 3. Aanbieders vergelijken

  Ben je er achter waar de aandacht naar uit moet gaan? Probeer altijd meerdere regionale isolatiebedrijven in Vlamertinge. Vergelijk altijd meerdere offertes. Dat kan zeker geld opleveren.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Start altijd met de vloer, spouwmuur, dak en optioneel HR++ of triple glas. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en structureel lagere energielasten. De volgorde van maatregelen is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventileren voor frisse lucht

  In een correct geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezonde luchtkwaliteit. Zorg dus voor een goede ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is van wezenlijk belang voor een optimaal wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, of ramen met ventilatiestrips. Speciale energiezuinige ventilatiesystemen zijn ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment