Woning isoleren Wihéries

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Zoek je een bedrijf voor huis isoleren in Wihéries? Grondige isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? D.m.v. een investering zoals je dak isoleren en tochtwering ga je naar een significant lagere energierekening. Ook in een wat nieuwer huis zijn er tal van opties die financieel erg interessant zijn. Op deze pagina ontdek je handige informatie over isolatie Wihéries. Je leest uitvoerig over thema’s als HR++ glas en houten vloer isoleren. Direct actie ondernemen? Dien een aanvraag in en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-wiheries-7370

 • Je energierekening gaat omlaag
 • Een prettig wooncomfort
 • CO2 uitstoot beperken
 • Snel te plaatsen
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieHenegouwen
GemeenteDour
Postcode7370
Gasverbruik21.810 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€165,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Is de isolatie van je woning in slechte conditie? Als dat het geval is zal er veel warmte ontsnappen door bijvoorbeeld muren of het dak naar buiten. Erg zonde van de energiekosten! Zorg dat de warmte binnen blijft. Nieuwe huizen met een hoger energielabel zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot ongeveer 1990) is dit een stuk minder op orde. De woning aanpakken resulteert in een lagere energierekening, is goed voor het milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Verderop vind je de populairste werkzaamheden om jullie woning in Wihéries te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Met een spouw wordt bedoeld: de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit holle gedeelte is mogelijk op te vullen met isolatiemateriaal. Een huis gaat zuiniger om met de warmte in huis en faciliteert een comfortabel wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Wihéries is aantrekkelijk (vanaf zo’n € 750 voor rijtjeshuizen) en het bespaart je al gauw €225 (jaarlijkst, prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Een vloer isoleren (incl. de eventuele kelder) voorkomt dat warmte kan ontsnappen en flink lagere energiekosten. De tarieven zijn ongeveer €1950 en de winst ligt rond de €260 elk jaar opnieuw. De beste aanpak is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiematrassen, vloerisolatieplaten, EPS parels, isolatiechape. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is ontzettend zonde. Het gros van de daken zijn matig geïsoleerd. Het loont om dit te verbeteren. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Wihéries kost ongeveer €5900. Doe je het zelf? Dan betaal jij ongeveer €1080. Je hebt veel minder stookkosten en bespaart tot wel €810 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Het huis kan de warmte in de winter binnen houden en in de zomer buiten houden. Er zit eigenlijk een dikke jas omheen. Het is duurder dan spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €11600. Hiermee bespaar je ongeveer €770 p/jaar. Wordt dit verboden door de gemeente? Wat ook interessant is, is gebruik maken van speciale voorzetwanden.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Ook noemen we allerlei populaire werkzaamheden. In het gedeelte hierna vermelden we de meest toegepaste vormen.

 • Garage-isoleren: Ideaal als klushok of hobbykamer
 • Schuur isoleren: Verander je schuur in een aangenaam klushok
 • Isolatie zolder: Meer wooncomfort en minder geluidsoverlast
 • Dakkapel-isoleren: Direct besparen op stookkosten
 • Kruipruimte isoleren: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Wihéries (februari 2024)?

Wil je streven naar een structureel lagere energienota en natuurlijk een CO-2 reducerende toekomst? Isoleren van jouw huis in Wihéries is dan een uitstekende oplossing. Bij oude én nieuwere woningen kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning kan aardgas besparen tot gemiddeld 2300 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €1025 per jaar, ieder jaar opnieuw. Op isolatiespecialisten.be kijken we naar de totale prijs in het geval je dit laat doen door een isolatiespecialist in Wihéries. Kan je zelf goed klussen? Dan zijn de tarieven erg interessant.

Met welke terugverdientijd moet ik rekening houden?
Jouw woning beschermen tegen kou of warmte is een betaalbare manier om energiekosten te besparen en het rendement wordt steeds beter. Beschik jij over voldoende geld? Begin dan maar met afwegen. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Een dak isoleren kan terugverdiend worden in negen jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts zes jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per werkzaamheden zie je de geschatte opbrengst en vind je cursief de verwachte investering.


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€525
(€3200)
€775
(€7400)
€1080
(€9600)
Vloerisolatie€115
(€1100)
€235
(€2500)
€335
(€3400)
Spouwmuur€175
(€1575)
€480
(€2425)
€905
(€3625)
HR++ glas€225
(€2650)
€300
(€3350)
€380
(€5000)
isolatie wiheries 7370

Erkende Isolatiemerken:

 • HPX
 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Recticel
 • Knauf Insulation

Wat jij moet weten over het isolatiebedrijf in Wihéries?

Waarom moet ook ik mijn huis in Wihéries isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energiebedrijf als Essent of Wase Wind, en is ook een heel duurzame keuze. Concreet: minder aardgas gebruik en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een aangename leefomgeving en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook aan de slag met isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom is HR++ glas zo goed?

HR++ glas en triple glas isoleert vele malen beter gemiddeld dubbel glas (laat staan enkel). Je kunt de warmte nog beter binnenshuis houden waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Mede merkt men een verbeterd comfort in huis: geen koude tocht in de buurt van de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Daarnaast werkt het ook als geluidswerend glas. De tarieven van HR++ glas ramen zijn +/- €3350 en dat bespaart tot €300, ieder jaar weer. Kozijnen vervangen? Dan kan je het beste meteen overstappen op hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isolatie aanbrengen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en met welk materiaal dat is gedaan. Voer een warmtescan uit. Hierdoor ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en waar de focus op moet liggen. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom spouwmuur, HR++/triple glas, vloer en het dak.

Kan ik mijn woning zelf isoleren?

Wil je graag je woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Uitvoerige onderhoudswerkzaamheden als isolatie van dak, gevel of vloer kunnen beter uitgevoerd worden door profs. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, het plaatsen van tochtbanden of tochtstrips, toevoegen van radiatorfolie en klimaatfolie voor plafond.


Soorten isolatiematerialen

Isolatiebedrijven voeren werkzaamheden uit met verscheidene materialen. Onderstaand ontdek je nuttige informatie over veel toegepaste manieren. Te koop bij grotere bouwmarkten als Handy Home, Gamma, Hubo, Mr. Bricolage, Big Mat, Brico. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: gemakkelijk en snel aan te brengen
 • PUR: hecht niet goed op natte ondergrond
 • PIR: zeer lage lambdawaarde en dus hoge rd-waarde
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: gemakkelijk te verwerken
 • Steenwol: unieke spouwplaten te bestellen
 • XPS: zeer lange levensduur en hoge isolerende werking

Aanvragen van isolatiepremie in Dour

Met behulp van een speciale premie wordt een huis isoleren aantrekkelijker. Kan ik een deel van de kosten terugvragen in de vorm van een subsidie? De energiepremie is er op meerdere niveau’s. In de onderstaande opsomming tref je meer info:

 • Een aantal netbeheerders in België helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en check wat de gemeente Dour voor jou kan doen.
 • Onderhoud nodig aan het dak, en kies je meteen voor isolatie? In dat geval is er ook nog een renovatiepremie vanuit Wonen Vlaanderen.
 • Isolatieplannen met de buren? Bij een minimum van 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente is er de speciale burenpremie.
 • Als je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) kun je een beroep doen opeen zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor duurzame verwarmingsbronnen als een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Dour
Het is evident: je kunt fors besparen met isoleren van vloer, dak of gevel. Echter, wanneer je kosten wilt besparen moet je eerst wel investeren. Als je onvoldoende budget hebt dan kan een lokaal Energiehuis helpen: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente bedoeld voor de meest kwetsbare inwoners. Alternatieve regelingen zijn de groene leningen zoals Beobank ecokrediet, Crelan eco Energy, AXA Bank energy@home, bpost bank energie lening.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan voor jouw woning

Jouw woning aanpakken? Op basis van de adviezen van onze specialisten bouw jij je eigen isolatieplan Wihéries wat dan voldoet aan jouw wensen.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Wat is de stand van zaken?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan achterhaalt u waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld dun (tochtig) glas, traditionele muren of rotte kozijnen. Informeer bij de isolatiedeskundige in Wihéries voor deskundig advies.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Werkzaamheden uitvoeren aan het dak is veel duurder dan een spouw of vloer. Bedenk altijd: de besparing die je realiseert met woningisolatie is vele malen hoger dan de spaarrekening. De kosten heb je binnen een paar jaar weer terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de focus moet liggen? Vraag prijzen op bij betrouwbare isolatiebedrijven in Wihéries. Probeer altijd minimaal 2 offertes op te vragen. Dan weet jij wat een goede prijs is.

 4. Isoleren van dak, spouw, vloer en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de spouwmuur, dak, vloer/bodem en het plaatsen van HR++ glas. Deze vier onderdelen bieden jou een comfortabel wooncomfort en veel minder stookkosten. Wat je als eerste doet heeft vooral te maken met het budget.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan er een ongezonde atmosfeer ontstaan. Investeer in een gedegen ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is essentieel voor een optimaal wooncomfort. Onder andere via mechanische ventilatie (MV), en unieke strips voor ventilatie. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een WTW, ventilatiewarmtepomp of balansventilatie.

Leave a Comment