Woning isoleren Thulin

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Thulin? Goed toegepaste isolatie kan jouw energieverbruik flink verminderen. Is er nog nauwelijks isolatie aanwezig in jouw huis? Middels haalbare maatregelen als dakisolatie en buisisolatie gaat je gasverbruik flink omlaag. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er interessante mogelijkhedendie ontzettend rendabel zijn. Hierna bekijk je uitgebreide informatie over isolatie Thulin. We gaan aan de slag met thema’s als kieren dichten en lambda waarde. Direct actie ondernemen? Gebruik hiervoor ons handige formulier en je ontvangt een offerte / isolatieplan op maat. isolatiebedrijven-thulin-7350

 • Snelle terugverdientijd
 • Bescherm tegen vocht
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Vaak binnen 1 dag aangebracht
 • Flinke toename woningwaarde

ProvincieHenegouwen
GemeenteHensies
Postcode7350
Gasverbruik21.780 kWh
Stroomverbruik3590 kWh
Gemiddelde energierekening€171,53

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Waar kan ik het beste beginnen met isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verdwijnt een groot deel van de warmte onnodig via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Houd de warmte in huis. Nieuwbouwwoningen met een gunstig energielabel (A of B) zijn grondig geïsoleerd. Bij bestaande bouw (bouwjaar t/m 1982) is er vaak nog weinig gebeurd. Het maken van een isolatieplan zorgt ervoor dat je minder voor energie betaald, leidt tot minder CO2 uitstoot, en heeft een uitstekend rendement. Op deze website check je de interessantste stappen om je woning in Thulin te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Beschrijving van een spouw: de ruimte tussen de binnenmuur en de buitenmuur van de woning. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal. Jouw huis is in staat om de warmte beter vast te houden, en dat resulteert in een gezond wooncomfort. Spouwmuur isoleren in Thulin kan zeer goedkoop (gemiddeld zo’n € 900 voor een rijtjeshuis) en het bespaart flink geld, tot wel €255 per 12 maanden (kosten februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor een warmere en drogere vloer en veel lagere gaskosten. De onkosten variëren rond €1850 en je bespaart op de energierekening, tot wel €190 p/jaar. De meest geschikte manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte goed bereikbaar is (minimaal 35 cm). Denk hierbij aan isolatiematerialen zoals isolatiechape, isolatiematrassen, chips, EPS parels. Het is minder effectief te kiezen voor bodemisolatie.

Dakisolatie
Een slecht geïsoleerd dak maakt dat er veel energie verloren gaat. Veel van de Belgische daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is aan te raden hier iets aan te doen. Je dak plus plafond laten behandelen door een aannemer voor isolatie in Thulin kost om en nabij de €5250. Dit zelfstandig uitvoeren? Hiervoor betaal je stukken minder, €1230. Het rendement is al snel €840 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Het is een extra schil om uw woning. Dit is wel duurder i.v.m. spouwmuurisolatie. Een belangrijk voordeel is dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je huis weer geheel nieuwe muren heeft. De eenmalige investering bedraagt €11000. Hiermee bespaar je grofweg €750 elk jaar opnieuw. Wordt dit verboden door de gemeente? Je kunt dan kiezen voor aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Andere populaire vormen

Als aanvulling op bovenstaande noemen we nog een aantal rendabele vormen. In het gedeelte hierna bediscussiëren we de meest aantrekkelijke opties.

 • Garage isolatie: Altijd een warme garage
 • Schuur isolatie: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Isoleren zolder: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Extra warmte in de slaapkamer
 • Isolatie kruipruimte: Zorgt voor minder huisstofmijt

Wat zijn de kosten van isolatie in Thulin (februari 2024)?

Wil jij een structureel lagere energienota en uiteraard een groenere gemeenschap? Isoleren van een huis in Thulin is dan iets waar je zeker over na moet denken. Voor vrijwel elk type woning valt er veel te krijgen. De isolatie van een oude woning betekent wel een aardgas besparing van 2100 m3. Dat komt neer op €1100 (jaarlijks). Op ons isolatie portaal check je de totale kosten als je dit uitbesteed aan een isolatiespecialist in Thulin. Ben jij zelf een handige klusser? Dan zijn de prijzen veel aantrekkelijker.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen kou of warmte is enorm populair en goedkoop en is voor de lange termijn zeer rendabel. Is er budget voor een duurzame investering? Dan heb je zeker wel geluk. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 4 procent. Dak-isolatie kan terugverdiend worden in 8 jaar. Bij de spouwmuur is dat slechts 5,5 jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per doel zie je de geschatte opbrengst en wat de tarieven zijn (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieTussenwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€325
(€3350)
€825
(€7250)
€1080
(€8600)
Vloerisolatie€150
(€1100)
€255
(€2400)
€320
(€3500)
Spouwmuur€270
(€1350)
€740
(€2725)
€845
(€3675)
HR++ glas€230
(€2025)
€310
(€3025)
€400
(€4675)
isolatie thulin 7350

Betrouwbare Isolatiemerken:

 • Borgh
 • IKO enertherm
 • Fermacell
 • Knauf Insulation
 • Ursa

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Thulin?

Waarom zou ik mijn woning in Thulin isoleren?

Een grondige woningisolatie betekent een lagere energienota bij een maatschappij als Eneco of Wase Wind, en is bovendien een groene investering. Het aardgas gebruik gaat omlaag en daarnaast gaat de CO2 uitstoot omlaag. Dit betekend concreet een optimale leefomgeving en een beter energielabel en dus hogere woningwaarde. Wil jij jouw woning voordelig isoleren? Start dan altijd met het vergelijken van verschillende offertes.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas isoleert significant beter dan dubbel of enkel glas. Er is minder sprake van warmteverlies waardoor je profiteert van een lagere energierekening. Bovendien merkt men een verbeterd comfort in huis: kieren en tocht worden voorkomen en weinig tot geen condensvorming meer. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3975, waarbij u een besparing realiseert van €320 op jaarbasis. Was je al van plan om kozijnen te vervangen? Kies dan meteen voor moderne isolerende kozijnen met daarin triple / driedubbel glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Schets voor jezelf de situatie welke isolatie technieken er in de woning zijn gebruikt en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Doe een warmtescan. Vandaar check je wat er aan warmte weglekt en wat de eerste stappen dus zijn. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene optie is aantrekkelijker dan de andere. De meest rendabele onderdelen zijn de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je huis beschermen tegen kou of warmte , maar heb je onvoldoende budget? Ingrijpende onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van dak, gevel of vloer zijn beter te doen door specialisten / bedrijven. Maar je kunt klein beginnen. Met kleine budgetten zijn eenvoudige aanpassingen te doen. Populaire vormen zijn naden en kieren dichtmaken, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie integreren en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven nuttigen heel wisselende materialen. Op deze website bekijk je een beknopte omschrijving veel gebruikte types. Te koop bij populaire bouwmarkten als Big Mat, Mr. Bricolage, Brico, Dema, Hubo, Gamma. Kies een A-merk zoals Rockwool, Kingspan of Isover.

 • Isolatieplaten: ideaal voor muren en daken
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: hoge duurzaamheid en de brandveilige kwaliteit
 • Glaswol: de glaswolplaten zijn makkelijk te bevestigen
 • Steenwol: goede akoestische kenmerken
 • XPS: ruim toepassingsgebied en hoge r-waarde

Informatie over isolatiepremie in Hensies

Door te profiteren van de huidige premies worden investeringen in de woning zeker interessanter. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De royale energiepremie is beschikbaar via een aantal organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een aantal netbeheerders in België 0
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Hensies voor jou kan doen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Wonen-Vlaanderen komt jou mogelijk tegemoet met een renovatiepremie.
 • Isoleren met de hele buurt? Bij minstens 10 woningen kan je je intekenen voor de burenpremie.
 • Als je een bestaande woning van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een forse totaalrenovovatieobonus (tot wel €4.750).
 • Wanneer je bewust kiest voor onder andere een warmtepomp, zonnepanelen, een biomassaketel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hensies
Het is duidelijk: de energierekening kan flink omlaag met het isoleren van je woning. Maar onderschat niet, wanneer je kosten wilt besparen moet je soms eerst flinke kosten maken. Als het nu gewoon te duur is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) met een rente van 0% opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als BNP Paribas Fortis energiekrediet, Crelan eco Energy, Belfius Bank groene renovatielening, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ben jij enthousiast? Door middel van het advies hieronder creëer je een isolatieplan Thulin wat matcht met jouw specifieke situatie.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Basissituatie

  Hoe zit het met de r-waarden van uw huis? Bepaal de leeftijd van de woning en bekijk altijd goed welke onderdelen als zijn aangepakt. Dankzij een warmtescan ontdekt u waar eventuele luchtlekken zijn. Bijvoorbeeld warmtedoorlatend glas, oude muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Thulin voor een vrijblijvend adviesgesprek.

 2. Bepaal het budget

  Naar welke tarieven kijk je? Een actie aan het dak is in vergelijking met de vloer veel duurder. Het leuke is: de opbrengst van woningisolatie is veel lucratiever dan het geld op een spaarrekening zetten. De investering is dus snel terugverdiend.

 3. Aanbieders vergelijken

  Weet je waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse erkende isolatiebedrijven in Thulin. Beperk je niet tot 1 aanbieder. Zo heb je altijd een goede prijs.

 4. Isoleren van dak, ramen, spouw en vloer.

  Standaard begint men met de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze vormen leiden tot een prettige leefomgeving en verlagen het energiegebruik. Wat je als eerste aanpakt is afhankelijk van de hoeveelheid geld dat je wilt uitgeven.

 5. Ventilatie

  In een solide geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Implementeer slimme ventilatie. Dit kost wel stroom, maar het is cruciaal een optimaal binnenklimaat. Via toepassingen als mechanische ventilatie (MV), of ramen met ventilatiestrips. Tegenwoordig wordt er ook steeds meer gebruik gemaakt van een ventilatiewarmtepomp, balansventilatie of een WTW.

Leave a Comment