Woning isoleren Montignies-Sur-Roc

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Montignies-Sur-Roc? Degelijke isolatie zorgt voor een flinke energiebesparing. Woon je in een wat ouder huis? Middels een investering als de binnengevel isoleren en dakkapel isoleren heb je een veel lagere energierekening. Ook als je in een huis van 1999 of nieuwer woont zijn er tal van opties die ontzettend rendabel zijn. Op deze pagina ontdek je belangrijke informatie over isolatie Montignies-Sur-Roc. We bespreken vraagstukken over isolatie van de gevel en glaswol. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Schets jouw situatie en ontvang een voorstel met kosten en verwachte opbrengsten. isolatiebedrijven-montignies-sur-roc-7387

 • Structureel lagere energiekosten
 • Een comfortabel wooncomfort
 • CO-2 uitstoot beperken
 • Dempt lawaai van buren of straat
 • Minder last van stijgende energieprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteHonnelles
Postcode7387
Gasverbruik21.910 kWh
Stroomverbruik3355 kWh
Gemiddelde energierekening€166,78

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe kan ik mijn woning laten isoleren?

Heb je een matig geïsoleerde woning? Dan verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Simpele aanpassingen hebben veel effect. Huizen gebouwd na 2000 met een energielabel A of B zijn goed geïsoleerd. Bij oude huizen (van 1980 of nog ouder) is dat veel minder het geval. Starten met isolatie heeft direct effect op de energierekening, draagt bij aan een beter milieu, en kent een relatief korte terugverdienperiode. Op deze website achterhaal jij de meest populaire methodes om jouw woning in Montignies-Sur-Roc te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is de open ruimte tussen de twee delen van “een gespleten muur”. Dit wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Het woonobject houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen en dat resulteert in een prettig leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Montignies-Sur-Roc kan zeer goedkoop (vanaf plusminus € 940 voor een kleine woning) en je bespaart op de energierekening, tot wel €250 per jaar (tarieven februari 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en zorgt voor een laag energietarief. De tarieven fluctueren rond de €1950 en het bespaart circa €270, ieder jaar weer. De eenvoudigste manier is het van onderaf werken in een kruipruimte. Let op: dit kan alleen als je kruipruimte voldoende hoog is (35 cm). Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals vloerisolatieplaten, EPS parels, PUR schuim, isolatiechape. Deze vorm is interessanter dan bodemisolatie.

Dakisolatie
Een dak waar geen isolatie is aangebracht is een enorme energieverspiller. De daken van de meeste huizen zijn alleen in de basis geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Het dak (en plafond) verbeteren door een aannemer voor isolatie in Montignies-Sur-Roc kost doorgaans €4900. Ben je zelf handig? Hiervoor betaal je stukken minder, €1170. Je bespaart elk jaar op de energiekosten, tot wel €820 elk jaar opnieuw.

Gevelisolatie
De gevel isoleren kan zowel aan de binnenkant als buitenkant. Een woning houdt de warmte binnenboord. Het is een extra schil om uw woning. De kosten liggen hoger dan spouwmuurisolatie. De pluspunten zijn dat het nóg beter de kou/warmte weert en dat je buitenmuren zijn weer als nieuw. De eenmalige investering bedraagt €11100. Hiermee bespaar je zo’n €890 op jaarbasis. Mag je niets aan de buitenkant doen? Een alternatief is het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

Overigens zijn er allerlei mogelijke alternatieven. In de volgende paragraaf bespreken we de populairste vormen.

 • Garage isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren schuur: Verander koude schuur in een warme hobbykamer
 • Zolder-isoleren: Geen last van opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel-isoleren: Geen verlies van warmte meer
 • Kruipruimte-isoleren: Minder kans op pissebedden of muggen in huis

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Montignies-Sur-Roc (februari 2024)?

Willen jullie ook minder hoge energiekosten en tegelijkertijd een milieuvriendelijke wereld? Isoleren van jouw huis in Montignies-Sur-Roc kan hier uitkomst bieden. Voor woningen gebouwd voor 2000 zijn de effecten soms enorm. Het isoleren van een ouder huis betekent wel een aardgas besparing van 2950 m3. In termen van euro’s komt dat neer op €875 per jaar, ieder jaar opnieuw. Hieronder ontdek je de uiteindelijke kosten als je het laat doen door een isolatiespecialist in Montignies-Sur-Roc. Heb je zelf verstand van verbouwen? Dan zijn de totale kosten veel betaalbaarder.

Wat is de geschatte terugverdientijd?
Je woning beschermen tegen warmte of kou is enorm populair en goedkoop en de terugverdientijd wordt steeds korter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan heb je zeker wel geluk. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Dakisolatie kan terugverdiend worden in negen jaar en voor een spouwmuur is dat maar vijf jaar. Bijgaand een aantal voorbeelden van de terugverdientijd in België. Per type kan jij kijken hoeveel het oplevert en tonen we de geschatte kosten (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Soort isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€495
(€3950)
€585
(€5800)
€1230
(€9450)
Vloerisolatie€155
(€1300)
€280
(€2350)
€385
(€3000)
Spouwmuur€305
(€925)
€520
(€1925)
€940
(€3450)
HR++ glas€215
(€2900)
€320
(€3350)
€445
(€4450)
isolatie montignies-sur-roc 7387

Actuele Isolatiemerken:

 • Unilin
 • Bauder
 • HPX
 • IKO enertherm
 • Illbruck

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Montignies-Sur-Roc?

Waarom zou ik mijn woning in Montignies-Sur-Roc isoleren?

Een goede woningisolatie draait uit op een lagere gas- en stroomrekening bij een energieaanbieder als Essent en Wase Wind, en is goed voor het milieu. Het aardgas gebruik gaat omlaag en je CO2 vervuiling is minder. Het gevolg daarvan is een prettig klimaat in huis en een hogere woningwaarde. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Ga dan direct offertes vergelijken.

Waarom kiezen voor HR++ glas?

HR++ glas en triple glas heeft een betere isolerende werking dan het dubbel glas (of enkel glas). De warmte blijft optimaal behouden waardoor je minder hoeft te stoken. Bovendien zal het comfort hoger worden: kieren en tocht worden voorkomen en ook van condens zul je geen last meer hebben. Bijkomstig voordeel is dat minder last van geluidsoverlast hebt. Aanschaffen van HR++ glas ramen kan al vanaf €3950 en besparen tot €235 elk jaar opnieuw. Kozijnen vervangen? Dan is het handig om direct te kiezen voor speciale isolerende kozijnen met geïntegreerd triple – driedubbel – glas.

Waar in mijn huis moet ik beginnen?

Ga eerst eens na wat er geïsoleerd is, en op welke manier en met welk materiaal dat is gedaan. Bekijk de warmtescan. Zo kom je erachter waar de meeste warmte ontsnapt en wat de snelle winsten zijn. Hierin is geen vaste volgorde. Sommige werkzaamheden zijn kostbaarder dan het alternatief. De meeste winst valt te behalen rondom HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat kan ik zelf aan isolatie doen?

Direct de woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je weinig financiële middelen? Diepgaande onderhoudswerkzaamheden zoals isoleren van vloer, gevel of dak moet je laten uitvoeren door vakmannen. Maar je kunt zelf ook de handen uit de mouwen steken. Met een kleine investering is makkelijk rendement te halen. Waar moet ik aan denken? Nou, bijvoorbeeld het aanpakken van naden en kieren, tochtbanden of tochtstrips plaatsen, radiatorfolie bestellen en toepassen van klimaatfolie of plafonds.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven gebruiken velerlei geschikte materialen. Onderstaand vind je kort & bondige info over de opties / soorten en toepassingen. Te koop bij erkende bouwmarkten als Big Mat, Brico, Handy Home, Dema, Hubo, Gamma. De beste merken zijn Isover, Rockwool of Kingspan.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: vult goed alle kieren en naden
 • PIR: hoge levensduur en hoge isolatiewaarde
 • Tempex / EPS: eenvoudig te gebruiken
 • Glaswol: een relatief hoge isolatiewaarde
 • Steenwol: brandveiligheid is belangrijk
 • XPS: is erg brandbaar

Informatie rondom isolatiepremie in Honnelles

Door te profiteren van de premies die de gemeente verstrekt wordt het investeren in je huis nog verleidelijker. Heb ik recht op zo’n subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kan je van verschillende partijen ontvangen. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • De netbeheerder Fluvius stimuleert isolatie met een premie tot €15 per m2.
 • Ga naar energiesparen.be (dit is een concept uit Vlaanderen) en check wat de gemeente Honnelles kan betekenen.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Met de hele straat isoleren? Bij minstens tien huizen in dezelfde straat / gemeente mag je een beroep doen op de burenpremie.
 • Wanneer je jouw bestaande huis op ten minste 3 verschillende plaatsen isoleert (o.a. dak, gevel, vloer) heb je ook recht op een zeer royale totaalrenovovatieobonus.
 • Voor milieubewuste investeringen als bijv. een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler kan je een flink deel weer terugkrijgen middels de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Honnelles
Het mag duidelijk zijn: je kunt flink bezuinigen met vloer-, gevel of dakisolatie. Bedenk wel, wanneer jij het energieverbruik wilt beperken moet je eerst wel investeren. Als de investering nu te groot is zijn er leningen beschikbaar via het lokale Energiehuis: een speciaal soort lening (max. €15.000) met 0% rente speciaal opgezet voor de meest kwetsbare inwoners. Bekijk ook eens de groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Record Credits energiekrediet, Beobank ecokrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


Een isolatieplan maken

Jouw woning aanpakken? Dankzij het advies hieronder ontwikkel je het isolatieplan Montignies-Sur-Roc wat strookt met je eigen woning (en wensen).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe is de situatie nu?

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners welke onderdelen als zijn aangepakt. Door een warmtescan komt u erachter waar er onnodig warmte verloren gaat. Bijvoorbeeld de afwezigheid van dubbel glas, oude muren of een lekkend riool. Zoek een isolatiedeskundige in Montignies-Sur-Roc voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat kan je maximaal besteden?

  Wat heb je te besteden? Het dak voorzien van een extra schil is een stukje duurder dan de vloer. Leuk detail: de winst van een woningisolatie is een stuk aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. Je hebt het dus snel terugverdiend.

 3. Vergelijken van prijzen

  Ben je er achter waar de meeste prioriteit heeft? Ga op zoek naar diverse goede isolatiebedrijven in Montignies-Sur-Roc. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, vloer, ramen en spouw.

  De belangrijkste onderdelen zijn triple glas, vloer, dak en spouwmuur. Deze onderdelen hebben als resultaat een optimaal binnenklimaat en maken dat je minder energie gebruikt. Het werkschema heeft vooral te maken met het budget.

 5. Slim ventileren

  In een goed geïsoleerde woning kunnen ongezonde stoffen zich binnenshuis ophopen. Implementeer een goede ventilatie. Dit kost wel energie, maar het is essentieel voor een aangenaam binnenklimaat. Dit kan met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Tip: kies voor een energiezuinige oplossing zoals ventilatie warmteterugwinning of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment