Woning isoleren Baisieux

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Wil je jouw huis isoleren in Baisieux? Degelijke isolatie kan veel energie besparen. Woon je in een huis met weinig tot geen isolatie? Dankzij een aantal stappen zoals bijvoorbeeld tussenwanden isoleren en isolerende raamfolie ga je naar een significant lagere energierekening. Ook als je in een nieuwer huis woont zijn er voldoende mogelijkheden met een prima rendement. Op ons isolatie portaal lees je belangrijke informatie over isolatie Baisieux. We gaan aan de slag met belangrijke onderwerpen zoals de spouw isoleren en glaswol isolatie. Direct actie ondernemen? Geef jouw voorkeuren door en ontvang een offerte op maat!isolatiebedrijven-baisieux-7380

 • Lagere energierekening
 • Een prettig binnenklimaat
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats
 • Minder geluidsoverlast
 • Minder afhankelijk van stijgende gasprijzen

ProvincieHenegouwen
GemeenteQuiévrain
Postcode7380
Gasverbruik21.820 kWh
Stroomverbruik3310 kWh
Gemiddelde energierekening€165,39

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Voordelig mijn woning isoleren, hoe werkt dat?

Bezit je een slecht geïsoleerd huis? Dat is verspilling, want zo verlies je de warmte van je CV via muren, vloer, dak en ramen naar buiten. Hier kun je gelukkig eenvoudig wat aan doen. Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwe huizen met een A of B energielabel zijn doorgaans solide geïsoleerd. Bij bestaande woningen (tot 1985) is er vaak nog weinig gebeurd. Starten met isolatie resulteert in een lagere energierekening, beperkt de uitstoot van CO2, en is razendsnel terugverdient. Op deze website ontdek jij de meest rendabele toepassingen om een woning in Baisieux te isoleren.

Spouwmuurisolatie
De spouw is het holle gedeelte tussen het binnen- en het buitenblad van de muur. Deze lege ruimte kan je opvullen met een uniek isolatiemateriaal. Je woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen met als gevolg een comfortabel leefklimaat. Spouwmuur isoleren in Baisieux is aantrekkelijk (vanaf € 850 voor rijtjeshuizen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €195 op jaarbasis (prijspeil februari 2024).

Vloerisolatie
Het isoleren van de vloer (met evt. de kelder) houdt warmte in huis en je verbruikt minder energie. De tarieven fluctueren rond de €1725 en het bespaart flink geld, tot wel €190 elk jaar opnieuw. Hoe dit vaak wordt aangebracht is door middel van de kruipruimte. Dit kan als je kruipruimte minstens 35+ cm in hoogte is. We onderscheiden hiervoor isolatiematerialen als PUR schuim, isolatiematrassen, EPS parels, vloerisolatieplaten. Bodemisolatie is qua warmtewinst minder aantrekkelijk.

Dakisolatie
Een dak waarbij isolatie ontbreekt verliest veel warmte. De daken van de meeste huizen zijn onvoldoende geïsoleerd. Het is interessant om er mee aan de slag te gaan. Het dak en het plafond voorzien van een upgrade door een aannemer voor isolatie in Baisieux kost om en nabij de €4900. Plannen dit zelf te doen? Dan is het een stuk voordeliger €1240. Je energiekosten dalen flink, tot wel €790 op jaarbasis.

Gevelisolatie
Zowel aan de binnenkant als buitenkant is een gevel isolatie mogelijk. Een woning gaat zuiniger om met de warmte in huis. Hierdoor betaal jij weer minder gas (en evt. stroom). Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Waarom dit toch vaak wordt uitgevoerd heeft te maken met dat er meer/dikker materiaal aangebracht kan worden en dat je muren zijn weer zo goed als nieuw. Het is niet goedkoop, je betaalt zo’n €12400. Het rendement is circa €960, ieder jaar weer. Wil de gemeente niet meewerken? Een andere oplossing is aan de binnenkant de muren voorzien van voorzetwanden.

Aanvullende mogelijkheden

Ook noemen we nog een aantal rendabele oplossingen. In het volgende overzicht vermelden we de meest populaire oplossingen.

 • Garage isolatie: Een vorstvrije garage, ideaal in de winter
 • Schuur-isoleren: Betrek de schuur echt bij je woning
 • Zolder isoleren: Voorkomt opstijgend warmteverlies
 • Dakkapel isoleren: Eenvoudig zelf aanbrengen
 • Kruipruimte-isoleren: Weert ongedierte

Hoe hoog bedragen de kosten van isolatie in Baisieux (februari 2024)?

Is jouw doel ook lagere maandelijkse energielasten of bijdragen aan een duurzame toekomst? Isoleren van een huis in Baisieux is dan een uitstekende oplossing. Voor woningen oud en nieuw kan er veel bereikt worden. De isolatie van een oude woning bespaart aardgas tot maarliefst 2175 m3. Dat is dus al gauw €1150 per jaar, ieder jaar opnieuw. Onderstaand kijken we naar de gemiddelde kosten op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Baisieux. Ben je een handige doe-het-zelver? De kosten zijn dan veel voordeliger.

Hoe lang bedraagt de terugverdientijd?
Een woning beschermen tegen kou of warmte wordt steeds goedkoper en is voor de lange termijn zeer rendabel. Heb je wat spaargeld? Dan kun je het zeker overwegen. Het geschatte rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Een isolatie van het dak verdien je terug in zo’n acht jaar en voor een spouwmuur is dat maar 6 jaar. Onderstaand een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen in België. Per optie zie je de geschatte opbrengst met de verwachte investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€425
(€4150)
€575
(€6500)
€1200
(€8800)
Vloerisolatie€135
(€1050)
€270
(€1750)
€370
(€3300)
Spouwmuur€280
(€1425)
€470
(€2350)
€815
(€3675)
HR++ glas€220
(€1825)
€325
(€3275)
€420
(€5050)
isolatie baisieux 7380

Veel gekozen Isolatiemerken:

 • Ursa
 • Bahco
 • Kingspan
 • Rockwool
 • Bauder

Vragen rondom het isolatiebedrijf in Baisieux?

Waarom juist nu mijn huis in Baisieux isoleren?

Een gedegen woningisolatie betekent een lagere energienota bij een energieleverancier zoals Eneco en Antargaz, en is bovendien een groene investering. Je verbruikt veel minder aardgas en je stoot minder CO2 uit. Het gevolg daarvan is een optimaal klimaat in huis en een flinke toename van de woningwaarde. Wil jij ook van start gaan met voordelig isoleren? Ons advies is: vergelijk offertes van meerdere leveranciers.

Waarom is HR++ glas zo goed?

Triple glas + HR++ glas is stukken effectiever dan standaard (enkel) of dubbel glas. De warmte blijft in huis waardoor je meteen bespaart op de energiekosten. Evenzeer merkt men een verbeterd comfort in huis: u voelt geen tocht meer bij de ramen en weinig tot geen condensvorming meer. Bovendien heb je veel minder last van lawaai van buiten. HR++ glas ramen kosten doorgaans €3850 en dat bespaart tot €250 per jaar. Ga je voor complete nieuwe kozijnen? Dan is het handig om direct te kiezen voor hoogstaande isolerende kozijnen met triple (driedubbel) glas.

Waar moet ik beginnen met isoleren?

Bekijk eerst op welke manier er nu is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Probeer de warmtescan. Zo analyseert u waar er onnodig warmte verloren gaat en waar de de meeste besparing ligt. Welk onderdeel u als eerste aanpakt is niet heel belangrijk. De ene stap is goedkoper dan de ander. Probeer in ieder geval te kijken naar de spouw, het dak, triple glas (HR++) en de vloer.

Kan ik ook isoleren zonder een expert?

Wil je graag een woning beschermen tegen kou of warmte , maar is de investering nu te groot? Omvangrijke maatregelen zoals gevel-, vloer of dakisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Met een kleine portemonnee is makkelijk rendement te halen. Voorbeelden zijn naden en kieren dichtkitten, tochtbanden en/of tochtbanden plaatsen, radiatorfolie bestellen of klimaatfolie gebruiken (plafond).


Verschillende isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren verscheidene materialen. Op deze website check je een korte omschrijving van de meest populaire soorten. Goed verkrijgbaar bij grotere bouwmarkten als Dema, Gamma, Handy Home, Big Mat, Brico, Hubo. Bekende merken zijn Kingspan, Isover of Rockwool.

 • Isolatieplaten: veelzijdig toepasbaar met goed rendement
 • PUR: wordt naadloos en luchtdicht aangebracht
 • PIR: hoge vochtbestendigheid
 • Tempex / EPS: licht en gemakkelijk te verwerken
 • Glaswol: is van nature erg dik
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: geen zichtbare bolletjes structuur

Belangrijke details over isolatiepremie in Quiévrain

Met behulp van de huidige premies wordt energie besparen met isoleren nog verleidelijker. Maar welke mogelijkheden heb ik qua subsidie? De aantrekkelijke energiepremie kun je regelen bij meerdere organisaties. Een greep uit de actuele mogelijkheden:

 • Een enkele netwerkbeheerder helpt Vlamingen met een royale premie van €15 per m2 bij isolatie van de buitenmuur.
 • Check energiesparen.be (speciaal voor inwoners van Vlaanderen) en lees eens wat de gemeente Quiévrain op dit vlak doet.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij minstens 10 huizen in 1 straat of in 1 gemeente kan je profiteren van de burenpremie.
 • Als je jouw huis / appartement isoleert op verschillende fronten (denk aan dak, gevel, vloer of ramen) is er daarbovenop een totaalrenovovatieobonus vanaf €1.250.
 • Voor milieuvriendelijke energiebronnen zoals een warmtepomp, zonnepanelen, een pelletkachel of zonneboiler is er vaak ook een energiepremie beschikbaar.

Energielening via Energiehuis Quiévrain
Het is overduidelijk: de stookkosten gaat flink omlaag met dak-, vloer of gevelisolatie. Bedenk wel, dat is niet iets wat je zomaar even doet, daarvoor moet je soms eerst flinke kosten maken. Als de investering nu te groot is bestaan er mogelijkheden via het Energiehuis in de gemeente: een aantrekkelijke lening (max €15.000) tegen een rentepercentage van 0% opgezet voor inwoners met een laag inkomen. Kom je niet in aanmerking? Bekijk de groene leningen als Belfius Bank groene renovatielening, KBC groene energie- en veiligheidslening, Cetelem ecologische Renovatielening, BNP Paribas Fortis energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Ga jij ook van start? Middels het advies hieronder bouw jij het isolatieplan Baisieux wat in lijn is met jouw huis (en behoeften).

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Hoe staat je woning er voor?

  Wat zijn de huidige r-waarden van uw woning? In welk jaar werd de woning gebouwd, en vraag vorige bewoners wat er reeds is uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan wordt het duidelijk wat er aan warmte weglekt. Dit kan zijn geen HR++ glas, gammele muren of een verouderd kozijn. Informeer bij de isolatiedeskundige in Baisieux voor persoonlijk advies.

 2. Hoe staat het er financieel voor?

  Wat zijn financiële eisen? Jouw dak behandelen is veel duurder dan een spouw of vloer. Vergeet niet: het rendement van woningisolatie is veel lucratiever dan een reguliere spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Informeer naar prijzen

  Is het duidelijk waar de quick-wins liggen? Probeer prijzen te achterhalen van meerdere lokale isolatiebedrijven in Baisieux. Vergelijk zeker verschillende offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van dak, spouw, dak en ramen.

  Waar je altijd aandacht aan moet besteden zijn de vloer, dak, spouwmuur en eventueel HR++ of triple glas. Deze 4 maatregelen resulteren gegarandeerd in een aangenaam binnenklimaat en lagere maandlasten door een lagere energienota. De planning kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Goede ventilatie

  In een grondig geïsoleerde woning kan een ongezonde luchtkwaliteit ontstaan. Zorg dus voor een ventilatieplanDit kost wel stroom, maar het is cruciaal een aangenaam wooncomfort. Doe dat met mechanische ventilatie, en ventilerende ramen. Vraag eventueel naar een meer milieuvriendelijke oplossing zoals balansventilatie, een WTW-systeem of een ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment