Woning isoleren Minderhout

De beste belgische isolatiespecialisten vergelijken?

ISOLATIE VERGELIJKEN

Ga je jouw huis isoleren in Minderhout? Goed toegepaste isolatie kan flink besparen op de energiekosten. Heb je een oudere woning? D.m.v. een paar maatregelen zoals schuin dak isoleren of naden en kieren dichten kan je een forse besparing realiseren. Ook voor nieuwere woningen zijn er interessante mogelijkhedendie zeker de moeite waard zijn. Hieronder vind je uitgebreide informatie over isolatie Minderhout. We zoomen in op items als dubbel glas en de groene lening. Kan ik mijn huis ook aanpakken en besparen? Vul het formulier in en we voorzien je graag van een heldere offerte. isolatiebedrijven-minderhout-2322

 • Investering snel terugverdiend
 • Minder vocht, tocht en schimmel
 • Minder luchtvervuiling (CO2)
 • Ook geluidsdicht
 • Waardevermeerdering huis

ProvincieAntwerpen
GemeenteHoogstraten
Postcode2322
Gasverbruik23.010 kWh
Stroomverbruik3305 kWh
Gemiddelde energierekening€170,24

Prijzen vergelijken

Direct weten hoeveel isoleren u gaat kosten?


Hoe begin ik met mijn woning isoleren?

Voldoet jouw huis niet aan de huidige isolatiewaarden? Op dat moment verlies je de warmte van je CV via niet-geïsoleerde buitenmuren daken en vloeren naar buiten. Dat is zonde van het geld (energieverbruik)! Het loont dus om hier mee aan de slag te gaan. Nieuwbouwwoningen met een A of B energielabel zijn in de regel uitstekend geïsoleerd. Bij bestaande bouw (gebouwd voor 1980) is dit een stuk minder op orde. Starten met isolatie leidt tot lagere energielasten, beperkt de uitstoot van CO2, en het rendement is beter dan op een spaarrekening. Verderop check je de meest rendabele acties om een woning in Minderhout te isoleren.

Spouwmuurisolatie
Omschrijving van de spouw: de ruimte c.q. luchtlaag tussen het binnen- en buitenblad van een spouwmuur. Deze open ruimte wordt volgespoten met isolatiemateriaal. Je woning verliest niet onnodig warmte en biedt daardoor een comfortabele leefomgeving. Spouwmuur isoleren in Minderhout is interessant (vanaf € 880 voor tussenwoningen) en je bespaart op de energierekening, tot wel €225 per 12 maanden (tarieven juli 2024).

Vloerisolatie
De woningvloer isoleren (inclusief kelder) zorgt voor meer warmte, comfort en een significant lagere energierekening. De kosten zijn gemiddeld €1850 en het rendement ligt op zo’n €245 op jaarbasis. De meest toegepaste manier is via de kruipruimte (indien beschikbaar). Dit is echter alleen mogelijk als de kruipruimte droog, toegankelijk en groot genoeg is. Er bestaan diverse isolatiematerialen zoals dekens, steenwol, folie, icynene. In verhouding tot bodemisolatie is dit effectiever.

Dakisolatie
Een niet-geïsoleerd dak is een enorme energieverspiller. De meeste daken zijn slecht tot matig geïsoleerd. Het is de moeite waard om dit aan te pakken. Je dak plus evt. het plafond laten aanpakken door een aannemer voor isolatie in Minderhout kost ongeveer €5250. Plannen dit zelf te doen? Dan betaal jij ongeveer €1050. De potentiële besparing ligt op €720 p/jaar.

Gevelisolatie
Je kunt zowel de buitenkant als binnenkant van de gevel isoleren. Jouw woning houdt warmte in de zomer buiten en in de winter binnen. Zo hoef je veel minder te stoken. Spouwmuurisolatie is financieel interessanter. Voordelen zijn dat je meer materiaal kwijt kunt en dat je muren een flinke upgrade krijgen. De tarieven kunnen oplopen tot €13400. Dit levert op pakweg €980 op jaarbasis. Krijg je geen vergunning? Bekijk dan eens de mogelijkheden van het plaatsen van voorzetwanden aan de binnenkant van de muren.

Hoe kan ik nog meer geld besparen?

0zien we nog enkele aantrekkelijke vormen. In het gedeelte hieronder bespreken we de populairste vormen.

 • Garage isolatie: Een ruimte waar u prettig kunt werken
 • Schuur isoleren: Een vorstvrije en droge ruimte
 • Isoleren zolder: Geen tocht op de zolderkamer
 • Isoleren van dakkapel: Relatief goedkope methode
 • Isolatie van kruipruimte: Minder muffe lucht in huis

Wat zijn de actuele kosten van isolatie in Minderhout (juli 2024)?

Willen jullie ook lagere energielasten of bijdragen aan een groenere maatschappij? Isoleren van jouw huis in Minderhout is dan misschien wel iets voor jou. Zowel bij oude huizen als nieuwe huizen kan er veel bereikt worden. Isoleren van een huis tussen 1975 en 1991 bespaart aardgas tot maarliefst 2850 m3. In de praktijk betekent dit een besparing van zo’n €925 per 12 maanden. Op ons isolatie portaal komen we met de hoogte van de investering op het moment dat je het laat doen door een isolatiespecialist in Minderhout. Ben je een handige doe-het-zelver? De prijzen zijn dan stukken betaalbaarder.

Wat is de terugverdientijd van zo’n project?
Jouw woning beschermen tegen warmte of kou is laagdrempelig en het rendement wordt steeds beter. Heb je wat geld opzij gezet? Dan moet je hier zeker over nadenken. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Een isolatie van het dak wordt gemiddeld terugverdiend binnen 7 jaar. Bij een spouwmuur daalt dat naar vijf jaar. Hieronder een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren in België. Per type tonen we de maximale besparing en de hoogte van de investering (cursief).


Offerte aanvragen

Vandaag nog een offerte voor isoleren aanvragen?


Type isolatieRijwoningHoekwoningVrijstaand
Dakisolatie€345
(€3300)
€675
(€5350)
€1060
(€8500)
Vloerisolatie€145
(€1200)
€285
(€2650)
€310
(€3200)
Spouwmuur€205
(€1300)
€670
(€2450)
€835
(€3650)
HR++ glas€200
(€1925)
€285
(€3675)
€440
(€4450)
isolatie minderhout 2322

Actuele Isolatiemerken:

 • Eurofast
 • Kingspan Unidek
 • Unilin
 • Petralana
 • Blauwplaat

Veel gestelde vragen over het isolatiebedrijf in Minderhout?

Waarom zou ik mijn huis in Minderhout isoleren?

Een goed toegepaste woningisolatie mondt uit in minder energiekosten bij een energiebedrijf zoals OCTA+ en Elegant, en is bovendien een groene investering. Concreet: minder aardgas gebruik en ook heb je minder CO2 uitstoot. Het leidt tevens tot een optimaal klimaat in huis en de woning neemt in waarde toe. Zoek je mogelijkheden voor voordelig isoleren? Het vergelijken van offertes is dan aan te raden.

Wat is het pluspunt van HR++ glas?

Triple glas + HR++ glas isoleert vele malen beter het dubbel glas (of enkel glas). De warmte kan niet ontsnappen waardoor je minder hoeft te stoken. Ook biedt het meer comfort: geen last van koudeval en/of tocht en ook van condens zul je geen last meer hebben. Ook hoor je veel minder geluid van buiten. HR++ glas ramen zijn er vanaf €3300, waarbij u een besparing realiseert van €335 op jaarbasis. Moeten de kozijnen in jouw huis worden vervangen? In dat geval ben je voordelig uit door meteen te kiezen voor isolerende kozijnen inclusief triple (driedubbel) glas.

Waar kan ik het beste beginnen?

Achterhaal eerst wat reeds is geïsoleerd, en welke materialen zijn gebruikt. Voer een warmtescan uit. Op basis daarvan ontdek je hoeveel warmte de woning verliest en wat de snelle winsten zijn. Er is geen vast protocol wat u kunt volgen. De ene keuze is aantrekkelijker dan de andere. De meest effectieve maatregelen zijn HR++ of triple glas, het dak, de vloer en de spouw.

Wat zijn de mogelijkheden om zelf te isoleren?

Direct je woning beschermen tegen warmte of kou , maar heb je onvoldoende budget? Grootse onderhoudswerkzaamheden zoals dak-, gevel of vloerisolatie kan men uit laten voeren door experts. Dat betekent niet dat je zelf niets kunt doen. Ook met een klein budget zijn eenvoudige aanpassingen te doen. In de praktijk gaat het vaak om naden en kieren (bijv. het kruipruimteluik of brievenbus) dichten, gebruik maken van tochtstips of tochtbanden, bestellen van radiatorfolie en een plafond behandelen met klimaatfolie.


Veel gebruikte isolatiematerialen

Isolatiebedrijven hanteren een heleboel materialen. Op deze website bekijk je een samenvatting van het huidige assortiment. Te koop bij de betere bouwmarkt als Big Mat, Brico, Dema, Gamma, Hubo, Handy Home. Toonaangevende merken zijn Rockwool, Isover of Kingspan.

 • Isolatieplaten: licht en breed inzetbaar
 • PUR: neemt weinig vocht op
 • PIR: gebruiksvriendelijk (lucht en makkelijk versnijden)
 • Tempex / EPS: een goedkope manier van isoleren
 • Glaswol: ideaal voor de kleine portemonnee
 • Steenwol: waterafstotende eigenschap
 • XPS: sterke isolatiewaarde

Wat je moet weten over de isolatiepremie in Hoogstraten

Door de geldende premie wordt een huis isoleren aanlokkelijker. Kan ik iets verwachten wat betreft subsidie? De energiepremie kan je ontvangen via meerdere instanties. Dat werkt als volgt:

 • Een netbeheerder zoals Fluvius komt met een premie van €15 per m2 voor isolatie van de buitenmuur.
 • Neem eens een kijkje op energiesparen.be (gericht op Vlaanderen) en check wat de gemeente Hoogstraten meebetaalt.
 • Ga je jouw dak of een deel van het dak vernieuwen plus isoleren? Dan is er ook nog eens de renovatiepremie (hier zijn wel speciale voorwaarden).
 • Samen met de buren besparen? Bij ten minste 10 woningen is er een aantrekklijke burenpremie.
 • Wanneer je jouw eigen huis of appartement van een extra isolatielaag voorziet op het dak, de gevel, vloer of ramen (minimaal 3), kom je zelfs nog in aanmerking voor een totaalrenovovatieobonus tussen de €1.250 en €4.750.
 • Bij het aanschaffen van bijvoorbeeld een zonneboiler, zonnepanelen, een warmtepomp of pelletkachel kan je een flink bedrag terugkrijgen via de energiepremie.

Energielening via Energiehuis Hoogstraten
Het is onomstotelijk: je kunt flink bezuinigen door het isoleren van je woning. Onthoud wel, als de energierekening naar beneden moet, heb je wel wat geld nodig. Als je het geld niet hebt dan is er altijd een energielening van het energiehuis in de gemeente: een interessante lening van max. €15.000 met een rente van 0% opgezet voor kwetsbare woningeigenaren. Andere mogelijkheden zijn groene leningen als bpost bank energie lening, Cetelem ecologische Renovatielening, Beobank ecokrediet, Record Credits energiekrediet.


Uw woning verduurzamen?

Bescherm uw huis tegen kou of warmte!


In 5 stappen een isolatieplan maken

Meteen werk van maken? Door middel van de adviezen van onze specialisten creëer je een isolatieplan Minderhout wat schikt naar jouw wensen en soort huis.

Leestijd 5 minuten

Jouw woning isoleren en energie besparen

 1. Warmtescan

  Hoe staat het ervoor met de r-waarden? Hoeveel jaar geleden is het huis opgeleverd, en bekijk altijd goed welke werkzaamheden zijn uitgevoerd. Met behulp van een warmtescan achterhaal je waar eventuele luchtlekken zijn. Voorbeelden zijn dubbel glas, oude muren of een verouderd kozijn. Je kunt altijd terecht bij een isolatiedeskundige in Minderhout voor een speciaal adviesgesprek.

 2. Wat wil je uitgeven?

  Wat mag het project kosten? Het dak voorzien van een extra schil is in vergelijking met de vloer veel duurder. Bedenk wel: het resultaat van de woningisolatie is vele malen aantrekkelijker dan geld wegzetten op een spaarrekening. De investering kan na een aantal jaren vaak al uit.

 3. Offertes opvragen

  Is het helder de quick-wins liggen? Vraag prijzen op bij erkende isolatiebedrijven in Minderhout. Vergelijk minimaal 2/3 offertes. De prijzen lopen nogal flink uiteen.

 4. Isoleren van vloer, ramen, dak en spouw.

  Standaard begint men met triple glas, dak, vloer en spouwmuur. Deze vier onderdelen resulteren gegarandeerd in een optimaal wooncomfort en een fors lagere energierekening. Waar je mee begint kan je pas goed bepalen als je een budget gereserveerd hebt.

 5. Zorg voor voldoende ventilatie!

  In een prima geïsoleerde woning loop je het risico op een ongezond binnenklimaat. Zorg dus voor een werkende ventilatie. Je gaat wel iets meer stroom gebruiken, maar het is zeker nodig voor een prettig binnenklimaat. Dat gaat via mechanische ventilatie (MV), en ventilerende ramen. Bekijk hier ook de meer duurzame oplossingen zoals een vorm van balansventilatie of WTW/ventilatiewarmtepomp.

Leave a Comment